Νέο καλοκαιρινό menu για τη “Vasiliki Kouzina” στο Μιλάνο

Με πάνω από ένα χρόνο επιτυχίας, η καλαματιανή Βασιλική Πιερρακέα διατηρεί τη “Vasiliki Kouzina” στην καρδιά του Μιλάνου, αγαπημένο στέκι πλέον για τους Μιλανέζους, λάτρεις της ελληνικής κουζίνας και φιλοσοφίας, και όχι μόνο. Η πίστη της Βασιλικής στους μεζέδες, στο μοίρασμα και στο καλό ελληνικό κρασί χαρακτηρίζει το καινούργιο menu. Στόχος είναι να αναδεικνύονται οι Έλληνες παραγωγοί και οι άριστες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των πιάτων.

«Η Ελληνική Κουζίνα για μένα είναι βαθιά και ουσιαστική. Απλά υλικά, όπως μαύρες ελιές, πίκλες, αντζούγιες, χαλούμι, παστουρμάς, αυγολέμονο, ρίγανη… η θάλασσα, τα βουνά και ο ουρανός τυλιγμένα σε ένα ντολμαδάκι… Το καινούργιο menu της Vasiliki Kouzina είναι εμπνευσμένο από τις αυθεντικές συνταγές της οικογένειάς μου, κοιτάζοντας πίσω και “ξαναδιαβάζοντας” την ελληνική παράδοση… Θυμάμαι ακόμα τα χέρια του παππού μου, που καλλιεργούσαν τη γη και το εστιατόριό του “Τα Μεθυσμένα Χελιδόνια”, τη “γεύση” της προσπάθειας, η οποία κυριαρχούσε στα σπίτια μας, η αίσθηση της φροντίδας και τα λόγια του παππού μου: το τραπέζι κρύβει πολλές ζωές και πολλές ευκαιρίες!

Sta kuturu!
Βασιλική ».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το menu και το εστιατόριο μπορείτε να επισκεφθείτε το www.vasilikikouzina.com. 

(Η Vasiliki Kouzina σας υποδέχεται καθημερινά Δευτέρα έως Κυριακή από τις 19:00 μέχρι τις 24:00, στη Via Clusone 6, 20135, Milan, Italy)

You may also like