Πώς θα είσαι πιο οργανωτική σε καθημερινή βάση;

Όσο εύκολο είναι να σκέφτεσαι τους τρόπους με τους οποίους θα γίνεις πιο οργανωτική, άλλο τόσο δύσκολο είναι να τους κάνεις πράξη. Και τελικά, τι σημαίνει να είσαι “οργανωτική”; Σημαίνει να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή που είναι τα πράγματα που χρειάζεσαι, να φτάνεις εγκαίρως στις δουλειές και τα ραντεβού σου… Και γενικά να είσαι προετοιμασμένη κατάλληλα. Ακολουθούν κάποιες οργανωτικές συνήθειες, που αν τις ακολουθείς καθημερινά, θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο οργανωτική 7 μέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο.

*Να αφήνεις τα κλειδιά, τα ακουστικά και το πορτοφόλι πάντα στο ίδιο σημείο

Πόσες φορές ετοιμάζεσαι να φύγεις από το σπίτι και χάνεις πολύτιμο χρόνο με το να ψάχνεις τα χαμένα ακουστικά σου; Το πορτοφόλι σου και φυσικά τα κλειδιά του αυτοκινήτου; Τα πράγματα είναι απλά, οργανώσου και σκέψου ένα σημείο – ιδανικά κοντά στην πόρτα της εισόδου – στο οποίο θα αφήνεις ΠΑΝΤΑ τα πράγματα που έχεις ανάγκη και παίρνεις καθημερινά μαζί σου. Αυτή η πρακτική κίνηση θα σου λύσει τα χέρια και θα σου δώσει έξτρα πόντους οργάνωσης!

*Δημιούργησε τις προσωπικές σου checklists

Προσπάθησε κάθε μέρα να φτιάχνεις, να δημιουργείς μια προσωπική  checklist με υποχρεώσεις. Θα την ενημερώνεις κάθε βράδυ και θα ελέγχεις την πρόοδό της κατά την διάρκεια της ημέρας. Σε αυτή τη checklist μπορείς να γράφεις από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο στόχο… Ή ακόμα οικογενειακές υποχρεώσεις και λίστα για σούπερ μάρκετ. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσεις μια νέα οργανωτική συνήθεια η οποία θα σε βοηθήσει να βάλεις τις υποχρεώσεις και κατ’ επέκταση τη ζωή σου σε μια σειρά.

@anoukyve/ instagram
*Βγάλε από το βράδυ τα ρούχα της επόμενης ημέρας

Μπορεί η παραπάνω πρόταση να σου θυμίζει την περίοδο που πήγαινες σχολείο ή ακόμα καλύτερα τη μαμά σου… Όμως πρόκειται για μια genius τακτική που θα σε βοηθήσει να μην ψάχνεις απεγνωσμένα κάθε πρωί τι ρούχα θα βάλεις για το γραφείο. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, φτιάξε περισσότερα από ένα outfit, χώρισε τα ανά ημέρα και γίνε πιο οργανωτική από ποτέ.

*Να έχεις πάντα μαζί σου ένα μικρό σημειωματάριο

Αν η οργάνωση είχε essentials, τότε το σημειωματάριο θα είχεπρωταγωνιστικό ρόλο. Σε όποιο σχέδιο, χρώμα και μέγεθος θες επίλεξε ένα σημειωματάριο που θα σε βολεύει να το κουβαλάς μαζί σου ή θα χωράει άνετα στην τσάντα σου. Πρόκειται για ένα μαγικό must-have το οποίο είναι εύκολο στη χρήση και μπορείς να σημειώσεις τα πάντα. Από λίστες αγορών, μέχρι σκόρπιες σκέψεις και κάθε είδους υποχρεώσεις.

Featured image: @anoukyve / instagram

You may also like