«Θα πάθω καλοκαίρι», από τη Ρούλα Καρακούση

women summer poolτης Ρούλας ΚαρακούσηΔημοσιογράφου

Πρόκειται μάλλον για το sequel του «Μ’ έπιασε η Άνοιξη». Η φίλη που το δήλωσε κατήργησε με τη δήλωση αυτή μεμιάς μια ολόκληρη εποχή και μετά από τον χειμώνα τον βαρύ είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τώρα υψηλές θερμοκρασίες.

Η Άνοιξη ούτως ή άλλως εμφανίστηκε φέτος καθαρά από συνήθεια και για να βγάλει τη σειρά της, έκανε ένα βαρετό πέρασμα και έδωσε με συνοπτικές διαδικασίες τη θέση της στο καλοκαίρι. Μαζί με τις λαμπάδες, βγήκανε και τα μαγιό. Ούτε τα προσχήματα δηλαδή…

«Θα πάθω καλοκαίρι», λοιπόν μου δήλωσε. Νομίζω το κατάλαβα αμέσως. Θα πάθει έρωτα κεραυνοβόλο. Όλοι στην παρέα το κατάλαβαν. Και δεν βρέθηκε κανείς να αναρωτηθεί για την «Άνοιξη». Κανείς να την ζητήσει. Μετά όμως από ένα συναισθηματικό χειμώνα, μετά την παγωμάρα, μετά το ό, τι και να φορέσω δεν μπορώ να ζεσταθώ, η καρδιά θέλει πρώτα ένα ζέσταμα. Από την κουβέρτα στο σεντόνι; Από το καλοριφέρ στο air condition; Από το μπουφάν στο κοντομάνικο; Το ελαφρύ πάπλωμα, το ανοιχτό παράθυρο, η ζακέτα; Θα καταργηθούν;

Είναι πόσο σε πόνεσε ο «χειμώνας», πόσο σε κρύωσε. Κάποιοι «χειμώνες» δε λένε να φύγουνε. Πέφτει το χιόνι, η θερμοκρασία σταθερά χαμηλή και το παγώνει. Λιώνουν οι πάγοι, δε κρατάει για πολύ αυτό, αλλά είναι επικίνδυνο το σημείο. Φοβάσαι μη γλιστρήσεις και πέσεις. Περνάει ο καιρός , περνάνε οι μήνες τους, κλεισμένος στο σπίτι εσύ, λες «φτάνει τόσο», σταματάει το πολύ κρύο, λες «θα περάσει τώρα». Στο σημείο αυτό πάντα, μα πάντα, έρχονται οι βροχές. Στις βροχές δεν κάνει πολύ κρύο και η δικαιολογία τους είναι το ξέπλυμα. Προσωπικά είναι το αγαπημένο μου σημείο. Πέφτει το νερό και καθαρίζεις.

Κανονικά ακολουθεί η Άνοιξη. Να ανασάνεις, να μυρίσεις, να γλυκαθείς. Πετάς από πάνω σου τα βαριά και πιο ανάλαφρος βγαίνεις ξανά στον έξω κόσμο. Μπορείς να καθίσεις έξω χωρίς μπουφάν και να κρυώσεις τα ποτά και τους καφέδες σου.

Summer love ..... L' amore d'estate...

Summer love ….. L’ amore d’estate…

Έχεις γλυκαθεί πολύ όμως, δεν θες να περιμένεις περισσότερο. Θες να πας κατευθείαν στη θάλασσα. Να βουτήξεις σε βαθιά συναισθήματα. Θες να κάψει ο ήλιος, να μαυρίσεις. Να ερωτευτείς χωρίς να σκεφτείς και να είναι αμοιβαίο. Κι ας ξέρεις πως μπορεί να καείς γιατί από την πολλή χαρά θα καθίσεις ώρες στον ήλιο στους 40 βαθμούς. Θα επιμένεις επειδή θες πολύ και δεν θα σε πειράζει. Γιατί στη χειρότερη θα βάλεις γιαούρτια και θα το γελάσεις. Αλλά στην καλύτερη, θα κάνεις ένα ζηλευτό μαύρισμα, το καλοκαίρι θα καθρεφτίζεται πάνω σου και το σημάδι από το μαγιό δε θα θες να φύγει ποτέ.

Από τους 17 βαθμούς πήγαμε κατευθείαν στους 30. Ολόκληρη φύση παρακάμπτει την Άνοιξη. Καμιά φορά έχεις κι εσύ ανάγκη να την προσπεράσεις. Με κίνδυνο να χάσεις την πιο όμορφη εποχή του χρόνου, την πιο όμορφη φάση της σχέσης. Εγώ ποτέ μου δεν την συμπάθησα. Με ενοχλούν και οι αλλεργίες της και η μέση θερμοκρασία. Τα καλοκαίρια είναι πιο ξεκάθαρα και οι τελευταίοι χειμώνες ήτανε βαρείς. Η φίλη μου εύχομαι να πάθει κατευθείαν καλοκαίρι. Να ξέρει όμως πως θα καίει.

You may also like