Τα 5 καλύτερα tips για τα κρύα που έρχονται

Μετά από μία γεμάτη μέρα στη δουλειά που για πολλούς έχει και συνέχεια στο σπίτι, η σκέψη του κρεβατιού γίνεται ιδιαίτερα ελκυστική όταν έχει ξεκινήσει να βραδιάζει. Τώρα που χειμωνιάζει, όμως, θέλουμε να απολαμβάνουμε και την ανάλογη θαλπωρή. Πώς, όμως, μπορούμε να αποκτήσουμε την ιδανική ιεροτελεστία ώστε τα βράδια μας να ξεκουραζόμαστε αλλά και να παραμένουμε ζεστοί;

01 Απολαμβάνουμε ένα ζεστό μπάνιο.

Εδώ να διευκρινίσω πως μιλάμε για μπάνιο κι όχι για ντους. Λίγη ώρα πριν ξαπλώσουμε για ύπνο το βράδυ, μπορούμε να γεμίσουμε τη μπανιέρα μας με ζεστό νερό, ώστε το σώμα να χαλαρώσει από την ένταση της ημέρας και να προετοιμαστεί για ύπνο. Ακόμη καλύτερα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλατα μπάνιου με αιθέρια έλαια – και αν σας αρέσει το άρωμα, η λεβάντα προσφέρει έξτρα αίσθημα χαλάρωσης.

02 Ένα ρόφημα με touch μπαχαρικών.

Ένα ζεστό αφέψημα μπορεί να διατηρήσει ζεστό το σώμα μας αλλά και να μας βοηθήσει να αποκοιμηθούμε αργότερα. Μπορούμε να προσθέσουμε στο τσάι μας λίγο τζίντζερ ή να ζεστάνουμε ένα ποτήρι γάλα αμυγδάλου και αν ρίξουμε λίγη κανέλλα.

   03 Έχετε σκεφτεί ποτέ τη θερμοφόρα;

Ένα κόλπο που για χρόνια εκμεταλλεύονταν οι γιαγιάδες κι οι παππούδες μας για ένα ζεστό και ήρεμο ύπνο. Μάλιστα, η χρήση της θερμοφόρας μπορεί να μας ανακουφίσει αν ταλαιπωρούμαστε από μυϊκούς πόνους ή πόνους περιόδου για εμάς τις γυναίκες.

 04 Δεν αγνοούμε τα “σήματα” που εκπέμπει το σώμα μας.

Το χειμώνα τείνουμε να κοιμόμαστε περισσότερη ώρα, καθώς οι μέρες (αλλά και οι θερμοκρασίες) μικραίνουν. Ακόμη, λοιπόν, κι αν μας φαίνεται νωρίς, όταν αισθανόμαστε πως θέλουμε να κοιμηθούμε απλά… υπακούμε το σώμα μας!

 05 Χρησιμοποιούμε ένα συμπλήρωμα διατροφής.

Ειδικά αν κάποιος δυσκολεύεται με τον ύπνο όλο το χρόνο, δε θα ήταν κακή ιδέα να στραφεί και στην επιπλέον βοήθεια ενός συμπληρώματος διατροφής. Ωστόσο, προτού τρέξουμε στο φαρμακείο, είναι προτιμότερο να έχουμε μιλήσει και με το θεράποντα ιατρό μας.

               Κάπως έτσι, τα όνειρα θα γίνουν το χειμώνα εκτός από γλυκά και… χουχουλιάρικα!

Πηγή: The Dozy Owl

Photo credits: shutterstock.com/g/antonioguillem

You may also like