Θετική σκέψη, θετικά vibes…και φύγαμε!

Όλα είναι μέσα στο μυαλό, δεν λένε; Μήπως ήρθε η στιγμή  να “ελαφρύνουμε” αυτό το μυαλό από τις περιττές και πολλές φορές αρνητικές σκέψεις που κάνει και να το γεμίσουμε με εκείνες τις σκέψεις που θα μας γεμίσουν χαρά; Οι θετικές σκέψεις και τα θετικά vibes, είναι ένα βήμα πιο κοντά, αφού παρακάτω θα μάθεις με ποιους τρόπους θα βρεις τη θετική σου πλευρά!

3+1 τρόποι για να βάλεις τη θετική σκέψη στη ζωή σου:

1. Αντιμετώπισε με χιούμορ τις δύσκολες καταστάσεις

Μην αφήνεις τις δυσκολίες της ζωής να σε επηρεάζουν αρνητικά. Αντιμετώπισε με θετική ενέργεια τα προβλήματα και δες με χιούμορ όλες τις περίεργες καταστάσεις που μπορεί να ζεις κατά καιρούς. Υπενθύμισε στον εαυτό σου πόσο δυνατή είσαι και βάλε κάτω τα αρνητικά και τα θετικά στοιχεία που μπορεί να αφήσει η εκάστοτε προσωπική σου δυσκολία. Μείνε περισσότερο στα θετικά και ‘’εκπαίδευσε’’ το μυαλό σου να βρίσκει πάντα την θετική μεριά των πραγμάτων. Γιατί μην ξεχνάς, το καλό υπάρχει, αρκεί να ανοίξεις τα μάτια σου και να το αντικρίσεις κατάματα!

@dualipa instagram

2. Μετάτρεψε τις αποτυχίες, σε μαθήματα ζωής

Το ξέρεις καλά, κανείς δεν είναι τέλειος, ούτε και εσύ λοιπόν. Οι αποτυχίες, είναι και αυτές μέσα στη ζωή και καλό θα ήταν να το συνηθίσεις. Θα κάνεις λάθη, θα αποτύχεις, θα πέσεις και θα ανέβεις ξανά. Αρκεί κάθε φορά που πέφτεις, να παίρνεις και το εκάστοτε μάθημα. Μόνο όταν καταλαβαίνουμε τα λάθη μας, μπορούμε να προχωρήσουμε και να είμαστε πιο θετικοί. Αντί λοιπόν να εστιάσεις στο πως απέτυχες, σκέψου τι θα κάνεις την επόμενη φορά και μετάτρεψε την αποτυχία σε ένα καλό μάθημα.

3.Ζήσε στο “τώρα”!

Υπάρχει κάτι πιο όμορφο και θετικό από το να ζεις στο ‘’τώρα’’ και να ζεις με πάθος όλες τις στιγμές; Η καθημερινότητά μας δεν είναι κάτι δεδομένο, γι’ αυτό ό,τι και να συμβαίνει στη ζωή σου, βρες τη θετική πλευρά σου, αξίζει!

@dualipa instagram

4. Ξεκίνα τη μέρα σου με θετική ενέργεια!

Λένε ότι όπως ξυπνάς και νιώθεις το πρωί, έτσι συνεχίζεται και η μέρα. Αντί να αφήσεις τα αρνητικά συναισθήματα, το άγχος και τις υποχρεώσεις να σε κυριεύσουν, χαμογέλασε, άδειασε το μυαλό σου και σκέψου θετικά. Σκέψου την κάθε μέρα σαν ένα ‘’λευκό χαρτί’’ το οποίο θα γράφεις κάθε ώρα της ημέρας, όπως θες εσύ. Πριν φύγεις λοιπόν από το σπίτι απλά πες στον εαυτό σου ‘’Σήμερα θα είναι μια καλή μέρα’’. Όταν βάλεις την συγκεκριμένη θετική σκέψη στη ρουτίνα σου, θα δεις που όλα θα φτιάξουν προς το καλύτερο!

Photo credits: @dualipa / instagram

You may also like