Ταξιδέψαμε με το Menu του Exotic Izakaya by White Monkey

Όταν ήρθε η πρόσκληση για το Exotic Izakaya by White Monkey, πρέπει να ομολογήσω ότι ήμουν λίγο σκεπτική σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να συνδυαστούν γεύσεις από διαφορετικά μέρη του πλανήτη. Τα fusion menu γενικά με αγχώνουν, αλλά φεύγοντας από το εστιατόριο, ένιωθα μία τεράστια ικανοποίηση.

Πέρα από το γεγονός ότι ο συνδυασμός της παρέας ήταν τέλειος, το menu με ενθουσιάσε. Πριν ξεκινήσουμε την ανάλυση… ένα θα σας πω ότι ο patron chef, Στάθης Χρηστίδης έχει πολλή φαντασία, είναι πολύ δημιουργικός κι αγαπά πολύ αυτό που κάνει. Και η αγάπη του για το φαγητό, φαίνεται στο πιάτο ή μάλλον σε όλα τα πιάτα.

Όλα ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2018, όταν ο πρώτος όροφος του White Monkey άλλαξε. Νέες ταπετσαρίες έντυσαν τους τοίχους, στη μίνιμαλ σάλα με τα πέντε τραπέζια φύσηξε exotic αέρας με αισθητικές αναφορές στην Ιαπωνία, το Περού και τη Χαβάη ενώ η μπλε neon επιγραφή στη σκάλα σηματοδότησε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γαστρονομικά στέκια για τους λάτρεις των εξωτικών γεύσεων: και εγένετο “Exotic Izakaya” by White Monkey. 

Για δεύτερη σεζόν, ο αεικίνητος Αλέξανδρος Κυριακόπουλος και ο patron chef, Στάθης Χρηστίδης, συνεχίζουν να «ταξιδεύουν» τους ανήσυχους ουρανίσκους σε εξωτικούς προορισμούς, μέσα από ένα μενού εμπνευσμένο από την κουζίνα της Καραϊβικής (αγαπημένος προορισμός του Στάθη Χρηστίδη), του Περού και της Χαβάης, με κυρίαρχη όμως πάντα την Ιαπωνική κουζίνα, με την οποία ο chef ασχολείται τα τελευταία 6 χρόνια.

Στάθης Χρηστίδης , Αλέξανδρος Κυριακόπουλος

Στο μενού θα βρείτε εξωτικές αλλά καθόλου συνηθισμένες προτάσεις αφού ο ανήσυχος chef, στήνει ένα γαϊτανάκι fusion γεύσεων με άξονα την ιαπωνική γαστριμαργική κουλτούρα. Στο “Seabass ceviche”, το κλασσικό λαυράκι ceviche μεταμορφώνεται από την έντονη παρουσία του κόλιανδρου, τις περουβιανές πιπεριές και το φρέσκο, καψαλισμένο καλαμπόκι.

Το Sashimi από φαγκρί, πάντα φρέσκο, έρχεται στην αρχή του γεύματος πάντα, λίγο μετά τα ποτά,για να… προθερμάνει τον ουρανίσκο για τη συνέχεια. Συνοδεύεται από μια σάλτσα από πιπεριές aji amarillo, βασιλικό, σχοινόπρασο και ginger και σερβίρεται με tsuma από ρέβα και σκόνη από norri.

Πιάτα από τα οποία φυσικά και δεν θυμάμαι τα ονόματα, αλλά μας εντυπωσιάσαν με το πόσο ολοκληρωμένες -αλλά και καθαρές- γεύσεις είχαν, παρά τους έντονους συνδυασμούς των υλικών.

 Πιάτο ιαπωνικής τεχνικής, το “Beef tataki” συνοδεύεται από περουβιανές γαρνιτούρες και χαβανέζικου στυλ σάλτσες, σόγια, ανανά, causa, aji rocotto και καπνιστό αλάτι.

Ξεχωριστή εμπειρία, τα “Μάγουλα από σαλάχι” φτάνουν στο τραπέζι σχεδόν ωμά, με kimchee και ντομάτες ψητές στο φούρνο, λάιμ, σχοινόπρασο και σερβίρονται με ένα ιδιαίτερο rice cracker από sichimi togarashi.

Η νέα cocktail list του bar, όπως την επιμελήθηκαν οι Άγγελος Τριανταφυλόπουλος, Μάριος Ραγκούσης, Βασίλης Θεοφιλάκος, δημιουργήθηκε έτσι ώστε να δένει απόλυτα με αυτό το στυλ κουζίνας, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την εξωτική γευστική εμπειρία.

Σίγουρα είναι ένα εστιατόριο που θα επισκεφτώ πάλι σύντομα! Για πολλούς λόγους…

Tip: Λόγω περιορισμένου αριθμού τραπεζιών προτείνεται να κάνετε εγκαίρως την κράτησή σας.

Τηλ. επικοινωνίας 6972446697/ 6940852889

e-mail: [email protected]

Fb: white monkey bar / exotic izakaya by white monkey

Instagram: white_monkey_bar / exoticizakaya_whitemonkey

You may also like