Μάιος, Ευκαιρία για ανανέωση!!

557139_243569742430935_1774943537_n[1] Είναι μερικές φορές που κοιτάς τον υπολογιστή και δεν σου βγαίνει να γράψεις ούτε το όνομά σου. Έλα όμως που πρέπει να παραδώσεις ένα κείμενο, και τότε αρχίζουν τα προβλήματα. Τότε λες «ας περιπλανηθώ στο internet, μήπως κάπου εκεί βρω την χαμένη μου έμπνευση!»  Α, σας έχω δυσάρεστα νέα…  δεν είναι η έμπνευση που σας έχει εγκαταλείψει, είναι που το μυαλό μας αλλού τρέχει και τίποτα δεν του αρέσει… Αρχαίο το πρόβλημα το είχανε και οι πρόγονοι και παρέμεινε άλυτο, εμείς θα το καταφέρουμε;

Αλλά κάπου εκεί έρχεται το μυαλό και μας υπενθυμίζει ότι μπαίνει ένας νέος μήνας! Κάθε νέος μήνας, εβδομάδα, μέρα είναι κάτι καινούργιο πάνω στο οποίο μπορούμε να γράψουμε μία νέα ιστορία και να πούμε, για παράδειγμα αργότερα, ότι το Μάιο έγινε αυτό. Γιατί λοιπόν να μην αποφασίσουμε έναν τόσο όμορφο μήνα, που είναι γεμάτος μυρωδιές και χρώματα, που όλη η φύση γύρω μας γιορτάζει, να γιορτάσουμε και εμείς μαζί της;

Θέλετε λοιπόν να κάνουμε ένα πλάνο για τον Μάιο;

Κάθε μέρα αποφασίστε να χαμογελάτε, να είσαστε πιο αισιόδοξοι και να βλέπετε τα πράγματα θετικά ακόμα και αν όλα γύρω σας είναι μαύρα. Αποφασίστε να σταματήσετε να θυμώνετε και να εκνευρίζεστε με το παραμικρό.  Κανείς  και τίποτα δεν αξίζει να σας χαλάσει τη διάθεση έστω και για μία ώρα.

11afa6c2a1SGHBLHY_11438_68ca58ca80_large[1]

Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να βγει και να κάνει μια βόλτα χωρίς λόγο. Αγοράστε ή φυτέψτε ένα λουλούδι για τη βεράντα σας, το πράσινο είναι ένα χρώμα που δίνει χαρά και ομορφαίνει όποιον χώρο βρίσκεται, δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για να δημιουργήσετε ένα όμορφο μπαλκόνι.

428829_10151411198160045_1024557168_nΑλλάξτε το άρωμα σας, αλλάξτε χρώμα στα ρούχα σας, αλλάξτε χρώμα στα μαλλιά, χτένισμα, γενικά είναι άνοιξη είναι ευκαιρία να αλλάξετε, να ανανεωθείτε και να «επαναφέρετε» τον εαυτό σας αν το θέλετε! Ανθίστε μαζί με την εποχή και τα λουλούδια που ανθίζουν γύρω σας και προετοιμαστείτε για ένα όμορφο καλοκαίρι! Ο κόσμος γύρω μας μπορεί να μην αλλάζει,  αλλά σίγουρα μπορούμε να βελτιωθούμε εμείς ως μονάδες και να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε και κατ’ επέκταση να ομορφύνουμε και τον περιβάλλον γύρω μας!

Καλό μήνα και καλή πρωτομαγιά!!

You may also like