Τα 4 υγιεινά dressing σαλάτας που θέλετε να ξέρετε

Μπορεί όλοι να γνωρίζουμε τη μεγάλη θρεπτική αξία που έχουν οι σαλάτες για τον οργανισμό μας, όμως δεν τις συμπεριλαμβάνουμε πάντα στη διατροφή μας γιατί δεν αποτελούν απαραίτητα και την πιο λαχταριστή επιλογή του μενού. Έτσι, καταλήγουμε να γεμίζουμε τις σαλάτες μας με πιο «βαριές» και θερμιδοφόρες σάλτσες και να μην απολαμβάνουμε μόνο τα οφέλη των λαχανικών και των φρούτων αλλά και τις αρνητικές συνέπειες των κακών λιπαρών από τις σάλτσες.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο βρήκαμε 4 από τα πιο υγιεινά dressingγια τις πιο υγιεινές και νόστιμες σαλάτες.

Ταχίνι

Το ταχίνι είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά και αμινοξέα και μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στην καλή υγεία της καρδιάς, στις ορμόνες και στο δέρμα, όταν καταναλώνεται σε μικρή ποσότητα. Οι σπόροι σουσαμιού περιέχουν περίπου 20% του βάρους τους σε πρωτεΐνη, καθιστώντας το μια πολύ καλή τροφή για πρόσληψη πρωτεΐνης. Και… Ας μην παραβλέπουμε τη μεστή γεύση, φυστικένια γεύση του που μπορεί να ανεβάσει τις συνταγές μας σε άλλα επίπεδα.

Guacamole

To αβοκάντο, από το οποίο παρασκευάζεται το guacamole, είναι ένα φρούτο με υψηλή διατροφική αξία, περιέχοντας βιταμίνη C, E, KΒ5, Β6, φολικό οξύ, και κάλιο που ξεπερνάει ακόμη και την ποσότητα που προσφέρουν οι μπανάνες. Αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων. Είναι, μάλιστα, γεμάτα αντιοξειδωτικά που έχουν την ικανότητα να προστατεύουν τα μάτια, μειώνοντας σημαντικά το κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη και εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας.

Pesto

Το ελαιόλαδο που υπάρχει στην pestoείναι γεμάτο από λιπαρά που ευνοούν την καλή υγεία της καρδιάς, ενώ, παράλληλα, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης και τη σταθεροποίηση του σακχάρου. Ο βασιλικός προσφέρει οριεντίνη και βικενίνη, φλαβονοειδή φυτοχημικά που λειτουργούν σαν αντιοξειδωτικά καταστρέφοντας τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα υγιή κύτταρα.Από την άλλη, το σκόρδο βοηθά στην προστασία της καρδιάς, καθυστερώντας την ανάπτυξη αρτηριοσκλήρυνσης και σταθεροποιώντας την πίεση του αίματος.

Hummus

100 γραμμάρια hummusπεριέχουν 7,9 γραμμάρια πρωτεΐνης, 6 γραμμάρια φυτικών ινών, 14,3 γραμμάρια υδατανθράκων, 39%της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης μαγγάνιο, 21%φολικού οξέος, 18% φωσφόρου, 14% σιδήρου, και η λίστα συνεχίζεται. Περιέχει επίσης ελαιόλαδο και τις ευεργετικές ιδιότητες που το ακολουθούν, ενώ προωθεί την καλή υγεία του πεπτικού συστήματος και περιέχει καλά βακτήρια για το έντερο.

You may also like