Μια γαστρονομική εμπειρία που θα θυμάσαι για πολύ καιρό…bonus η εκπληκτική θέα στην Αθήνα

Την προηγούμενη εβδομάδα, καλεσμένη με αγαπημένους φίλους, δοκιμάσαμε το Menu στο Mappemonde Restaurant, Bar & Lounge. Βρίσκεται στον δέκατο όροφο του Athens Capital Hotel – MGallery Collection στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου. Δεν είναι ότι απλά υπόσχεται μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό… Αλλά αναδεικνύεται στο νέο meeting point των bon viveurs.

Κομψή αισθητική στο ωραιότερο rooftop της πόλης

Οι 10 όροφοι του ξενοδοχείου μοιάζουν να οδηγούν στο απόλυτο highlight του ξενοδοχείου Athens Capital Hotel. Εκεί φιλοξενείται και το έργο Τέχνης που έδωσε το όνομά του στο εστιατόριο: το Mappemonde. Το εμβληματικό έργο του Έλληνα γλύπτη Γεώργιου Λάππα δεσπόζει στον χώρο… Με τις περίπου 3.000 φιγούρες που το απαρτίζουν, να διατρέχουν όλους τους ορόφους στο αίθριο ξενοδοχείου. H minimal αισθητική του εστιατορίου εξισορροπείται από την ανεπανάληπτη  360◦ θέα που εκτείνεται από τον Λυκαβηττό… ως το νησί της Αίγινας. Η εντυπωσιακή πισίνα πρωταγωνιστεί και δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα για ένα χαλαρό βραδινό ποτό δίπλα στην πισίνα μετά το δείπνο.

Γαστρονομικές απολαύσεις

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία της MGallery που φέρνει τη γεύση στο προσκήνιο, το Mappemonde Restaurant, Bar & Lounge προσφέρει ένα πλούσιο μενού με ισχυρή μεσογειακή ταυτότητα. Ο έμπειρος και καταξιωμένος chef  Δημήτρης Μπούτσαλης παρουσιάζει εντυπωσιακά  πιάτα με έμφαση στην ποιοτική πρώτη ύλη. Ανοίγει -σίγουρα- έναν ενδιαφέροντα διάλογο μεταξύ της μεσογειακής και της δημιουργικής ελληνικής κουζίνας.

Ανάμεσα στις επιλογές ξεχωρίζουν η ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, ζελέ αγγούρι και κρέμα φέτας Καλαβρύτων σε παξιμαδένια τάρτα χαρουπιού… Αλλά και το ταρτάρ μόσχου Βlack Angus με την ιδιαίτερη παρουσίαση και τον μοναδικό συνδυασμό υφών. Νομίζω ότι αυτό το πιάτο θα το θυμάμαι για πολύ καιρό. Το σπιτικό τορτέλι καρμπονάρα με γκουαντσιάλε, προσούτο και αφρό παρμεζάνας κλέβει τις εντυπώσεις. Υπάρχει μία ποικιλία στο menu σε κρεατικά, αλλά και θαλασσινά.

Τον γλυκό επίλογο υπογράφουν ο Arnaud Larher και η Νάντια Μακρυγιάννη με επιδόρπια που μένουν αξέχαστα. Το Inspired by Her mille feuille βανίλιας-καραμέλας με καραμελωμένα φύλλα μιλφέιγ με στρώσεις βανίλιας-καραμέλας και σαντιγί επισφραγίζει την ξεχωριστή θέση της γυναίκας σε όλες τις υπηρεσίες των MGallery. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα σοκολατάκια σε σχήμα ακροκέραμου, όπως το Iconic Object του ξενοδοχείου.

Η ενημερωμένη λίστα κρασιών με ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα προσφέρει εξαιρετικές επιλογές που συνοδεύουν ιδανικά τα πιάτα.

Γεύση από Αθήνα στο Instagram Point

Ένα επίπεδο πιο πάνω από το Mappemonde Restaurant, Bar & Lounge βρίσκεται το Instagram Point του ξενοδοχείου…Με συγκονιστική θέα σε κάθε σημείο της πρωτεύουσας. Η τέλεια επιλογή για ένα πριβέ δείπνο “πάνω” από την Αθήνα.

Signature cocktails με θέα την Αθήνα

Καθώς η νύχτα προχωρά, η δράση μεταφέρεται στο εντυπωσιακό bar που σερβίρει signature cocktails, ειδικά φτιαγμένα από τον mixologist του Athens Capital Hotel-MGallery Collection.

Με μοναδικές γευστικές προτάσεις κάτω από τον αττικό ουρανό και ένα elegant περιβάλλον με υπέροχη θέα, το Mappemonde Restaurant, Bar & Lounge αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για αξέχαστα καλοκαιρινά βράδια!

  4 Eleftheriou Vanizelou Avenue & 2 Kriezotou Street/ Athens – Greece /           Tel. +30 21 4444 2000

          

        

                  

You may also like