Η “μαγεία” της Ταϋλάνδης…στο Tamarind!

Από το 1993 που επισκέφτηκα την Ασία, οι απαιτήσεις μου στο ασιατικό φαγητό ήταν αρκετά υψηλές. Χωρίς να είμαι ειδική στις διάφορες κουζίνες, ανά τον κόσμο, υπάρχουν κάποια στοιχεία που τα θεωρώ σημαντικά όταν δοκιμάζεις ένα πιάτο ή επισκέπτεσαι ένα εστιατόριο.
Τα τελευταία χρόνια δεν ήμουν ικανοποιημένη από τους χώρους που μου είχαν προτείνει για “καλό ασιατικό φαγητό”, μέχρι που πέρσι το καλοκαίρι πήγα στο Tamarind για ένα ποτό! Ερωτεύτηκα… όχι τον barman, αλλά τον χώρο! Ένιωσα ότι ήταν αυτό που έψαχνα…

Και δεν ήταν ο ενθουσιασμός της πρώτης φοράς, καθώς και στη δεύτερη και στην τρίτη φορά η γευστική απόλαυση παραμένει “δυνατή”! Μάλιστα τώρα έχω έναν λόγο παραπάνω που σας γράφω γιατί μπαίνοντας στο 2015, έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρος ο χαρακτηρισμός του «αυθεντικού Ταιλανδέζικου εστιατορίου», μετατρέποντας το μενού, με τη βοήθεια του Ελληνοταϋλανδού executive chef Ben Προβή, σε ένα ταξίδι στην αυθεντική, τοπική κουζίνα του, πάλαι ποτέ, Βασιλείου του Σιάμ.

Με έντονο το στοιχείο της Ανατολής, χωρίς όμως να σε ξενίζει, δημιουργείται μία πανδαισία γεύσεων που ενθουσιάζει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο… Δροσερές και παράλληλα πικάντικες πινελιές στα πολύχρωμα φαγητά που δοκιμάσαμε, φύγαμε με το αίσθημα “Πότε θα ξανάρθουμε!;!;”

Για να σας δώσω μία ιδέα του τι φάγαμε….

PorpiaTod : Η Ταϋλανδέζικη εκδοχή των «Σπρινγκ Ρολλς». Τραγανά φύλλα ρυζιού γεμισμένα με λαχανικά, κοτόπουλο, χοιρινό και γαρίδες.

PorpiaTod : Η Ταϋλανδέζικη εκδοχή των «Σπρινγκ Ρολλς». Τραγανά φύλλα ρυζιού γεμισμένα με λαχανικά, κοτόπουλο, χοιρινό και γαρίδες.

Tod Mun : Αφράτοι «κεφτέδες» ψαριού και γαρίδας με γλυκό βασιλικό, φρέσκο κρεμμύδι και σέλερυ. Σερβίρεται με γλυκιά σάλτσα φυστικιού

Tod Mun : Αφράτοι «κεφτέδες» ψαριού και γαρίδας με γλυκό βασιλικό, φρέσκο κρεμμύδι και σέλερυ. Σερβίρεται με γλυκιά σάλτσα φυστικιού

Nam Tok: Η «σαλάτα των Καταρακτών». Μια «φτιάξε την μόνος σου» σαλάτα με λεπτές φέτες μοσχαρίσιο κρέας μέτρια ψημένο και ποικιλία λαχανικών για να κάνετε το δικό σας προσωπικό συνδυασμό και πικάντικη & όξινη σάλτσα. Δοκιμάστε το παραδοσιακά με sticky rice.

Nam Tok: Η «σαλάτα των Καταρακτών». Μια «φτιάξε την μόνος σου» σαλάτα με λεπτές φέτες μοσχαρίσιο κρέας μέτρια ψημένο και ποικιλία λαχανικών για να κάνετε το δικό σας προσωπικό συνδυασμό και πικάντικη & όξινη σάλτσα.

 

Και τέλος ότι πιο νόστιμο έχω φάει τα τελευταία χρόνια σε ασιατικό εστιατόριο, ανά τον κόσμο…

Yellow Curry : Κίτρινο κάρυ με γαρίδες, αρακά και φρέσκο ανανά

Yellow Curry : Κίτρινο κάρυ με γαρίδες, αρακά και φρέσκο ανανά

Για γλυκό…δοκιμάσαμε Panacotta από γάλα καρύδας και σιρόπι ανανά, την Ταϋλανδέζικη εκδοχή του λατρεμένου ιταλικού επιδορπίου και πιστέψτε με…ήταν καλύτερο από το αυθεντικό!!!

Φυσικά είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ προσεγμένα cocktails για να συνοδεύουμε το φαγητό μας… ακόμα κι αν δεν πίνετε αλκοόλ, υπάρχει μεγάλη γκάμα από Mocktails που “δημιουργεί” ο Bartender, Ioannis Orfanos.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Tamarind
Κεραμικού 51, Μεταξουργείο
Τηλ. 210 522 5945, 697 381 5690
www.tamarindathens.gr

You may also like