Είμαστε άνθρωποι!!

208347_424129524323000_220753856_nΔεν είναι η ζέστη που ήρθε και δεν σε αφήνει ούτε να κλείσεις τα χέρια σου χωρίς να αρχίζεις να στάζεις σαν σκεπή μετά από βροχή, δεν είναι ούτε ο αέρας που σε ξεμαλλιάζει και δεν μπορείς να περπατήσεις χωρίς να κρατάς το φόρεμα σου σε κάθε βήμα, αλλά σίγουρα βοηθάνε!

Είναι όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, μέσα μας και ίσως και στην ζωή του καθενός, προσωπικά, που με κάνουν να θέλω να βρω μια ήρεμη γωνιά σε ένα νησί, να μείνω και όταν τα πράγματα φτιάξουν να επιστρέψω.
Φυσικά δεν είναι λύση να εγκαταλείπεις τα προβλήματα και να τα αφήσεις να λυθούν μόνα τους, δεν θα συμβεί… Αντιθέτως μόλις γυρίσεις, θα είναι εκεί και θα σε περιμένουν με το ένα χέρι στη μέση και με το άλλο να κουνιέται επιδεικτικά μέσα στο πρόσωπο σου, σαν να σου λέει «Που ήσουν ανεύθυνη;». Ποιά είναι η μαγική λύση; Δεν υπάρχει! Αν την είχα ανακαλύψει δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να την μοιραστώ μαζί σας.

Έπειτα από αρκετές μέρες με πολύ τρέξιμο, πολλά νεύρα και διάφορα γεγονότα, που συμβαίνουν στη χώρα – τα βιώσαμε καθημερινά και έντονα-, κατάλαβα ότι τίποτα δεν γίνεται να αλλάξει πραγματικά… Αν η ψυχολογική μας κατάσταση μοιάζει με αυτή ενός ανθρώπου που βρίσκεται μέσα στη φρίκη, με τα νεύρα του να είναι τέρμα στο κόκκινο σε σημείο που δεν μπορείς να βάλεις δύο σκέψεις σε σειρά, τίποτα δεν θα φτιάξει!

946431_612236915453179_332780831_nΣε κατάσταση πανικού τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν; Μπορούμε να πάρουμε μία μεγάλη και βαθιά ανάσα, να δούμε την κατάσταση, όποια κι αν είναι στις πραγματικές της διαστάσεις και να σκεφτούμε λογικά. Αν συνεχίζουμε να βλέπουμε με την ίδια οπτική τα πράγματα κι όλα μας φαίνονται τρομακτικά… δεν το βάζουμε κάτω, ξεκινάμε να φτιάχνουμε ένα σχέδιο ώστε να οργανωθούμε και να τα βάλουμε σε μία σειρά, ώστε να οδηγηθούμε στη λύση.

Τι θα γίνει, όμως, με τα άλλα, τα μεγάλα προβλήματα που δεν είναι μόνο δικά μας αλλά γενικά που δεν εξαρτώνται από το χέρι μας για να αλλάξουν; Τότε κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε στο να αλλάξουν, να συμμετέχουμε, να μην μένουμε απαθείς, να προσπαθήσουμε και να παλέψουμε για να διορθωθούν. Σκοπός είναι να τα καταφέρουμε! Στόχος είναι να επιτύχουμε αυτό που θέλουμε!

Επίσης είναι σημαντικό είναι να θυμόμαστε πως ό,τι και αν θέλουμε να κάνουμε, να διορθώσουμε ή να αλλάξουμε, τίποτα από όλα αυτά δεν θα γίνει αν δεν έχουμε τους ανθρώπους μας, δίπλα μας! Οι φίλοι μας είναι οι συνοδοιπόροι μας, είναι εκείνοι που θα μας ηρεμήσουν, θα μας δώσουν τις σωστές συμβουλές και θα κάνουν το ταξίδι προς τη λύση πιο εύκολο, λιγότερο ευέξαπτο, πιο όμορφο και χαρούμενο.

Τέλος, όταν τα πράγματα είναι δύσκολα, για όλους και το θέμα μας είναι πιο γενικό, πιο εθνικό τότε είμαστε πολλοί εκείνοι που αντιμετωπίζουμε την ίδια κατάσταση και αυτό είναι αρκετά παρηγορητικό. Σίγουρα δεν είμαστε μόνοι μας, κάπου θα βρούμε χέρι να πιαστούμε και ένα βλέμμα να μας καταλάβει!

Πριν από όλα ηρεμήστε και σκεφτείτε, είμαστε όλοι άνθρωποι και εκνευριζόμαστε, θέλουμε να εξαφανιστούμε και μας πιάνουν τάσεις φυγής, αλλά μόλις τα νεύρα φύγουν είναι η στιγμή να βρούμε πάλι τον εαυτό μας.

 

You may also like