Πρόταση για βιβλίο : «Οι Μεσημβρινοί της Ζωής» της Μαίρης Κόντζογλου (τριλογία)

1

Δύο γυναίκες, άγνωστες μεταξύ τους, χωρίς κανένα κοινό σημείο στη ζωή τους. Η μία, η Βασιλική, γόνος εύπορης οικογένειας από τη Δυτική Μακεδονία, αποφασίζει να πετάξει από πάνω της τα «πρέπει» της κοινωνίας και να ακολουθήσει το όνειρό της στην Αμερική. Η άλλη, η Ιλαρία, γνωρίζει τον ξεριζωμό από μικρή ηλικία, ακολουθώντας την οικογένειά της από τη Σμύρνη στην Πόλη κι από εκεί πάλι στη Μυτιλήνη. Δουλεύει ασταμάτητα προσπαθώντας να ενισχύσει την οικογένειά της στην προσπάθεια για επιβίωση, ενώ παράλληλα με τραγικό τρόπο θα χάσει τις ελπίδες της για αγάπη και για μία καλύτερη ζωή.

 

 

2Οι Μοίρες – ο Θεός, ο Αλλάχ, το κισμέτ; Όπως θέλετε πείτε το – θα ενώσει τις ζωές των δύο γυναικών με τρόπους που ακόμη κι ο πιο ακραίος νους σεναριογράφου δε θα μπορούσε να σκαρφιστεί. Το ταξίδι της ζωής τους τις οδηγεί μέσα από τους Βαλκανικούς Πολέμους, τη Μικρασιατική Καταστροφή και την Κατοχή, ενώ θα βιώσουν καταστάσεις που τις μπλέκουν σ’ ένα περίεργο γαϊτανάκι αγάπης, πάθους, φιλίας αλλά και προδοσίας και θανάτου. Η Βασιλική κι η Ιλαρία μέσα από όλα αυτά καλούνται να σταθούν αντάξιες των περιστάσεων.

 

 

 

3Με μία πλοκή η οποία πραγματικά εντυπωσιάζει και βάζει τον αναγνώστη να περνά τις σελίδες απνευστί, η Μαίρη Κόντζογλου αφήνει όλους τους ήρωες να λουστούν «στους Ήλιους του Έρωτα». Στη συνέχεια θα βγουν στην επιφάνεια μυστικά και πάνω τους θα χυθεί άπλετα το φως από «τα Φεγγάρια της Αλήθειας» ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν από ένα κομμάτι «στη Γη της Αγάπης»*.

 

 

 

 

 

mairi kontzoglouΛίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Μαίρη Κόντζογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη κι είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει εργαστεί σε πολλές εταιρείες σε θέση marketing, δημόσιες σχέσεις, επικοινωνία, εκδόσεις κλπ. Το πρώτο της βιβλίο είναι «Το μέλι το θαλασσινό», το οποίο επίσης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ

* Οι τίτλοι εντός εισαγωγικών αντιστοιχούν με την αναγραφόμενη σειρά στα βιβλία που αποτελούν την τριλογία. Η σειρά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ

You may also like

3 Σχόλια

Αντιγόνη Αδαμοπούλου
Αντιγόνη Αδαμοπούλου 04/09/2014 - 20:13

Αγαπητή φίλη Μαίρη,

θα ξεκινήσεις με τους “Ήλιους του Έρωτα”. Το δεύτερο είναι τα “Φεγγάρια της Αλήθειας” και η τριλογία ολοκληρώνεται με τη “Γη της Αγάπης”.

Τους δύο τίτλους που μου ανέφερες, ενώ έχουν κεντρίσει την προσοχή μου, δυστυχώς δεν κατάφερα ακόμη να τους αναζητήσω και να τους διαβάσω, λόγω έλλειψης χρόνου. Ευελπιστώ, όμως, πως θα επιστρέψω σύντομα για να πω τη δική μου ταπεινή γνώμη και γι’ αυτά!

Να περνάς όμορφα!

Φιλικά,
Αντιγόνη

Avatar
Καλοκαιρινου Μαιρη 04/09/2014 - 15:29

Καλησπέρα σας! Γενικά διαβάζω πολλά βιβλία & μετά από το ‘Περπάτα με τον αγγελό σου’ & το ‘Μέλι το θαλασσινό’ έχετε καταταχτεί στους συγγραφείς που πλέον θα διαβάζω & θα παρακολουθώ. Τώρα έχω παραγγείλει στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς να μου φέρουν την τριλογία σας ‘Οι μεσημβρινοί της ζωής’. Έχω μια ερώτηση: με ποια σειρά πρέπει να διαβαστούν τα βιβλία για να είναι πιο ξεκάθαρη η ιστορία???

Avatar
ΓΩΓΩ 10/07/2013 - 21:35

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΤΡΙΤΟ.ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Comments are closed.