Σε τηλεταινία του BBC ο Benedict Cumberbatch

Για το “Χαμένο Παιδί” του Ian McEwan

Πολυάσχολος θα είναι ο Benedict Cumberbatch για το επόμενο διάστημα. Μετά την ανακοίνωση για την ταινία “The Current War” όπου ο δημοφιλής Βρετανός ηθοποιός θα υποδυθεί τον Thomas Edison και με τα γυρίσματα της ταινίας της Marvel «Avengers: Infinity War” όπου θα τον ξαναδούμε στο ρόλο του Doctor Strange μία ακόμη είδηση έρχεται σε σχέση με το τηλεοπτικό τοπίο. Ο Benedict Cumberbatch θα αναλάβει καθήκοντα παραγωγού αλλά και πρωταγωνιστή στην τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος του Ian McEwan (“Atonement”) με τίτλο “Το Χαμένο Παιδί” (πρωτότυπος τίτλος “The Child In Time”).

Το “Χαμένο Παιδί” τοποθετείται σε μία δυστοπική Αγγλία στο τέλος του 20ου αιώνα. Κεντρικός χαρακτήρας είναι ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Stephen Lewis που στοιχειώνεται από την απώλεια της τρίχρονης κόρης του Kate, με το παιδί να έχει εξαφανιστεί από το super market όπου ήταν με τον πατέρα της μέσα σε ελάχιστες στιγμές κατά τις οποίες είχε αποσπαστεί η προσοχή του Stephen. Αποξενωμένος από όλους και σε απελπισία, ο Stephen ξεκινά να βλέπει τη ζωή από άλλη οπτική με αφορμή τη γνωριμία του με τη σύζυγο ενός παλιού φίλου, η οποία λόγω της ειδικότητάς της στην κβαντική φυσική εκφέρει κάποιες ρηξικέλευθες θεωρίες σχετικά με το χώρο και το χρόνο.

Το μυθιστόρημα του Ian McEwan εκδόθηκε πρώτη φορά το 1987 και βραβεύτηκε με το βραβείο λογοτεχνίας Whitbread. Η τηλεταινία η οποία θα βασιστεί στο βιβλίο θα έχει διάρκεια ενενήντα λεπτά με τον σεναριογράφο Stephen Butchard (tv show “The Last Kingdom”) να επεξεργάζεται ήδη το σενάριο. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα καθίσει ο Julian Farino του τηλεοπτικού “Entourage”. Η ταινία είναι μία παραγωγή του BBC ενώ στην Αμερική θα προβληθεί από το Masterpiece του αμερικανικού δικτύου PBS.

Τι λέει ο ίδιος ο Benedict Cumberbatch για το project;

                “Είχα διαβάσει το βιβλίο πριν μερικά χρόνια και με συγκλόνισε. Μόνο ο McEwan θα μπορούσε να γράψει για την απώλεια με τόση ειλικρίνεια. Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που θα έχουμε τον Stephen Butchard σε μία τόσο ευρηματική διασκευή κι ο Julian Farino είναι ένας εξαιρετικός σκηνοθέτης με μία μοναδική ματιά στη συναισθηματική αλήθεια”.

Μένει τώρα να περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα, ενώ εγώ έχω ήδη ξεκινήσει την απαραίτητη “επανάληψη” διαβάζοντας και πάλι το “Χαμένο Παιδί”!

You may also like