Αρετή Καφανταρη “Η Face Yoga ειναι ο πιο αποτελεσματικος φυσικος τρόπος αντιγηρανσης και προληψης για το προσωπο και το λαιμο!”

Κάποιοι άνθρωποι είναι γραφτό να έρθουν στη ζωή σου για τους σωστούς λόγους. Η Ανθή Αβραμέα μας συνέστησε την Αρετή Καφαντάρη, σε ένα από τα μοναδικά (ναι και διαδικτυακά) events της, η οποία μας παρουσίασε τις μεθόδους της Face Yoga. Όλες οι παρευρισκόμενες είχαμε παρακολουθήσει στο παρελθόν κάποια sessions, όμως η κα Καφαντάρη έχει μία διαφορετική προσέγγιση, θα έλεγα. Ίσως είναι η αύρα της…

Νομίζω ότι αξίζει να διαβάσετε την συνεντευξή που μας παραχώρησε και να την ανακαλύψετε κι εσείς. Οι συμβουλές της, θα σας βοηθήσουν στο να δείτε κάποια πράγματα διαφορετικά… Και ίσως να μπείτε κι εσείς στη διαδικασία να ανακαλύψετε τη Face Yoga αλλά και να βάλετε στην καθημερινότητά σας το faceyogaforall.gr .

Μετά από πολλά χρόνια στον χώρο του marketing και με σπουδές πάνω στο αντικείμενο, αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την Face Yoga. Οπότε λογικό είναι να σας ρωτήσω πώς κάνατε αυτή την αλλαγή στην επαγγελματική σας πορεία και πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν αυτή η μετάβαση;

Η Face Yoga νομίζω πια ότι ήταν πάντα εκεί και με περίμενε! Γυρνώντας τον χρόνο πίσω σε πολλά σταυροδρόμια επαγγελματικών και προσωπικών αποφάσεων πάντα επέλεγα αυτό που θα με έφερνε να ασχοληθώ με κάτι δικό μου, δημιουργικό, διαφορετικό. Πάντα γύρω από την ομορφιά και το πρόσωπο. Είναι αυτό που ήθελα να κάνω, γιατί συνδυάζει τη μεγάλη αγάπη μου για το πρόσωπο και το skin care με την προσπάθειά μου να εκφράσω φυσικά αυτό που θέλω να πετύχω. Δούλεψα στο χώρο του marketing μεγάλων εταιρειών για 18 χρόνια. Και τα περισσότερα στον χώρο των καλλυντικών και της ομορφιάς. Έμαθα πάρα πολλά για προϊόντα, συνθέσεις, ανάγκες γυναικών και καινοτομίες.

Συνεργάστηκα με το εξωτερικό, ταξίδεψα πάρα πολύ μέχρι που ο δρόμος με πήγε στην Ιαπωνία. Εκεί κατάλαβα την “ιεροτελεστία” της ομορφιάς, πόσο διαφορετική, ολοκληρωμένη και βαθιά ριζωμένη στην ιστορία τους είναι αλλά… Και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των μοντέρνων γυναικών. Η Ιαπωνία φυσικά είναι και η πιο δύσκολη και απαιτητική αγορά στον χώρο των καλλυντικών. Εκεί μου έγινε απόλυτα κατανοητή η ανάγκη εναλλακτικών τρόπων φροντίδας του προσώπου αλλά και πως αυτό συνδέεται με το skincare. Επίσης γεννήθηκε η απορία τι υπάρχει ανάμεσα στην επεμβατική χειρουργική και σε μια κρέμα. Ο τρόπος που ανακάλυψα εν τέλη την Face Yoga ήταν τελείως τυχαίος.

Μάλλον αυτό θα πρέπει να μας το αποκαλύψετε…

Το 2011, σε ένα ταξίδι μου στο Λονδίνο, είχα κλείσει ραντεβού για να κάνω μασάζ. Την ώρα που περίμενα τη σειρά μου, μου έδωσαν ένα χαρτάκι και με ρώτησαν αν θα με ενδιέφερε να παρακολουθήσω μια παρουσίαση face yoga. Από την ώρα που πήρα το χαρτάκι μέχρι την ώρα που πήγα στην παρουσίαση, νόμιζα ότι ζούσα σε ένα παράλληλο σύμπαν. Όλα μετά ήρθαν μόνα τους,. Εκπαίδευση σε Αγγλία, Αμερική και Ιαπωνία σε Face Yoga, ανατομία, βελονισμό, skin coaching… Όλα αυτά μου έδωσαν την βάση για να μπορέσω να μυήσω την Ελλάδα στην Face Yoga! Γιατί αν ονειρευτείς θα πετύχεις και αν πετύχεις θα ξαναονειρευτείς!

Τι είναι η Face Yoga;

Η Face Yoga είναι ο πιο αποτελεσματικός φυσικός τρόπος αντιγήρανσης και πρόληψης για το πρόσωπο και το λαιμό! Το πρόσωπο μας έχει αποκλειστικά τις 4 από τις 5 αισθήσεις. Αυτό σημαίνει ότι συσσωρεύει πολύ ένταση και κάνει πολλές ακούσιες κινήσεις. Χρειάζεται χαλάρωση, διάταση και εκγύμναση ακριβώς όπως το σώμα μας. Το πρόσωπο και ο λαιμός μας έχουν περίπου 57 μύες, οι οποίοι χρειάζεται να γυμναστούν για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τις εκφράσεις μας, να τις βελτιώσουμε και να σβήσουμε τις ρυτίδες έκφρασης. Όσο οι μύες δυναμώνουν, το δέρμα (που στην περιοχή του προσώπου είναι σχεδόν κολλημένο στους μύες) γίνεται πιο σφριγηλό,. Αποκτά ελαστικότητα και οι ρυτίδες ατονούν. Τα πολύ καλά νέα είναι ότι οι μύες του προσώπου επειδή είναι πολύ μικρότεροι και λεπτότεροι από αυτούς του υπόλοιπου δέρματος γυμνάζονται εξαιρετικά εύκολα και τα αποτελέσματα είναι άμεσα.

Η Face Yoga είναι μια φυσική ολιστική μέθοδος αντιγήρανσης του προσώπου. Περιέχει μυικές ασκήσεις προσώπου, χαλάρωση, διάταση και μασάζ.

Μήπως η Face Yoga θα μπορούσε να λειτουργήσει προληπτικά; Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται η face yoga; Είναι εξίσου πολύτιμη και στους άνδρες όσο και στις γυναίκες;

Για όλους και για όλες τις ηλικίες! Γυναίκες, άντρες, ακόμα και παιδιά. Η Face Yoga δεν μας βοηθά απλά να μειώσουμε τις ρυτίδες ή να αποκτήσουμε ένα πιο νεανικό πρόσωπο. Έχει να κάνει κυρίως με την υγεία της μυικής κατάστασης του προσώπου μας. Το να γυμνάσω το πρόσωπό μου είναι επιτακτική ανάγκη για να μπορώ να εκφράζομαι. Και φυσικά λειτουργεί προληπτικά καθώς γυμνάζοντας τους μύες καθυστερούμε πολύ τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Φυσικά μαθαίνουμε το πρόσωπο μας να εκφράζεται σωστά (από σωστές μυϊκές ομάδες)… Άρα δεν κάνουμε λανθασμένες κινήσεις που μας δίνουν ρυτίδες έκφρασης.

Πρόσφατα ξεκίνησα να ασχολούμαι με ένα project που αφορά στα παιδιά, τα οποία δεν εκφράζονται πλέον αρκετά με το πρόσωπό τους, κυρίως λόγω της όλο και συχνότερης χρήσης υπολογιστών και των γραπτών μηνυμάτων. Έτσι, έχουν μια μεγάλη έλλειψη εκφραστικής επικοινωνίας και, μεγαλώνοντας, πιθανότατα ένα πολύ αδύναμο μυικό σύστημα στο πρόσωπό τους. Όλοι, λοιπόν, έχουμε την ανάγκη να γυμνάζουμε το πρόσωπό μας, όπως γυμνάζουμε και το σώμα μας.

Στο site σας faceyogaforall.gr, μπορεί να βρει κανείς διαφορετικά προγράμματα κι ιδέες σε σχέση με το έργο σας. Υπάρχουν προσωποποιημένα προγράμματα. Σωστά; Ποια είναι διαδικασία λοιπόν;

Ναι και βέβαια μπορεί να βρει προγράμματα Face Yoga 28 ημερών για κάθε ανάγκη! Το κάθε πρόγραμμα περιέχει αναλυτικό καθημερινό πρόγραμμα ασκήσεων σε video που μπορούν να γίνουν από την άνεση τους σπιτιού μας και στον δικό μας χρόνο. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός και ευχάριστος τρόπος να ξεκινήσει αλλά και να συνεχίσει κάποιος Face Yoga. Όλα τα προγράμματα περιέχουν οδηγίες, συμβουλές, ασκήσεις, μασάζ προσώπου, δακτυλοπιέσεις αλλά και καθημερινή μέτρηση της προόδου. Από την πλατφόρμα www.faceyogaforall.gr επιλέγετε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει (μάτια, στόμα & μάγουλα, λαιμός & οβάλ). Κάνετε αγορά και έιναι άμεσα δικό σας στον λογαριασμό σας για πάντα! Επίσης στο site μπορεί κάποιος να βρει και το ebook της Face Yoga που είναι εξαιρετικό!

Ακολουθώντας δηλαδή μία γυναίκα το πρόγραμμα των 28 ημερών, αρκεί για να δει βελτίωση στην επιδερμίδα της ή είναι μία συνολική διεργασία; Σε συνδυασμό με διατροφή κι άσκηση;

Θα δει ορατή διαφορά στο πρόσωπο της και την επιδερμίδα της. Οι ρυτίδες σβήνουν, γίνεται σύσφιξη, το δέρμα έχει πιο ομοιόμορφο χρώμα και όψη και συνολικά το πρόσωπο είναι πιο σφριγηλό και νεανικό. Αλλά επειδή το πρόσωπο μας είναι ο καθρέφτης όλου μας του εσωτερικού και εξωτερικού κόσμου θεωρώ ότι πρέπει να το προσεγγίσουμε ολιστικά. Η διατροφή, η άσκηση όλου μας του σώματος, ο διαλογισμός και ο χρόνος για τον εαυτό μας είναι αυτά που μαζί θα μας δώσουμε ένα πολύ όμορφο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Για τον λόγο αυτό τα προγράμματα 28 ημερών Face Yoga περιέχουν μασάζ αλλά και δακτυλοπιέσεις που μας βοηθάνε να χαλαρώσουμε και να αποβάλουμε την ένταση.

Photo credits: faceyogaforall.gr
Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για εσάς μέσω της Face Yoga for all;

Να μπορέσω να βάλω την Face Yoga στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς και ευεξίας όλων μας! Μεγαλώνοντας, παίρνουμε μια απόσταση από το πρόσωπό μας. Φοβόμαστε τη στιγμή που θα το δούμε στον καθρέφτη να αλλάζει. Αρχίζουμε και έχουμε μια περίεργη σχέση μαζί του, γιατί οι πρώτες ρυτίδες και η πρώτη χαλάρωση αποτελούν ενδείξεις ότι μεγαλώνουμε και έτσι αποστασιοποιούμαστε ακόμα περισσότερο από αυτό. Με τη face yoga έχουμε μια καθημερινή εμπλοκή με το πρόσωπό μας, το αγγίζουμε, το κινούμε, το γυμνάζουμε. Αρχίζουμε και παίρνουμε την ικανοποίηση του να αισθανόμαστε πολύ όμορφα μέσα σε αυτό, νιώθοντας απόλυτη αυτοπεποίθηση!

Το πρόσωπο μας, είναι η σύνδεση με τον καθρέφτη του σώματος μας και του εσωτερικού μας κόσμου. Γιαυτό και το μότο που έχω δημιουργήσει για την Face Yoga είναι FACE YOUR FACE in the most natural way.

Τι να περιμένουμε στο μέλλον από εσάς. Υπάρχουν νέα σχέδια;

Οπως ανέφερα και παραπάνω ο στόχος μου είναι να βάλω την Face Yoga στην καθημερινότητα όλων μας! Μέχρι σήμερα μπορεί κάποιος να κάνει Face Yoga μαζί μου σε ιδιαίτερο ή ομαδικό μάθημα, στα προγράμματα 28 ημερών που είπαμε πριν, αλλά και από video στο κανάλι μου στο YouTube, Face Yoga with Areti Kafantari. Στα σχέδια μου λοιπόν είναι να γίνει ακόμα πιο προσιτή και ολιστική η προσέγγιση της Face Yoga. Η τεχνολογία, που πλέον έχει μπει πολύ δυνατά στην ζωή μας σε όλα τα επίπεδα, είναι ο πιο δυνατός τρόπος γιαυτό. Άρα δουλέυω προς την κατεύθυνση ενός μεγάλου project που ελπίζω να ολοκληρώσω μέσα στο 2021 και είναι ένα Face Yoga application που θα μπορεί κάποιος να βρει ασκήσεις για το πρόσωπό του και να φτιάξει το δικό του πρόγραμμα.

Επίσης αυτό που θέλω πολύ, είναι να κάνω podcast για να κάνουμε πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις και συνεντεύξεις γύρω από την αντιγήρανση, χαλάρωση και υγεία του προσώπου μας!

Και μία τελευταία ερώτηση κάπως πιο επίκαιρη. Τι “σημάδια” θα μας αφήσει η μάσκα που φοράμε καθημερινά λόγω covid; Μπορεί και σε αυτό να μας βοηθήσει η Face Yoga;

Επίσης να αναφέρω ότι οι μάσκες που φοράμε καιρό τώρα για τον Covid-19 είναι σίγουρα η ασπίδα προστασίας μας, αλλά όταν θα τις αποχωριστούμε μάλλον θα μας αφήσουν με ένα πολύ πιο αδύναμο μυικό σύστημα στην περιοχή γύρω από το στόμα και τα μάγουλα!Η λύση σε αυτό είναι αφού δεν φαινόμαστε κιόλας, να κάνουμε αρκετές κινήσεις Face Yoga κάτω από την μάσκα και φυσικά να εκφραζόμαστε ακόμα και αν δεν φαίνεται. Μην αφήνετε ακίνητη την περιοχή αυτή! Μπορείτε εδώ να δείτε κάποιες ασκήσεις που προτείνω…

Μπορείτε να μπείτε στο Faceyogaforall.gr και να επικοινωνήσετε με την κα Καφαντάρη ή να μάθετε ακόμα περισσότερα για την Face Yoga

You may also like