Τι θέλει η κάθε ηλικία στο sex;

Είναι αποδεδειγμένο ότι κάθε ηλικία έχει και τις δικές της ανάγκες κι απαιτήσεις… Αλλάζει το σώμα, η συμπεριφορά, η νοοτροπία…αλλά και η ερωτική διάθεση, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών. Η κάθε γυναίκα διαφέρει από την άλλη, ειδικά αν πρόκειται για διαφορετικές ηλικίες και το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες.

Επιστήμονες από τις Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνουν ότι η σεξουαλική ζωή διαμορφώνεται ανάλογα με την ηλικία και στη μελέτη τους, συστήνουν τρόπους για να μην σβήσει η ερωτική φλόγα.

c7d5c35cc93c09483743537aab8c4ea4

* Στα 20….

Στην ηλικία αυτή οι ορμόνες της εφηβείας και στα δυο φύλλα έχουν καταλαγιάσει. Συνεχίζουν όμως να είναι αχόρταγοι και ανεξάντλητοι -σε ενέργεια- στο σεξ αφού τα επίπεδα τεστοστερόνης χτυπούν “κόκκινο”. Ωστόσο οι άνδρες μπορεί να έχουν στύση αλλά , εκσπερματώνουν γρήγορα… πρόβλημα που βελτιώνεται με τα χρόνια και οι γυναίκες ακόμα μαθαίνουν τον εαυτό τους και το σώμα τους (τουλάχιστον στις αρχές της δεκαετίας)

 

 

 

sex in bath*Στα 30….

Στην ηλικία αυτή υπάρχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και στα δύο φύλα, αλλά το αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο. Οι επιδόσεις από πλευράς τεχνικής είναι καλή και απογειώνονται με τις ακραίες σεξουαλικές φαντασιώσεις.

Για τους άνδρες, μετά από πέντε χρόνια δύο στους πέντε θα εμφανίσουν φαλάκρα, ενώ θα έχουν συσσωρεύσει περιττό λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Αν και η τεστοστερόνη τους εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, έχει ελαττωθεί αρκετά σε σχέση με παλαιότερα.

Για τις γυναίκες, η δεκαετία αυτή θεωρείται δεύτερη εφηβεία αφού η ερωτική επιθυμία βρίσκεται στο ζενίθ. Με τις ορμόνες στα ύψη αλλά και με τις όποιες εμπειρίες, η αυτοπεποίθηση στο κρεβάτι είναι μέγιστη.

Ωστόσο «πολλές γυναίκες πασχίζουν να συνδυάσουν σπίτι, οικογένεια, δουλειά και κοινωνική ζωή, με συνέπεια να υποφέρει η ερωτική τους ζωή” υπογραμμίζουν οι ειδικοί.

40 year old couple*Στα 40...

Οι 40άρηδες δεν έχουν πια το άγχος να ρίξουν μια γυναίκα στο κρεβάτι, όμως η επιθυμία είναι πιο σπάνια…Η επονομαζόμενη κρίση της μέσης ηλικίας είναι συχνή, ενίοτε αναπτύσσουν κατάθλιψη στην ιδέα ότι γερνάνε.Τα επίπεδα της τεστοστερόνης, της ορμόνης που καθορίζει την σεξουαλική επιθυμία, αρχίζουν να πέφτουν και τα πρώτα σημάδια της κάμψης της σεξουαλικής δραστηριότητας αρχίζουν να εμφανίζονται.

Ισχύει έντονα το απόφθεγμα “το πνεύμα μεν είναι πρόθυμο αλλά η σαρξ αδυνατεί”, καθώς υπάρχουν άλλα άγχη όπως αυτό των επιδόσεων, του εμφράγματος… Υπάρχουν όμως κι ευχάριστα νέα…τρεις φορές την εβδομάδα σεξ μπορεί να ελαττώσει κατά 50% τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ.

Η περίοδος αυτή για την γυναίκα κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη αφού οι περισσότερες γυναίκες μπαίνουν στην εμμηνόπαυση. Οι ωοθήκες παράγουν λιγότερα ωάρια και τα επίπεδα των οιστρογόνων σταδιακά αρχίζουν να μειώνονται. «Όταν μια γυναίκα έχει διαταραγμένη έμμηνο ρύση, παίρνει κιλά, παρουσιάζει διαταραχές της ψυχικής διαθέσεως, νιώθει κουρασμένη, έχει αϋπνίες …δεν αισθάνεται ιδιαιτέρως σέξι» υποστηρίζεται στη μελέτη.

*Στα 50, στα 60….

d6a49e522d929ca2e75068e7d1114482Δεν αναπτύσσουν όλες οι γυναίκες τα δυσάρεστα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, αλλά όταν αυτά εκδηλώνονται η πρώτη που υφίσταται τις συνέπειες είναι η ερωτική ζωή. Εξάψεις, νυκτερινές εφιδρώσεις και κολπική ξηρότητα, μια νύκτα πάθους δεν είναι ότι καλύτερο… Βασική αιτία της κατάστασης αυτής είναι η ραγδαία ελάττωση των οιστρογόνων.

Μόνο μία στις τέσσερις γυναίκες κάνει έρωτα σε αυτή την φάση της ζωής της.
Ωστόσο, η εμμηνόπαυση έχει και τα θετικά της. «Η απαλλαγή από την έμμηνο ρύση δρα τονωτικά στην ερωτική ζωή πολλών γυναικών, που απολαμβάνουν το σεξ με τρόπους πρωτόγνωρους»,

Από την άλλη, μόνο το 8% των ανδρών πάσχει από περιστασιακή στυτική δυσλειτουργία εξαιτίας της ελαττωμένης ροής αίματος στην περιοχή της πυέλου λόγω αρτηριοσκληρύνσεως, διαβήτη και λήψη ορισμένων φαρμάκων (λ.χ. για υπέρταση ή κατάθλιψη). Μελέτες που έγιναν από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανία έδειξε ότι οι πιο ισορροπημένοι και χορτασμένοι σεξουαλικά, αναζητούν ελιξίρια νεότητας εκτός του σεξ ενώ οι περισσότερο ανασφαλείς, χωρίζουν και είτε ξαναπαντρεύονται πολύ νεώτερες γυναίκες είτε απλά απολαμβάνουν την “ελευθερία” τους…

Πηγή: εδώ

You may also like