Το σεξ κάνει καλό στην υγεία!

 

399009-happy-couple-in-bedΟ τίτλος λέει την αλήθεια, το σεξ κάνει καλό και όχι μόνο στην διάθεση! Η ερωτική δραστηριότητα αποτελεί το καλύτερο και φυσικότερο γιατρικό για μια σειρά από ενοχλήσεις που  μπορεί να μας ταλαιπωρούν, ενώ η λύση είναι τόσο μα τόσο απλή. Δείτε εδώ τα ευεργετικά αποτελέσματα του σεξ σε τομείς που δεν μπορούσατε να φανταστείτε!

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος: Περισσότερο σεξ, λιγότερο κρύωμα! Μελέτες δείχνουν ότι μετά τον οργασμό ο αριθμός των λεγόμενων «φυσικών δολοφόνων» κυττάρων που είναι σημαντικός για την πρόληψη των ασθενειών, αυξάνεται κατά 150%. Επίσης, σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου της Pennsylvania, άτομα που αναπτύσσουν ερωτική δραστηριότητα μία έως δύο φορές την εβδομάδα παρουσιάζουν υψηλότερες τιμές γλοβουλίνης Α, αντισώματος που προστατεύει από το συνάχι και άλλες ιώσεις.

Λαμπερά δόντια: Ήδη κατά το φιλί ανταλλάσσονται μεταξύ των συντρόφων μια σειρά από βακτήρια, γεγονός που λειτουργεί ως ένα είδος φυσικής προστασίας. Παράλληλα όμως ενισχύεται και η ροή σίελου που διαθέτει μεταλλικά στοιχεία, τα οποία κάνουν τα δόντια πιο σκληρά και δυνατά. Αλλά αυτό δεν είναι όλο: Τα αντισώματα και αντιμικροβιακά ένζυμα που λαμβάνονται κατά το φιλί λειτουργούν κατά της τερηδόνας και προστατεύουν από την περιοδοντίτιδα.

Αντίδοτο κατά του στρες: Όσο πιο τακτικά απολαμβάνουμε την ερωτική πράξη, τόσο περισσότερο η διάθεσή μας μπαίνει σε ανοδική πορεία. Το σεξ είναι ένα πολυδιάστατο φαινόμενο που μας κάνει καλό σε πολλά επίπεδα, διότι κατά τη διάρκειά του συνδυάζονται η σωματική δραστηριότητα, οι απαλές κινήσεις και τα αισθήματα ευφορίας και ο συνδυασμός αυτός μειώνεται τα επίπεδα της κορτιζόλης, ορμόνης της στρες. Ταυτόχρονα εκλύεται ντοπαμίνη, η οποία ενεργοποιεί μαζικά το σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου και μας κάνει χαρούμενους. Επιπλέον, το σπέρμα περιέχει ψυχοτρόπες ουσίες όπως τεστοστερόνη, οιστρογόνα, προλακτίνη και ποικίλες προσταγλανδίνες, οι οποίες αν εισχωρήσουν μέσω του κόλπου στο αίμα επιδρούν στο γυναικείο κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλούν συναισθήματα ευτυχίας.

Getty_H_052511_ManWomanBedΠηγή νεότητας: Γυναίκες, οι οποίες έχουν ερωτική δραστηριότητα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα λαμβάνουν το δώρο περισσότερων γυναικείων ορμονών από τις υπόλοιπες. Ιδιαίτερα τα οιστρογόνα βελτιώνουν την δυνατότητα ανάπλασης των κυττάρων, ενισχύουν την δημιουργία κολλαγόνου, δυναμώνουν την σπονδυλική στήλη και φροντίζουν για μαλλιά γεμάτα όγκο και υγεία. Μετά από τον οργασμό εκλύονται περισσότερες ορμόνες ανάπτυξης που μπορούν να μειώσουν τις βλαβερές συνέπειες της νικοτίνης ή του ήλιου στο δέρμα. Μπορεί λοιπόν να μην καίγεται ιδιαίτερα πολύ λίπος κατά τη διάρκεια (περίπου 20 έως 50 σε αντίθεση με τις 300 που κυκλοφόρησαν ως φήμη), αλλά η ερωτική πράξη βοηθά στην ρύθμιση του βάρους, μια που το αίσθημα ευφορίας αντικαθιστά την συνήθη στροφή προς το φαγητό όταν νιώθουμε πιεσμένοι ή στενοχωρημένοι.

Εγκεφαλική ώθηση: Αμερικάνοι επιστήμονες παρατήρησαν ότι η απόδοση του εγκεφάλου αυξάνεται με την τακτική σεξουαλική δραστηριότητα. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ζώα διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των παραγόμενων νευρόνων αυξάνεται σημαντικά κατά την ερωτική πράξη, αν και τα κύτταρα που παράγονται κατά το σεξ χρειάζονται περαιτέρω πνευματική εκπαίδευση για να παραμείνουν μακροχρόνια ενεργά. Δεν είναι όλα εύκολα!

Προστασία της καρδιάς: Το σεξ λειτουργεί ευεργετικά για την καρδιά, σαν ένα άθλημα που εξασκεί την καρδιά και βελτιώνει την λειτουργία των αντλιών της. Ταυτόχρονα, οι αγκαλιές, τα τρυφερά φιλιά, η εγγύτητα προς τον σύντροφο και η χαλάρωση μετά τον οργασμό επιδρούν χαλαρωτικά στον οργανισμό. Ζημιογόνες ορμόνες του στρες απομακρύνονται, η πίεση και οι σφυγμοί πέφτουν. Παράλληλα το σεξ μειώνεται τον κίνδυνο εμφράγματος τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες!

Αν προσθέσουμε στα παραπάνω και τις ευεργετικές επιδράσεις του σεξ ως παυσίπονου κατά των πόνων της περιόδου, του μυϊκού συστήματος ή του πονοκεφάλου, μάλλον πρέπει να δούμε την ερωτική πράξη με άλλο μάτι!

 

 

You may also like