Ποιος είναι ο χειρότερος μήνας για να μείνεις έγκυος;

pregn 3Είναι αλήθεια ότι μία γυναίκα που προγραμματίζει να μείνει έγκυος έχει αρκετά άγχη και ανησυχίες. Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρει πως τα παιδιά που συλλαμβάνονται κατά τον μήνα Μάιο έχουν αυξημένες πιθανότητες να έρθουν πρόωρα στον κόσμο.

Πώς εξηγείται αυτή η διαπίστωση επιστημονικά;
Οι γυναίκες που συλλαμβάνουν τον Μάιο γεννούν συνήθως τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο. Οι μήνες αυτοί είναι οι μήνες που υπάρχει έξαρση της εποχικής γρίπης. Η φλεγμονή που προκαλεί η γρίπη μπορεί να γίνει η αιτία πρόκλησης πρόωρου τοκετού.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1,5 εκατομμύρια παιδιά, των οποίων ελέγχθηκε το ιστορικό. Οι επιστήμονες μετά από σύγκριση της ημερομηνίας γέννησης και της πληροφορίας ότι είχαν γεννηθεί πρόωρα, υπολόγισαν την ημερομηνία σύλληψης. Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, οι γυναίκες που συνέλαβαν παιδί το Μάιο είχαν 10% περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα μωρά. Η σύλληψη το μήνα Μάιο σημαίνει ότι το τρίτο και πιο καθοριστικό τρίμηνο της εγκυμοσύνης ήταν κατά τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο.

pregn 1Αυτό δε σημαίνει απαραιτήτως ότι είναι επικίνδυνο να γεννά κανείς αυτούς τους μήνες. Απλώς χρειάζεται λίγη περισσότερη προσοχή και σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής. Αν διανύετε τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης σας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο ρωτήστε το γιατρό σας τι θα πρέπει να προσέχετε. Επίσης, αποφεύγετε τους πολυσύχναστους χώρους, τους πάσχοντες από γρίπη ή ιώσεις, αλλά και φροντίστε να πλένετε τακτικά τα χέρια σας και να μην αγγίζετε με αμφιβόλου καθαριότητας χέρια το στόμα, τα μάτια και τη μύτη σας, ώστε να μην μεταφέρετε τον ιό στον οργανισμό σας.

Σχετικά άρθρα:

Γυμναστική & εγκυμοσύνη, από την Μαρία Πάππα

5 λόγοι για να επισκεφθείτε τον γυναικολόγο σας, από τον Δρ. Νικόλαο Ναούμ

Η εγκυμοσύνη μιας Personal Assistant και η ώρα που θα τα αφήσει όλα πίσω!

Εγκυμοσύνη : Έξυπνοι τρόποι για να ανακοινώσετε το ευτυχές γεγονός!

Το μωρό «απομακρύνει» το sex

You may also like