Μήπως ξεθωριάζει το τατουάζ σας;

Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα ολοκαίνουργιο τατουάζ. Η εξαιρετικά κορεσμένη χρωστική ουσία, χωρίς καμιά φθορά και κανένα ξεθώριασμα, είναι ένα από τα πιο ικανοποιητικά πράγματα που σας αρέσει να χαζεύετε στο καινούργιο σας απόκτημα. Αλλά, καθώς ο χρόνος περνάει, το τατουάζ σας μπορεί να φθαρεί.

Και ενώ μπορεί να είσαστε εξαιρετικά προσεκτικοί, όσον αφορά τη φροντίδα του, τον πρώτο καιρό, μερικές φορές αφήνετε τη ρουτίνα του τατουάζ σας να πέσει σε τέλμα και εκεί είναι που καταλήγει να εξασθενεί. Παρόλο που δεν μπορείτε να επαναφέρετε το χρώμα του χωρίς να επιστρέψετε στο μαγαζί, υπάρχουν αρκετοί τρόποι να δώσετε στο μελάνι σας μια πιο φωτεινή και πιο κορεσμένη εμφάνιση. Αν παρατηρήσετε ότι το τατουάζ σας αρχίζει να ξεθωριάζει, τότε θα πρέπει να ανανεώσετε τη ρουτίνα φροντίδας του προτού γίνει περισσότερη ζημιά.

Εάν το τατουάζ σας είναι ολοκαίνουργιο ή μόνο λίγων ετών, πρέπει πάντα να το προστατεύετε από τον ήλιο. Ο ήλιος μπορεί όχι μόνο να προκαλέσει βλάβη στα «καθαρά» σημεία του δέρματός σας, αλλά μπορεί επίσης να ξεθωριάσει και τα «βαμμένα». Σύμφωνα με τους δερματολόγους, οι ακτίνες UV μπορούν να ξεθωριάσουν το μελάνι, δίνοντάς του ένα θαμπό φινίρισμα. Εάν το τατουάζ σας είναι καινούργιο, βεβαιωθείτε ότι καλύπτεται με ρούχα κάθε φορά που βγαίνετε σε εξωτερικούς χώρους. Για παλαιότερα τατουάζ, οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με SPF τουλάχιστον 30 ετών και να αποφεύγετε την πολύωρη παραμονή στον ήλιο.

Μία από τις μεγαλύτερες αιτίες ενός ξεθωριασμένου τατουάζ είναι η ξηρότητα. Όπως κάθε μέρος του δέρματός σας, μια περιοχή που έχει τατουάζ, χρειάζεται έξτρα δόσεις για να διατηρηθεί ενυδατωμένο. Αν παρατηρήσατε ότι το τατουάζ σας είναι ξηρό και λίγο τραχύ, χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα. Ωστόσο, η χρήση του λανθασμένου τύπου ενυδατικής κρέμας μπορεί να βλάψει το τατουάζ σας. Αποφύγετε τη χρήση πετρελαίου και άλλων προϊόντων με βάση το πετρέλαιο (όπως είναι η βαζελίνη) για να ενυδατώσετε το τατουάζ σας, καθώς αυτά μπορεί να προκαλέσουν περαιτέρω ξεθώριασμα. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα ή λοσιόν με βάση το νερό για να διατηρήσετε το τατουάζ σας ενυδατωμένο.

Όπως και το υπόλοιπο σώμα σας, πρέπει να διατηρήσετε το τατουάζ σας καθαρό για να μην εξασθενίσει ή μολυνθεί. Αλλά, να είστε προσεκτικοί με τα είδη των σαπουνιών που χρησιμοποιείτε – ένα σκληρό σαπούνι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαπούνι με ουδέτερο pH για να διατηρήσετε το τατουάζ σας καθαρό και χωρίς κανένα ερεθισμό.

Ξέρουμε ότι ένα νέο τατουάζ μπορεί να προκαλέσει φαγούρα – αλλά μην το αγγίζετε! Ακριβώς όπως και με ένα σπυράκι, το να πειράζετε και να ξύνετε το τατουάζ σας μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη βλάβη, οπότε απλά αφήστε το στην ησυχία του όση φαγούρα και αν σας προκαλεί.

You may also like