Οι 5 πιο συνηθισμένοι λόγοι που κλαίει ένα μωρό

Φέτος το καλοκαίρι περάσαμε τις διακοπές μας με ένα μωρό στην παρέα μας. Με ένα όμορφο, δραστήριο μωρό που έχει ενέργεια και νεύρα. Όπως όλοι μας… αλλά εμείς μπορούμε να μιλήσουμε και να εκφραστούμε με τις λέξεις. Ο μικρός όμως ακόμα δεν μπορεί… άρα είναι φυσιολογικό να κλαίει. Όπως και τα υπόλοιπα μωρά στις παραλίες. Κάποια αντέχουν περισσότερες ώρες κάτω από τον ήλιο και κάποια όχι. Εκεί, πρέπει να προσαρμοστούν οι γονείς και να …αλλάξουν για λίγο συνήθειες. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Ας επανέλθουμε στην υπόθεση “κλάμα”. Κι εμείς όταν δεν μπορούμε να εκφράσουμε με λόγια τον θυμό μας, το παράπονό μας, την υπερέντασή μας, κλαίμε. Πόσο περισσότερο ένα μωρό…

Οκ, ορισμένες φορές είναι αφόρητο, αλλά αν αποκωδικοποιούσαμε τους λόγους για τους οποίους κλαίνε, ίσως να δείχναμε και περισσότερη κατανόηση. Όπως όμως διαβάσαμε στο baby.gr, βασικά είναι 5 οι βασικοί λόγοι για τους οποίους αντιδρούν … έτσι!

1. Θέλει να φάει

Το μωρό για να σας δώσει να καταλάβετε ότι πεινάει αρχίζει να κλαίει. Με τον καιρό θα μάθετε να αναγνωρίζετε τα σημάδια της πείνας, και έτσι θα ξεκινάτε το τάισμα νωρίτερα.

2. Έχει βρώμικη πάνα

Τα μωρά δεν ανέχονται τη βρώμικη πάνα με αποτέλεσμα να αντιδρούν με δυσφορία και αρχίζουν να κλαίνε όταν αυτή είναι «γεμάτη». Φροντίστε να αλλάζετε το μωρό συχνά (περίπου κάθε τρεις ώρες)

3. Θέλει να κοιμηθεί

Τα μωρά δεν κοιμούνται πάντα αμέσως. Μάλιστα πολλά έχουν έντονη ανησυχία και κλαίνε, ειδικά εάν είναι υπερβολικά κουρασμένα. Καλό θα είναι να φτιάξετε μία ρουτίνα ύπνου!

4. Ίσως να τους λείπει η αγκαλίτσα

Τα μωρά θέλουν πολλές αγκαλιές. Θέλουν να βλέπουν τα πρόσωπα των γονιών τους, να ακούν τις φωνές τους, να ακούν τους κτύπους της καρδιάς τους, ακόμη και να μυρίζουν τη μοναδική μυρωδιά τους. Το κλάμα λοιπόν μπορεί να είναι ένα σημάδι, όταν θέλουν τη ζεστή αγκαλιά του μπαμπά ή της μαμάς.

5. Μπορεί να πονά η κοιλίτσα τους λόγω αερίων ή κολικών

Συνήθως όταν το μωρό υποφέρει από κολικούς σηκώνει τα πόδια του προς το στομάχι του, σφίγγει τις γροθιές του και το πρόσωπό του έχει μια έκφραση πόνου και αγωνίας, ενώ κλαίει ακατάπαυστα. Είναι σημαντικό να ανταποκριθείτε άμεσα στο κλάμα του μωρού που έχει κολικούς γιατί με το κλάμα του το μωρό καταπίνει αρκετό αέρα, πράγμα που το κάνει να αισθάνεται ακόμα χειρότερα και να είναι ακόμα πιο δύσκολο για σας να το ηρεμήσετε.

Πηγή : baby.gr

You may also like