Αντιγόνη Vs. Μαρία: Παραλία με όλα τα κομφόρ ή «ομπρελίτσα και φύγαμε»;

Κακά τα ψέμματα, τέτοια περίοδο που ξεκίνησαν όλα τα γεγονότα που μας απασχολούν, με τις θερμοκρασίες να βαράνε κόκκινο, η έστω ολιγόωρη απόδραση σε μία κοντινή παραλία είναι μία ανάσα. Όχι μόνο δροσιάς, αλλά και ξεγνοιασιάς. Κι εκεί, όμως, τα γούστα διαφέρουν. Η Μαρία όταν πηγαίνει θαλασσίτσα θέλει και την ξαπλώστρα της και το διαθέσιμο τραπεζοσταντοειδές της ομπρέλας του beach bar και το service κι όλο το πακέτο. Εγώ πάλι, ακόμη κι αν δε βρω διαθέσιμη ξαπλώστρα, δε με χαλάει καθόλου να απλώσω την πετσέτα μου στην άμμο και να ρίξω ακόμη κι έναν υπνάκο. Αλλά ας μας πει η Μαρία για τις δικές της προτιμήσεις.

Beach bars YES 3«Το θέμα είναι να έχεις να ακουμπήσεις κάπου τα πράγματά σου χωρίς να μεταφέρεις όλη την άμμο της θάλασσας στο σπίτι σου…» (από την Μαρία Παπουτσάκη)

Τα «θαλασσινά» μας θέματα έχουν γίνει τα αγαπημένα μου. Είναι πάντα ανάλαφρα και μυρίζουν αντηλιακό. Τι είπα; Αντηλιακό; Ας μη θυμηθώ πως έγινα προχθές που πήγα για μπάνιο και δεν έβαλα. Σαν καμένο κοτόπουλο…

Γενικά σαν άνθρωπος δεν είμαι «χύμα στο κύμα». Δεν μου αρέσει να πηγαίνω στην παραλία με ψάθα και ομπρέλα. Άσε που αυτές οι ομπρέλες δεν υποφέρονται, βρε αδερφέ μου. Ή θα φύγουν από τον αέρα ή θα σου βγάλουν το λάδι μέχρι να καταφέρεις να τις στερεώσεις. Το δεύτερο σπαστικό με την επιλογή της Αντιγόνης μας είναι ότι πρέπει να κουβαλάς και ένα μικρό ψυγείο μαζί σου. Ε, πού θα βάλεις το νερό σου για να μην βράσει στον ήλιο; Το τοστ σου; Ενώ αν είσαι σε ένα beach bar και ζεσταθεί το μπουκαλάκι σου, παίρνεις ένα άλλο.

Ένα ακόμη συν που βάζω στην επιλογή αυτή είναι ότι όλα είναι πιο οργανωμένα. Υπάρχουν ξαπλώστρες, ομπρέλες, ο καθένας δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και το βασικότερο… διαθέτουν τουαλέτες. Εν τω μεταξύ, εγώ δεν είμαι τύπος που γουστάρει την απόλυτη ηρεμία. Μου αρέσει στην παραλία να ακούω μουσική, να βλέπω κόσμο να χορεύει και να διασκεδάζει. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορείς να διαβάσεις και ένα βιβλίο. Το καλό είναι να υπάρχουν όλα και με μέτρο.

Beach bars YES 1Επίσης, σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω κάτι κυρία Αντιγόνη και δώσε βάση. :-P

Στις οργανωμένες παραλίες υπάρχει πάντα ναυαγοσώστης. Αυτό είναι καταπληκτικό από όλες τις απόψεις. ΧΑΧΑΧΑ. Το πιο βασικό από όλα είναι ότι στη θάλασσα μπορεί να σου συμβεί το ο,τιδήποτε. Από το τσίμπημα μιας τσούχτρας, μέχρι μια κράμπα. Ε, ο φουσκωτός κυριούλης  με το πορτοκαλί μαγιό θα είναι εκεί να τρέξει να σε σώσει. Σαν Baywatch!

Αν όλα αυτά δεν σε έπεισαν να πάρεις το μέρος μου, τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία…

Beach bars NO 1Οργάνωση από το σπίτι και ΜΠΛΟΥΜ! (από την Αντιγόνη Αδαμοπούλου)

Δικά μου κουβαδάκια δεν έχω… *σνιαρφ* SIS!!! Φέρε μου του γιου σου! :P

Δε διαφωνώ πως τα οργανωμένα beach bars με τις ξαπλώστρες κι όλο το πακέτο γενικότερα προσφέρουν μία άνεση, κι ομολογώ πως ενίοτε το προτιμώ.

Επειδή, όμως, δεν είναι πάντα σίγουρο πως μία ξαπλώστρα θα με περιμένει για να απλώσω την κορμάρα μου (η μετριοφροσύνη είναι το μεσαίο μου όνομα! :P ), η εναλλακτική του να βάλω τη δική μου ομπρέλα και να απλώσω την πετσέτα μου στην άμμο δε μου φαίνεται τρομακτική, απεναντίας. Μη σου πω πως δε ζορίζεται κι η πλάτη μου έτσι και πω πως ξαπλώνω στην άμμο. Κακά τα ψέματα, όσες φορές σηκώθηκα από την ξαπλώστρα ήμουν σα… σίγμα τελικό! Όσο για το «παίρνει ο αέρας την ομπρέλα»… με πόσα μποφόρ πας εσύ παραλία, καλέ;;; Επιπλέον, επειδή συνήθως πάω μόνη μου για βουτιά, εφόσον μπορώ, δε θα πιάσω την ομπρέλα του beach bar για να βολευτεί μόνη της η αφεντιά μου στερώντας την από μία παρέα.

Δεν κατάλαβα… τι κακό έχουν τα ψυγειάκια; Βάζεις ό,τι λαχταρά η ψυχούλα σου και διατηρείται δροσερό για ώρες. Ναι, ξέρω πως στο beach bar θα σου τα φέρουν όλα – ας το πούμε λαϊκά – στα πόδια σου, αλλά πού το κακό να βάλεις τη μπύρα της δικής σου προτίμησης στην κάβα σου και να βάλεις το σνακ με τα υλικά που θες εσύ;

Beach bars NO 2Αν τώρα έχεις το άγχος και θέλεις να είσαι σίγουρη πως ανά πάσα στιγμή θα έρθει ο εκάστοτε David Hasselhoff to the rescue, μπορείς άνετα πάλι να βάλεις την ομπρέλα σου κοντά στο beach bar. Τι, δηλαδή; Επειδή δεν κάθεσαι σε ξαπλώστρα δε θα έρθει έτσι και πάθεις κράμπα;

Εσείς πώς προτιμάτε το «άραγμα» στη θάλασσα;

-Περισσότερες πληροφορίες για τη Μαρία Παπουτσάκη , μπορείτε να διαβάσετε εδώ

-Περισσότερες πληροφορίες για την Αντιγόνη Αδαμοπούλου, μπορείτε να διαβάστε εδώ

 

You may also like