Τα do’s και don’t ‘s της γυμναστικής που πρέπει να γνωρίζεις

Μερικές φορές θέλεις ένα extra boost για να ξεκινήσεις γυμναστική ή απλά να συνεχίσεις το καθημερινό workout που έχεις βάλει στο πρόγραμμά σου. Τα do’s και don’t’s που ακολουθούν, θα σε βοηθήσουν να βάλεις νέους στόχους τη νέα χρονιά … Kαι να κάνεις τη γυμναστική, αναπόσπαστο μέρος της ζωής σου!

Do’s

Ζέσταμα

Πολλοί άνθρωποι τείνουν να αποφεύγουν το ζέσταμα πριν ξεκινήσουν τη γυμναστική τους… Eίτε δίνοντας ελάχιστό χρόνο σε αυτό, είτε παρακάμπτοντας το εντελώς. Όπως η κρύα ζύμη, έτσι και οι κρύοι μύες δεν θα είναι τόσο εύπλαστοι στο workout όσο με τους ζεστούς, αν δεν κάνεις το απαραίτητο ζέσταμα. Πες ναι στις απαλές κινήσεις. Δώσε χρόνο σε αυτό το βήμα και απόφυγε τυχόν τραυματισμούς.

Ενυδάτωση

Ενυδάτωση, ίσον νερό ίσον οποιοδήποτε υγρό θα σε κάνει να ολοκληρώσεις όσο πιο ανώδυνα τη γυμναστική σου. Προσπάθησε όταν φτιάχνεις τη τσάντα σου να βάζεις πάντα μέσα ένα μπουκάλι νερό και να πίνεις από αυτό – προτού νιώσεις δίψα – διότι αυτό σημαίνει ότι η αφυδάτωση ετοιμάζεται να σου ‘’χτυπήσει την πόρτα’’.

Don’t ‘s

Τα “υπερβολικά” βάρη

Ένα συχνό λάθος που κάνουν πολλοί, είναι ότι σηκώνουν πολλά βάρη, υπερβολικά για τον σωματότυπο και για τη μυϊκή τους δύναμη. Το καλύτερο είναι να μιλήσεις με τον γυμναστή σου. Αυτός γνωρίζει πολύ καλά πόσα βάρη μπορείς να σηκώσεις και να αποφασίσετε από κοινού το πρόγραμμα εκγύμνασής σου. Με τον καιρό θα προσθέτεις βάρη, αποφεύγοντας τραυματισμούς, ενισχύοντας σταδιακά τη φυσική σου κατάσταση.

Δεν τρώμε πριν την άσκηση

Καλό θα ήταν πριν από οποιαδήποτε γυμναστική  – αερόβια ή μη–να μην τρως ούτε να πίνεις κάτι. Ένα βαρύ γεύμα ή ακόμα και μια υπερβολική ποσότητα νερού θα σε βαρύνει στην κυριολεξία και θα ‘’κλέψει’’ την πολύτιμη ενέργεια σου. Το ιδανικό γεύμα πριν την άσκηση πρέπει να είναι περίπου δύο ώρες  πριν.

Photo credits: @alexachung / instagram

You may also like