“Δάφνη”, η πιο “νόστιμη” πρόταση αν είστε στην Αθήνα αυτές τις μέρες

Το αγαπημένο εστιατόριο των δυτικών προαστίων εδώ και δύο δεκαετίες σερβίρει ασταμάτητα νόστιμο φαγητό, περιτυλιγμένο με ζεστασιά και φιλοξενία… Σε έναν πανέμορφο πεζόδρομο γεμάτο τραπεζάκια που μοιράζονται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Οι ιδιοκτήτες είναι ο Τάκης Ζαχαρόπουλος και η Αριστέα Βλάχου, η “ψυχή της κουζινας”. Μεταμόρφωσαν μια παλιά αποθήκη ζάχαρης σε ένα οικείο μαγαζί, που βγάζει την αύρα του σπιτιού με ωραίες γήινες πινελιές. Φυσικά σε απόλυτη συνοχή παρουσιάζει ένα μενού που φλερτάρει με τις γευστικές μας μνήμες, χωρίς να λείπουν οι γαστρονομικές νέες εκπλήξεις.

Η Αριστέα, όπως είπαμε, είναι η ψυχή της κουζίνας και ο Τάκης η ψυχή της σάλας. Ο κόσμο, όμως, επιστρέφει ξανά και ξανά για πιάτα όπως είναι τα μαμαδίστικα κεφτεδάκια, η σαλάτα με τις αγκινάρες, οι κολοκυθοανθοί, τα αχνιστά χόρτα. Δεν λείπουν τα πιάτα με τα όσπρια, το σιγομαγειρεμένο οσομπούκο, οι ρεβυθοκεφτέδες και το χοιρινό λεμονάτο.

Το μενού στήνεται κάθε μέρα, με πιάτα ημέρας που προκύπτουν από την βόλτα στους παραγωγούς για φρέσκα και εποχιακά υλικά. Το μεσημέρι ανακατεύονται αγαπημένες κλασικές συνταγές, όπως οι μελιτζάνες και τα γεμιστά. Το βράδυ η Αριστέα δίνει ένα ρεσιτάλ νοστιμιάς συνδυάζοντας την παράδοση και τα καλά υλικά με τις επιρροές από τα γαστρονομικά ταξίδια, τις μελέτες και τους γευστικούς πειραματισμούς της. Αξιοποιεί ελληνικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα από διαλεκτούς παραγωγούς του Καρπενησίου και της Φλώρινας μέχρι την Νάξο και την Κρήτη.  

Τι θα βρούμε στον κατάλογο;

Στο βασικό κατάλογο συναντάμε δυο πυλώνες τα ζυμαρικά και το κρέας. Στην πρώτη ενότητα ξεχωρίζουν και είναι must τα χειροποίητα ζυμαρικά όπως τα νιόκι και τα σκιουφιχτά με απάκι, μανιτάρια και ξηρό ανθότυρο. Κάθε μπουκιά σου γεμίζει το στόμα και αποζητάς την επόμενη.

Για όσους αγαπάνε τα κρέας πρέπει να δοκιμάσουν την λεπτοκομμένη ταλιάτα που συνοδεύεται από διάφορα είδη αλατιού… Best seller είναι το άψογα ψημένο συκώτι και τα χειροποίητα ζουμερά μπιφτέκια.

Όλα τα πιάτα χαρακτηρίζονται από τα φρέσκα μυρωδικά αυτά που χαϊδεύουν την μύτη και μετά σκάνε στον ουρανίσκο. Δεν είναι βλέπετε καθόλου τυχαίο το όνομα Δάφνη. Μια ματιά στο μαγαζί και θα δείτε παντού να πρωταγωνιστούν τα βότανα και τα μυρωδικά με πρωταγωνίστριες τις δυο δάφνες στην είσοδο του μαγαζιού.

Γιορτάζοντας αυτή την πορεία η Δάφνη συνεχίζει να εξελίσσεται και να ανανεώνεται. Πρόσφατα μείωσε την λίστα με τα φαγητά εστιάζοντας στα πιάτα ημέρας και σε αγαπημένες και classic πλέον συνταγές. Σημαντική επίσης προσθήκη είναι η παρουσία ελλήνων οινοπαραγωγών με κρασιά που παντρεύονται εξαιρετικά με το φαγητό. Και οι αλλαγές δεν τελειώνουν εδώ…θα έχουμε και συνέχεια.

Προς το παρόν μην ξεχάσουμε το γλυκό φινάλε, με τα επίσης σπιτικά γλυκά της Αριστέας όπως η πληθωρική σεράνο, το φανταστικό cheesecake με την homemade μαρμελάδα και τα παγωτό από το φατοαμάνο.

Δάφνη Μεγάλου Αλεξάνδρου 86, Περιστέρι, 2105773721, fb Δάφνη Ελληνικό Εστιατόριο

You may also like