Κάθε μέρα… μια υπέροχη μέρα!, από την Jasmine Altunyan

f655e88c70bb750209eafd2ff390ab3dΗ εβδομάδα που πέρασε ήταν ίσως από τις πιο δύσκολες που έχω ζήσει ποτέ. Για πρώτη φορά στην ζωή μου τράκαρα σοβαρά. Αυτή την στιγμή ευχαριστώ τον Θεό που ζω γιατί θα μπορούσα κάλλιστα να έχω πάθει κάτι πολύ σοβαρό. Ένας μεθυσμένος, μπήκε σε αντίθετο ρεύμα και με τράκαρε την ώρα που βρισκόμουν σταματημένη σε κόκκινο φανάρι. Αυτό που μας έσωσε ήταν το ότι φορούσαμε ζώνες και το ότι από ένστικτο έβαλα όπισθεν. Πριν αρχίσω να γράφω το υπόλοιπό μου κείμενο θα ήθελα να παρακαλέσω όποιον το διαβάζει να μην παραλείπει ποτέ να φοράει ζώνη στο αυτοκίνητο. Ακόμα και για τις πιο κοντινές αποστάσεις. Επιπλέον, μην πίνετε και οδηγείτε. Το ξέρω πως ακούγεται λίγο σαν επίπληξη, αλλά πραγματικά είναι πάρα πολύ επικίνδυνη η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Αυτά!

Ας αλλάξουμε όμως κλίμα ( αφού όλα πήγαν καλά) και να πούμε για τις στιγμές στην ζωή που μπορεί να μας αλλάξουν. Κάθε τι που μας συμβαίνει, γίνεται για κάποιο λόγο, το πιστεύω πάρα πολύ αυτό. Δεν ξέρω αν είναι θέμα πεπρωμένου ή τύχης ή επιλογών, απλά θεωρώ πως κάθε εμπειρία μας, μικρή ή μεγάλη, μπορεί να μας διδάξει πράγματα και να μας κάνει να αναθεωρήσουμε το σύστημα των “πιστεύω” και των αξιών μας.

tumblr_lb98rl1yT71qzx5i0o1_500Στην ζωή μας έρχονται στιγμές όπου καλείσαι να επιλέξεις την πορεία που θα ακολουθήσεις, μια πορεία την οποία έχεις φανταστεί στο μυαλό σου σαν σκηνή απο ταινία, χωρίς βέβαια να γνωρίζεις εάν τα πράγματα θα εξελιχθούν με τον τρόπο που τα έχεις φανταστεί. Τι γίνεται όμως όταν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε δυο πορείες εξίσου ενδιαφέρουσες, γεμάτες από περιπέτειες, έρωτα και όνειρα; Εκεί πως ξέρεις ποιο να επιλέξεις; Ακούς τις συμβουλές των άλλων, τα συναισθήματά σου που είναι πιο μπερδεμένα από ποτέ, το ένστικτό σου, την λογική σου, τι από όλα αυτά; Η στιγμή που συνειδητοποιείς πως είσαι ένα εύθραυστο, θνητό όν και πως ο κόσμος δεν γυρίζει γύρω από σένα όπως ξέρεις, αλλά είχες ξεχάσει, είναι ίσως αυτή που σου δίνει τις απαντήσεις σου.

Η ζωή δεν έχει να κάνει με τους προβληματισμούς και την συνεχή προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων σου, αλλά με την εκτίμηση εκείνων των λίγων λεπτών μέσα στην ημέρα που κάνουν εσένα και τους γύρω σου να χαμογελάνε. Είναι τόσο απλό αλλά και τόσο δύσκολο στην πράξη του σε καθημερινή βάση.

Είδα την ταινία “Όσα φέρνει ο χρόνος” και η αλήθεια είναι πως μου άρεσε πάρα πολύ και επηρεασμένη καθώς είμαι από όλα αυτά που μου συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα θα σας αφήσω με μια φράση από την ταινία που θα ήθελα να μπορώ να την κάνω πράξη: “Ζήσε την κάθε ημέρα σου, σαν να είναι η δεύτερη φορά που την ζεις, εκτιμώντας όλες τις μικρές λεπτομέρειες που εάν τις παρατηρήσεις θα την κάνουν μια υπέροχη ημέρα!”

dream-quotes-the-future-belongs

Σας φιλώ,
Jasmine (Asiko) Altunyan

You may also like