Θα αντικαθιστούσατε τον καφέ… με χυμό μήλου;

Αχ… τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί με τη μυρωδιά του φρέσκου καφέ το πρωί! Ομολογουμένως, η μυρωδιά του και μόνο είναι ικανή να μας ξυπνήσει – και για τις πρώτες γουλιές… ούτε λόγος, σωστά; Το πρόβλημα είναι όταν υπερβάλλουμε στην ημερήσια κατανάλωσή του, καθώς τότε δε μπορούμε να προσλάβουμε όλα τα οφέλη της καφεΐνης… Ενώ την ίδια στιγμή εκεί που θα νιώθουμε πως είμαστε γεμάτοι ενέργεια, θα αισθανθούμε περισσότερη νευρικότητα.

               Ευτυχώς, όμως, υπάρχει μία εναλλακτική που ίσως και να μας εκπλήξει. Κι αυτή είναι ο χυμός μήλου.

               Όχι, δε λέμε πως το μήλο περιέχει καφεΐνη! Όμως τα δεκατρία γραμμάρια φυσικών σακχάρων του έχουν μία ανάλογη επίδραση στον οργανισμό μας. Ταυτόχρονα, όλα τα θρεπτικά στοιχεία που το μήλο περιέχει απορροφώνται με πιο αργό ρυθμό με αποτέλεσμα να έχουμε ένα αίσθημα εγρήγορσης με μεγαλύτερη διάρκεια. Με το χυμό μήλου θα περιορίσουμε σημαντικά τυχόν αισθήματα κυκλοθυμίας και νευρικότητας … Και φυσικά δε θα έχουμε εκείνη την απότομη μείωση της ενέργειάς μας που συνήθως αισθανόμαστε όταν η καφεΐνη παύει να δρα.

Τι λέει η έρευνα του Πανεπιστημίου Cornell;

               Αυτά τα φυσικά σάκχαρα που περιέχει ο χυμός μήλου, σύμφωνα με την έρευνα που έρχεται από το Πανεπιστήμιο Cornell, δίνουν στο σώμα το σινιάλο πως είναι η ώρα να “ξυπνήσει”. Παράλληλα, τόσο τα σάκχαρα όσο και οι φυτικές ίνες που περιέχονται στο χυμό, επιτρέπουν ένα αίσθημα κορεσμού μεγαλύτερης διάρκειας. Κι αυτό εμποδίζει την κατανάλωση περιττών θερμίδων μέσα στη μέρα. Και βεβαίως, ο οργανισμός ενυδατώνεται, σε αντίθεση με την καφεΐνη που έχει αντίθετα αποτελέσματα λόγω της διουρητικής της δράσης.

               Το καλύτερο; Στην αγορά υπάρχουν ποιοτικά προϊόντα αλλά και τα ίδια τα μήλα βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στην κουζίνα μας για να ετοιμάσουμε μόνοι μας το χυμό μας – και γιατί να μην το συνδυάσουμε και με άλλα φρούτα, όπως πορτοκάλι για επιπλέον γεύση;

               Σαφώς και το πρωινό ξύπνημα έχει συνδεθεί στο μυαλό όλων μας με τον αχνιστό καφέ, όμως και μία αλλαγή πού και πού μπορεί να αποδειχθεί ακόμη καλύτερη!

Πηγή: Eat This, Not That

Featured image: unsplash.com/@dylu

You may also like