Τελικά πόση ώρα χρειαζόμαστε για τους κοιλιακούς μας;

Σίγουρα, σε ό,τι αφορά τη σωματική μας άσκηση, ακόμη κι η ελάχιστη κινητοποίηση της μισής ώρας μόνο ωφέλιμη μπορεί να είναι. Τι γίνεται, όμως, όταν πρόκειται για ασκήσεις που στοχεύουν σε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες; Πόση ώρα πρέπει να αφιερώνουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα; Κι ειδικά για τους κοιλιακούς… Ποιος είναι ο ιδανικός χρόνος άσκησης;

               Σύμφωνα με πιστοποιημένους γυμναστές, δε χρειάζεται να αφιερώνουμε πολλή ώρα στους κοιλιακούς όταν έχουμε ήδη κάνει –  ή πρόκειται να κάνουμε – μία σειρά ασκήσεων που στοχεύουν σε όλο το σώμα. Αυτό συμβαίνει επειδή οποιαδήποτε κίνηση που εξαρτάται από την ενεργοποίηση και των κοιλιακών μυών, όπως τα καθίσματα ή οι προβολές, βοηθά στο να ενδυναμωθεί ο κορμός για καλύτερη ισορροπία.

               Σε ό,τι αφορά τώρα τις μεμονωμένες ασκήσεις για τους κοιλιακούς,. Ο χρόνος που θα αφιερώσουμε εξαρτάται από το επίπεδο εμπειρίας μας… Αλλά και το στόχο μας και το πόσο συχνά μπορούμε να τις εκτελέσουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα γυμναστικής. Για παράδειγμα, κάποιος που τώρα ξεκινά να γυμνάζεται, αρκεί ένα πεντάλεπτο, το οποίο ωστόσο πρέπει να τηρούμε με επιμονή. Μπορούμε σε αυτό το πεντάλεπτο να πειραματιστούμε με ένα φάσμα ασκήσεων που επικεντρώνονται στους κοιλιακούς. Εφόσον μείνουμε πιστοί σε αυτόν το προγραμματισμό, είναι βέβαιο πως ακόμη και τότε θα έχουμε εμφανή αποτελέσματα. Όσο προχωρά η εξοικείωση του σώματός μας με την αυξημένη δραστηριότητα, μπορούμε να αυξήσουμε τόσο τις ασκήσεις όσο και τη διάρκειά τους.

Κι αν ο χρόνος είναι περιορισμένος;

               Ακόμη, όμως, κι αν ο χρόνος μας περιορίζει, μπορούμε είτε να κάνουμε ένα HIIT session για δέκα ή δεκαπέντε λεπτά. Η έντονη δραστηριότητα μπορεί εξίσου να συμβάλλει στην εκγύμναση των κοιλιακών. Επίσης, ακόμη κι αν θέλουμε να έχουμε μία εναλλαγή στις μυϊκές ομάδες που γυμνάζουμε ανά ημέρα, μπορούμε να αφιερώσουμε περίπου δέκα λεπτά. Να “σπάσουμε” -δηλαδή- αυτό το χρόνο σε δύο sessions τα οποία, όμως, θα είναι αποκλειστικά για τους κοιλιακούς.

               Επιγραμματικά, η “συνταγή” για γραμμωμένους κοιλιακούς δεν είναι μονοδιάστατη…Αλλά επηρεάζεται από παράγοντες της καθημερινότητάς μας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν ξεχνάμε πως ακόμη κι αυτά τα πέντε λεπτά μπορούν σε σύντομο διάστημα να προσφέρουν ορατά τα πρώτα αποτελέσματα. Και μάλιστα αυτό θα μας βοηθήσει να μείνουμε πιστοί στη συνήθεια και το στόχο μας!

               Πηγή: Livestrong

Featured image: unsplash.com/@mrleecanburn

You may also like