Δοκιμάσαμε το menu που προτείνει το Bites & Wines του Λευτέρη Λαζάρου

Μπορεί ο Σεπτέμβριος να πλησιάζει προς το τέλος του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάμε να τρώμε έξω… Ειδικά όταν η πρόταση είναι για το Bites &Wines, με την πανοραμική θέα στο Μικρολίμανο,  που έχει δημιουργήσει ο διακεκριμένος και πολύ συμπαθής chef Λευτέρης Λαζάρου.

Πάνω στο Μικρολίμανο, με πανοραμική θέα, είναι το ιδανικό σημείο για να απολαύσεις έντονες γεύσεις με καλή παρέα. Θα το πρότεινα για ρομαντικό, αλλά και για επαγγελματικό δείπνο. Πού θα μπορούσε να εκτυλιχθεί καλύτερα μία σημαντική συζήτηση; Η φιλοσοφία του menu θα έλεγα ότι είναι comfort food, (για κάποιους ίσως θα ήταν και gourmet) με ενημερωμένη λίστα κρασιών για ενδιαφέροντες συνδυασμούς.

Η γεύση  πρωταγωνιστεί με υπέροχα comfort food πιάτα να φθάνουν στη μέση του τραπεζιού και να μοιράζονται. Εκλεκτές πρώτες ύλες και βιολογικά κρέατα συνθέτουν απολαυστικές προτάσεις, ενώ η ενημερωμένη οινική λίστα με επιλογές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα ολοκληρώνει την εμπειρία.

Το βράδυ που πήγαμε δοκιμάσαμε τα εξής:
-Carpaccio βόειο βιολογικό με μαγιονέζα κρεμμυδιού, πίκλες και σιναπόσπορο
-Πενιρλί με μοσχαρίσιο ταρτάρ
-Κεφτεδάκια με μοσχαρίσιο κιμά και μελωμένο κριθαράκι
-Ανοιχτό σουβλάκι με ψαρονέφρι σε ποτήρι

Και για Επιδόρπιο

Sweet Burger: Choux με μους equatoriale Valrhona 55%, mango-passion και ganache framboise

Προσωπικά μου άρεσε πολύ η φιλοσοφία και το concept του μενού. Έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις ενδιαφέρουσες γεύσεις δοσμένες στο πιάτο με πολύ δημιουργικό τρόπο, που δεν σε ξενίζουν. Η μοναδικότητα του κυρίου Λαζάρου και της ομάδας του, με κέρδισαν!

* Μενού 2 ατόμων
Τιμή: €38 κατ’ άτομο
Ανοιχτά Δευτέρα έως Σάββατο από τις 19.30

Bites & Wine: Rooftop, Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο

You may also like