Το αγαπάω το φθινόπωρο!

large (1)Σήκωσε το τηλέφωνο και ξεκίνησε λέγοντας «Καλό χειμώνα!!» αλλά μετά είπε, «Καλό φθινόπωρο, ακούγεται πιο αισιόδοξο, ε;»

Αυτό ήταν ένας από τους λόγους με έκαναν να σκεφτώ το φθινόπωρο, πάντα ονειρευόμουν αυτή την εποχή όπως τη βλέπουμε στις ταινίες με τα φύλλα κάτω στο δρόμο πεσμένα, βροχές και συννεφιά. Αλλά σε αυτή τη χώρα που ζούμε το φθινόπωρο το αντιλαμβάνεσαι από αλλού… από το γεγονός ότι ήρθε ο κατάλογος του IKEA στη πόρτα σου, ότι πρέπει να πληρώσεις στην εφορία. Γιατί αν περιμένεις να το καταλάβεις από τις καιρικές συνθήκες θα περιμένεις πολύ ακόμα. Συνεπώς δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόμο όταν λες «Καλό χειμώνα» και οι άλλοι το παίρνουν σαν κατάρα ή λες και αύριο θα χιονίσει.

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ θέλω μια βροχή, μία συννεφιά της προκοπής και ένα φθινόπωρο που να είναι όπως το έδειχναν τα βιβλία του δημοτικού. Αγαπώ αυτή την εποχή για πολλούς λόγους: για τον πρώτο ζεστό καφέ που θα πιω και έξω θα κάνει συννεφιά και ψύχρα. Για την πρώτη φορά που θα πάρω καρό κουβερτούλα με μισάνοιχτο το παράθυρο και θα βάλω να δω κάποια από τις αγαπημένες μου ταινίες ένα βράδυ, από εκείνα που μόλις έχει αρχίσει να κάνει κρύο.

largeΑνυπομονώ για την στιγμή εκείνη που θα κάνει κανονικά φθινόπωρο και θα πρέπει να φορέσουμε μακρυμάνικα και ζακέτες και κασκόλ και θα κοιτώ τα ρούχα του χειμώνα σαν καινούργια. Είναι η εποχή που θα πρέπει να ξεκαθαρίσω και πάλι την ντουλάπα και θα βάλω στόχους, όπως ότι αυτή τη φορά θα τολμήσω ότι τόσο καιρό φοβόμουν. Κάθε τέτοια περίοδο του χρόνου είναι η αφορμή να θυμηθώ τι πραγματικά θέλω και τι πραγματικά αγαπάω. Μετά από ένα καλοκαίρι που με το ζόρι αντέχω και περιμένω υπομονετικά να περάσει… έρχεται η εποχή που μπορεί να με κάνει να νιώσω καλύτερα.
Πείτε μου λοιπόν γιατί οι πιο πολλοί στεναχώριουνται όταν φεύγει το καλοκαίρι και ζούν μόνο περιμένοντας πότε θα έρθει ξανά το επόμενο, χωρίς να απολαμβάνουν την κάθε εποχή με τις ομορφιές της και τις ιδιαιτερότητες της;

Καλό φθινόπωρο λοιπόν και μόλις έρθει ο χειμώνας θα τα πούμε πάλι… έχω και για εκείνον ένα σωρό θετικά να σας πω!!

You may also like