Μακαρόνια Σκιουφιχτά με Λιαστή Ντομάτα, by Alwayshungry.gr

Ημέρα εκλογών και σίγουρα χρειάζεστε κάτι που θα σας κρατήσει σε εγρήγορση όλη μέρα (κι ίσως νύχτα), χωρίς να σας “βαρύνει”, για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε τα αποτελέσματα. Κι εμείς σας βρήκαμε την ιδανική συνταγή… από τον alwayshungry.gr.

Μία από τις αγαπημένες του νηστίσιμες συνταγές! Με λίγα μόνο απλά υλικά μπορείτε να ετοιμάσετε μία πραγματικά εντυπωσιακή συνταγή με ζυμαρικά.

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά / Μερίδες: 4-6

Θα χρειαστείτε:

500 γρ μακαρόνια σκιουφιχτά
1 βαζάκι λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο (250 γρ περίπου)
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 φρέσκες μοτσαρέλες ή 1 μεγάλη μοτσαρέλα μπουράτα
1 κούπα φρέσκα φύλλα βασιλικού
ξύσμα από 1 λεμόνι
40 γρ τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Αρχικά στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες και μετράμε το λάδι τους. Αν είναι κάτω από 100 ml συμπληρώνουμε με λίγο ελαιόλαδο έτσι ώστε να έχουμε 100 ml λάδι συνολικά.

Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε λεπτές λωρίδες και τις κρατάμε για αργότερα.

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό και μόλις βράσει, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα μακαρόνια σκιουφιχτά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες του παραγωγού.Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με το λάδι από τις λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε το λιωμένο σκόρδο για 2 λεπτα.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε σε υψηλή θερμοκρασία για άλλο ένα λεπτό.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και κρατάμε 1 κούπα από το νερό που έβραζαν.Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, μαζί με τη 1 κούπα νερό και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.

Στο τέλος ρίχνουμε τα φύλλα του βασιλικού, την παρμεζάνα, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε τα Μακαρόνια Σκιουφιχτά με Λιαστή Ντομάτα μαζί με λίγα φύλλα βασιλικού και κομμάτια από τη φρέσκια μοτσαρέλα.

Bon appétit  !

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε τον alwayshungry.gr στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα του! 

You may also like