Η νέα boutique της Chanel και ο Πύργος του Eiffel στις πόρτες της

Ο οίκος Chanel μας έχει ούτως ή άλλως συνηθίσει σε κτίσματα – έργα τέχνης όσον αφορά στα καταστήματά του. Γι’ αυτό και τα νέα για την έλευση ενός νέου “κοσμήματος” δεν είναι ότι μας εξέπληξαν, όμως, για μία ακόμη φορά, ο γαλλικός οίκος έβαλε τα δυνατά του για να μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό και -φυσικά- τα κατάφερε.

Κάπως έτσι, λοιπόν, προστέθηκε μία πολυόροφη boutique στη Galeries Lafayette τόσο elegant και εμπνευσμένη που καταφέρνει να στρέφει την προσοχή σου μακριά από τα ρούχα και κατευθείαν στην αρχιτεκτονική και στη διακόσμηση του χώρου. Με ιδιαίτερη έμφαση στον Παριζιάνικο αέρα, με διάχυτες χρυσές και γυάλινες λεπτομέρειες να ντύνουν πολλά σημεία του, το συγκεκριμένο κατάστημα είναι τουλάχιστον επιβλητικό.

Αυτό που συμβαίνει, δε, στην είσοδο είναι πραγματικά αξιομνημόνευτο. Οι επισκέπτες της boutique περνούν μέσα από έναν χρυσό αυτοσχέδιο Πύργο του Eiffel, που στα διάφορα ύψη του στέκονται κούκλες mannequin, ντυμένες με κομμάτια από την Ανοιξιάτικη συλλογή.

Τον δεύτερο όροφο κοσμούν εποχιακά κοστούμια, αέρινα φορέματα και βαμβακερά tops, ενώ υπάρχουν δύο μόνιμοι τομείς με τα πιο κλασικά αξεσουάρ της Chanel, ένας για τα παπούτσια κι ένας για τα ρολόγια. Ειδικά στον τομέα των κοσμημάτων, όμως, το κατάστημα είναι εξοπλισμένο και με άλλες εταιρείες πολυτελείας, όπως Goosens, Maison Michel και Barrie.

Photo credits: www.harpersbazaar.com/

You may also like