Νιώθετε πως στερεύετε από ενέργεια; Έχετε επιλογές!

Δεν είναι λίγες οι φορές που στη μέση της μέρας, η ακόμη και λίγο πριν από αυτήν, νιώθουμε κουρασμένοι και (γιατί όχι;) πολύ τεμπέληδες για να κάνουμε οτιδήποτε. Δεν είναι κρίμα, όμως, αυτή η έλλειψη ενέργειας να μας αποτρέπει από το να απολαύσουμε μία ευχάριστη δραστηριότητα; Δείτε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να “γεμίζουμε τις μπαταρίες” μας ανά πάσα στιγμή!

01 Λίγος φρέσκος αέρας μπορεί να μας “ξυπνήσει” και να μας κάνει να νιώσουμε πιο παραγωγικοί κι ευδιάθετοι. Μία βόλτα στο πάρκο έστω για δέκα λεπτά, μακριά από αντιπερισπασμούς όπως το κινητό και τις ειδοποιήσεις του, και θα είμαστε έτοιμοι για όλα! Ιδανική ευκαιρία για όσους έχουμε σκύλο, γιατί εκτός από την ανάπτυξη της σχέση μας μαζί του, η βόλτα του μας κάνει και περισσότερο καλό από ό,τι νομίζουμε!

02 Νερό, νερό, ΝΕΡΟ! Το αίσθημα κόπωσης είναι συχνά μία προειδοποίηση πως το σώμα μας χρειάζεται νερό. Ένα ποτήρι κρύο νερό “με την καλημέρα” θα μας θέσει σε εγρήγορση, ενώ η τακτική κατανάλωση νερού (με στόχο τα οκτώ ποτήρια την ημέρα) θα μας βοηθήσει να παραμείνουμε δραστήριοι.

03 Μερικές διατάσεις στο γραφείο, ενόσω περιμένουμε σε μία ουρά ή ακόμη και στο σπίτι θα χαλαρώσουν τους μύες μας και θα ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος. Οι μύες μας συνήθως “σφίγγουν” όταν είμαστε αγχωμένοι ή κουρασμένοι.

04 Το άγχος είναι ότι πιο “άτιμο” μπορεί να μας “στεγνώσει” από ενέργεια. Λίγος διαλογισμός, ένα βιβλίο ή η μουσική μπορούν να μας απαλλάξουν και να μας αναζωογονήσουν. Για τη μουσική, μάλιστα, δε χρειάζεται να εμποδίσουμε τον εαυτό μας… να λικνιστεί για να νιώσουμε πιο δραστήριοι! Όλοι μας έχουμε, άλλωστε, μία tracklist που μας ξεσηκώνει ευχάριστα!

05 Ένα καλό σνακ θα μας χορτάσει αλλά και θα αναπληρώσει τη χαμένη μας ενέργεια. Στη διάρκεια μίας πολυάσχολης μέρας είναι εύκολο να παραλείψουμε ένα γεύμα. Επομένως καλό είναι να τρώμε ένα φρούτο, ξηρούς καρπούς ή μπάρες δημητριακών – γενικότερα φροντίζουμε να έχουμε μαζί μας σνακ πλούσια σε φυτικές ίνες, σίδηρο και πρωτεΐνες! Πόσο χώρο μπορεί να πιάνουν και πόσο χρόνο να καταναλωθούν;

06 Λίγες σταγόνες από αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών ή               δυόσμου στον καρπό,  μερικές εισπνοές και μπορούμε να νιώσουμε τη διάθεση και την ενέργειά μας να επιστρέφουν δυναμικά!

07 Αν κι ο καφές είναι το πιο διάσημο energy booster, το πράσινο τσάι το νικάει πανηγυρικά, χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει, καθώς προσφέρουν παρατεταμένη αίσθηση ενέργειας. Δεν ξεχνάμε, όμως, πως κι αυτό περιέχει καφεΐνη, οπότε καλό είναι να το αποφεύγουμε από το απόγευμα κι έπειτα για να απολαύσουμε τον ύπνο που θα μας χαρίσει την ενέργεια για την επόμενη μέρα.

08 Το να ξεκινάμε τη μέρα μας με γυμναστική είναι αποδεδειγμένα μία εξαιρετική επιλογή για μία μέρα που θα νιώθουμε δραστήριοι κι αισιόδοξοι. Ακόμη κι αν πρακτικά δε γίνεται, μπορούμε να κάνουμε μερικές ασκήσεις μετά τη δουλειά ώστε να διατηρήσουμε την ενέργειά μας για το υπόλοιπο της μέρας.

Σίγουρα αρκούν ακόμη και μία ή δύο από αυτές τις μικρές ρουτίνες, αλλά ο συνδυασμός τους θα είναι ακόμη πιο θαυματουργός!

You may also like