Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα…

antipaxosΤι είναι αυτό που μπορεί να πολεμήσει την κρίση… στα ίσα; Το ελληνικό καλοκαίρι! Ο ευλογημένος ήλιος μας που μας κάνει να ξεχνούμε τα όποια προβλήματα και να αφηνόμαστε στο ευεργετικό του χάδι. Απλήρωτοι λογαριασμοί, καθυστερήσεις μισθών φαντάζουν λιγότερο σημαντικά με τις πρώτες ζέστες που επιτρέπουν στο μυαλό μας να ταξιδέψει. Γιατί πέρα από το καλοκαίρι της παραλίας και της ταβέρνας δίπλα στο κύμα υπάρχει και το καλοκαίρι του νου. Νομίζω πως φέτος εκεί πρέπει να εστιάσουμε όλοι λίγο περισσότερο.

Πώς το λέει ο Βαγγέλης Γερμανός; «Εμείς με sleeping bag και με καρπούζι θα κάνουμε το γύρο τον νησιών”. Διότι στην πραγματικότητα δεν χρειαζόμαστε πολλά για να περάσουμε όμορφα. Μόνο καλή παρέα, καλή διάθεση και πρόθεση και τα απολύτως απαραίτητα.
Έχω ένα ζευγάρι φίλων που «την περνάνε ζάχαρη» πάνω σε μία βάρκα, με τσιπουράκι και μεζέδες που ψαρεύουν επί τόπου! Εξερευνούν ερημικές παραλίες, μόνο για δύο και ξεκαλοκαιριάζουν στην αλμύρα. Πόσο τους ζηλεύω! Δεν τους νοιάζει ούτε να φορέσουν το trendy μαγιό ούτε να οργανώσουν το ταξίδι τους μέχρι και την τελευταία του λεπτομέρεια, όπως οι περισσότεροι από εμάς. Το θεωρούν χάσιμο χρόνου. Είναι λάτρεις της απόφασης της στιγμής και αυτό δεν τους έχει προδώσει.

Μυλοπόταμος, Πήλιο

Μυλοπόταμος, Πήλιο

Αυτές τις μέρες κοίταζα φωτογραφίες από δικές μου διακοπές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και κατάλαβα πόσο πεθύμησα ένα μπάνιο στη θάλασσα και μετά το γνωστό αραλίκι με το αγαπημένο του βιβλίο στη σεζλονγκ και το μυαλό μου να αδειάζει από όλα. Θυμήθηκα τις βουτιές στις καταπράσινες παραλίες της Θάσου, στους μαγευτικούς Παξούς, τη θέα που κόβει την ανάσα από την Καλντέρα της Σαντορίνης, τις Κολυμπήθρες στην Πάρο, τα Χανιά, τη Μονεμβασιά, τη Χαλκιδική και, φυσικά, το Πήλιο, το αγαπημένο μου βουνό, όχι μόνο λόγω καταγωγής αλλά γιατί αντικειμενικά είναι πανέμορφο. Κρατάω όλες αυτές τις όμορφες αναμνήσεις σα μικρούς θησαυρούς και περιμένω τις επόμενες που-όπως λένε-θα είναι και οι καλύτερες. Φέτος, ειδικά, με το γιόκα μου να κάνει τις πρώτες του βουτιές, σίγουρα θα είναι οι καλύτερες!

Παξοί

Παξοί

Και μην ξεχνάτε: ακόμη και αν περάσετε το καλοκαίρι στην πόλη, το καλοκαίρι είναι καλοκαίρι. Οργανώστε πικνίκ στο πάρκο, μυρίστε το γιασεμί σε κάποιο θερινό σινεμά, απολαύστε το κρασάκι σας στη βεράντα παρέα με καλή συντροφιά. Δε θέλει κόπο, δε θέλει χρήμα. Έμπνευση θέλει και καλοκαιρινή διάθεση. Να σας προτείνω τα αγαπημένα μου τραγούδια για συντροφιά;

Ορίστε το top five μου:
1. Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε, Λαθρεπιβάτες-το καλύτερό μου!

2. Κρουαζιέρα θα σε πάω, Βαγγέλης Γερμανός-ταξιδιάρικο

3. Καλοκαιρινές διακοπές-Νίκος Καρβέλας-Άννα Βίσση-Καρβέλας σε μεγάλες στιγμές

4. Καλοκαιράκι, Φατμέ-ρομαντικό, για θερινή καντάδα

5. Δεν Κάνει κρύο στην Ελλάδα, Locomodo-άλλο στυλ

Φωτογραφίες:
2998: Αμμουλιανή Χαλκιδικής
1903: Ένας Χανιώτης γάτος
0390: Παξοί
3189: Μυλοπόταμος, Πήλιο

You may also like