Διάλειμμα από τα social media; Πώς να γεμίσεις δημιουργικά τον χρόνο σου

Τα τελευταία χρόνια τα social media έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας με αποτέλεσμα να ‘’χάνουμε’’ σημαντικές ώρες μέσα στη μέρα που θα μπορούσαμε να κάνουμε άλλα πράγματα, πιο δημιουργικά και ενδιαφέροντα. Αν λοιπόν δεν έχεις κάνει ποτέ διάλειμμα από τα social media, δοκίμασε το για όσο διάστημα εσύ κρίνεις και θα δεις μεγάλη διαφορά τόσο στην ψυχολογία σου όσο και στην ποιότητα της ζωής σου. Για να σε βοηθήσουμε λοιπόν, παρακάτω θα διαβάσεις τι μπορείς να κάνεις τις εκείνες τις ώρες που ήσουν ‘’κολλημένη στο κινητό σου:

  • Δώσε χρόνο στους φίλους σου

Αντί να σκρολάρεις την οθόνη του κινητού και να ενημερώνεσαι με αυτόν τον τρόπο τι κάνουν οι φίλοι σου και που βρίσκονται, πάρε ένα τηλέφωνο και συνάντησε τους. Βγείτε έξω, δοκιμάστε πράγματα που δεν έχετε κάνει ποτέ ή επισκεφτείτε το αγαπημένο σας στέκι. Κανένα like δεν συγκρίνεται με τα αστεία και τις συζητήσεις που θα κάνετε από κοντά.

  • Διάβασε μια εφημερίδα ή ένα βιβλίο

Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που διάβασες μια εφημερίδα; Σίγουρα δεν θυμάσαι. Φυσικά μέσα από τα social media μπορείς να μάθεις πολύ γρήγορα ειδήσεις από όλο τον κόσμο, τίποτα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με την αυθεντικότητα της εφημερίδας. Μια εφημερίδα έχει δομή, μπορείς να διαβάσεις σωστά Ελληνικά αλλά και πολλές αναλύσεις που δεν θα βρεις αλλού. Αν πάλι δεν είσαι της εφημερίδας, πάρε ένα καινούργιο βιβλίο και διάβασε το με την ησυχία σου.

  • Η λίστα της ευγνωμοσύνης

Κάνε κάτι διαφορετικό. Κάτσε αναπαυτικά στον καναπέ σου. πάρε στα χέρια σου ένα χαρτί και ένα στυλό και γράψε για ποια πράγματα είσαι ευγνώμων. Δημιούργησε μια προσωπική λίστα για όλα εκείνα που είσαι περήφανη που έχεις στη ζωή σου αλλά και για όλα εκείνα που έχεις πετύχει. Κάθε φορά που θα νιώθεις down ή περίεργα, θα την διαβάζεις και αμέσως θα παίρνεις θάρρος και δύναμη.

  • Let’s get physical

Πόσες φορές παραπονιέσαι ότι δεν έχεις χρόνο να γυμναστείς ή να κάνεις το αγαπημένο σου χόμπι; Τέλος λοιπόν οι δικαιολογίες, κλείσε τα social media και δώσε χρόνο στον εαυτό σου και στο σώμα σου. Με τον καιρό θα δεις μεγάλη αλλαγή τόσο στην εμφάνιση σου όσο και στην ψυχολογία σου.

  • Τελειοποίησε την δουλειά σου

Αξιοποίησε τον χρόνο που θα έδινες καθημερινά στα social media και βρες τρόπους να τελειοποιήσεις την δουλειά σου. Βάλε νέους στόχους, σκέψου τρόπους να μεγιστοποιήσεις τα κέρδη σου και γενικά πες ναι σε νέα projects. Επίσης μπορείς να ξεκινήσεις κάποιο σεμινάριο πάνω στο αντικείμενο σου έτσι ώστε να διευρύνεις τις γνώσεις σου.

Τι λες; Είσαι έτοιμη για ένα διάλειμμα;

Photo credits : @belart84 / @jamie452 (unsplash)

You may also like