Η πλήξη του καλοκαιριού…

1069186_535607129832399_2039858387_n

Μπορεί όλα να δείχνουν ότι συνεχίζουν να κινούνται με τον ίδιο τρόπο αλλά είναι προφανές δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όλοι γύρω σου είναι σε μια κατάσταση αναμονής μέχρι να πάρουν την αδεία και να φύγουν, έστω και αν είναι να πάνε στο εξοχικό ενός φίλου τους, στο χωριό τους ή ακόμα και να μείνουν σπίτι τους και να κοιτάνε το ταβάνι. Σημασία έχει ότι θα σταματήσουν για λίγο τη μονότονη καθημερινότητα. Η πόλη δεν έχει αδειάσει ακόμα τελείως, αλλά τα σαββατοκύριακα βλέπεις ότι υπάρχει ένα σχετικό κενό. Οι ρυθμοί έχουν πέσει. Οι άνθρωποι έχουν χαλαρώσει, μάλλον φταίει και η ζέστη σε αυτό, σε κοιμίζει και δεν έχεις κουράγιο, ούτε και όρεξη να κάνεις πολλά πράγματα.

Το μόνο που πραγματικά νιώθω να έχω ανάγκη είναι μία βροχή, αλλά και εκείνη δείχνει να μας έχει ξεχάσει. Πάλι καλά που υπάρχει και αυτό το αεράκι και έτσι επιβιώνουμε κι εμεις που δεν μας αρέσει αυτός ο καιρός!
Είναι μέρες που ενώ έχω να κάνω τόσα πολλά πράγματα, βρίσκομαι σε τέτοια αδράνεια που ακόμα και το να φτιάξω καφέ, μου είναι δύσκολο. Μέχρι λοιπόν τη στιγμή των διακοπών που με την «άδεια του νόμου» μπορούμε να μην κάνουμε τίποτα, τι μας περιμένει;

Προσωπικά μετά από αρκετή σκέψη το πήρα απόφαση και αποδέχτηκα την κατάσταση, μιας και παραμένω στην Αθήνα, θα κάνω το καλύτερο που μπορώ! Συνεπώς η λύση είναι μία και πολύ σημαντικό να την ακολουθήσετε αν θέλετε να είσαστε εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις σας. Για μένα που είμαι “control freak” η λύση είναι οι λίστες. Από την προηγούμενη μέρα δημιουργώ λίστες με ότι έχω να κάνω την επόμενη, με αυτόν τον τρόπο έχω πάντα ένα πρόγραμμα στο μυαλό μου και δεσμεύομαι απέναντι στον εαυτό μου.

Φυσικά, ενδιάμεσα των υποχρεώσεων κάνω πάντα κάτι που να θυμίζει λίγο διακοπές και να με κάνει να πιστεύω ότι δεν αργεί η μέρα που θα βρεθώ σε μία παραλία και το μόνο που θα με νοιάζει θα είναι πόσα βιβλία θα μπορώ να κουβαλήσω μαζί μου στο νησί! Ένας ακόμα έξυπνος τρόπος για να αντιμετωπίσετε την πλήξη και την καθημερινότητα είναι να συμπεριφέρεστε ως τουρίστες στην ίδια σας την πόλη!

e59e415a048ba069e7a11eff4f8a511dΜετά τη δουλειά για παράδειγμα, αν έχετε το κουράγιο και δεν είσαστε εξαντλημένοι , κάντε έναν μεγάλο περίπατο, επισκεφτείτε ένα μουσείο και μαγειρέψτε μία διαφορετική γεύση. Μπείτε σε ένα καινούργιο βιβλιοπωλείο και χαθείτε ανάμεσα στους τίτλους για να βρείτε ποια είναι εκείνα που θα μπουν στις αποσκευές και θα γίνουν σύντροφοι στις φετινές διακοπές.

Σημασία έχει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να μην γίνουμε «σκλάβοι» της ζέστης που μπορεί πολύ εύκολα να μας ρίξει σε λήθαργο και να μας αποκοιμίσει κάνοντας τις μέρες μας να περνάνε χωρίς νόημα και δίχως να αφήνουν πίσω τους σημάδια.

You may also like