Μην φοβάστε τον οργασμό!

Κάνει περισσότερο καλό απ’ όσο νομίζουμε…

Δεν είναι τυχαία η έκφραση η πεποίθηση πως ”το πρόσωπο της γυναίκας λάμπει” μετά από έναν οργασμό – ή και περισσότερους. Γι’ αυτό κυρίως ευθύνεται η ενδορφίνη που απελευθερώνεται κατά τη σεξουαλική πράξη, η οποία προκαλεί μία αίσθηση ηρεμίας και δίνει το χαρακτηριστικό υγιές ροδαλό χρώμα στα μάγουλα.

Ο οργασμός, όμως, είτε προκαλείται από το σεξ είτε από τον αυνανισμό (κορίτσια, ξεχάστε τα ταμπού!) προσφέρει μία σειρά οφελών στην υγεία της γυναίκας.

01 Σταθεροποιείται η περίοδος. Μέσω του οργασμού το αίμα κυκλοφορεί στην περιοχή της κοιλιάς μεταφέροντας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία. Γυναίκες που έρχονται σε οργασμό μία φορά την εβδομάδα είναι πιθανότερο να έχουν ένα σταθερό κύκλο εμμήνου ρήσεως διάρκειας είκοσι οκτώ ημερών σε σύγκριση με πιο “συγκρατημένες” γυναίκες.

02 Μας κάνει χαρούμενες! Ο οργασμός φέρνει τη γυναίκα σε μία ισχυρή κατάσταση χαλάρωσης, κάνοντας ευκολότερο τον ύπνο και την αποσυμφόρηση μετά από μία έντονη ημέρα. Τα υψηλά επίπεδα ενδορφίνης αποβάλλουν από το σώμα την κορτιζόλη, πράγμα βασικό αν θέλουμε να νιώσουμε ηρεμία. Η κορτιζόλη, όπως έχουμε πει καις το παρελθόν, είναι εκείνη η ορμόνη που προκαλεί φλεγμονές στο σώμα, αίσθημα φουσκώματος στην κοιλιά και φυσικά στρες.

03 Βελτιώνει τη σωματική υγεία μας. Ο οργασμός αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης DHEA που βοηθά στη βελτίωση της μνήμης κι εν γένει τις εγκεφαλικές λειτουργίες. Επίσης, σύμφωνα με μελέτες, ο οργασμός παίζει ρόλο στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων.

04 Φαινόμαστε νεότερες. Ξεχάστε τη μυθική πηγή της νεότητας! Σύμφωνα με μία έρευνα ου διεξήγαγε ο νευροψυχολόγος dr. David Weeks του Βασιλικού Νοσοκομείου του Εδιμβούργου, οι συχνοί οργασμοί προσφέρουν έως και δέκα χρόνια νεότητας. Υπό την προϋπόθεση πως αφιερώνετε τη νύχτα σ’ έναν καλό ύπνο!

05 Ανακουφίζει από τον πόνο. Κατά τον οργασμό απελευθερώνεται οξυτοκίνη, μία ορμόνη που δρα ως φυσικό αναλγητικό. Αυτό σημαίνει πως ο πονοκέφαλος ανακουφίζεται, κάνει τις κράμπες της περιόδου πιο ανεκτές ενώ μακροπρόθεσμα μπορεί ακόμη και να απαλύνει τους πόνους του τοκετού. Μάλιστα σε κάποιες γυναίκες έχει παρατηρηθεί πως μετά την επισκληρίδιο, έρχονται μη ηθελημένα σε οργασμό κατά τον τοκετό.

06 Βοηθά στην αποτοξίνωση. Η έντονη ροή αίματος στο σώμα μας κατά τον οργασμό ισοδυναμεί μ’ εκείνη που προκαλείται στη διάρκεια ενός καλού λεμφικού μασάζ. Έτσι ενισχύεται η φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού κι ενεργοποιεί μύες που συμβάλλουν σε λειτουργίες του σώματος όπως η πέψη.

Σταματήστε, λοιπόν, να αντιμετωπίζετε σαν ταμπού τον οργασμό σας κι απολαύστε αυτόν και τα οφέλη του!

You may also like