Φθινοπωρινή διάθεση: Βρες τη θετική σου ενέργεια μέσα από την κίνηση και το χορό

Δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα από την υγεία και την ευτυχία. Η καλή διάθεση είναι ο νούμερο ένα παράγοντας για την καλή ψυχική και σωματική υγεία. Είναι γεγονός ότι η αλλαγή του καιρού μπορεί να επηρεάσει τα συναισθήματά σου και ο λόγος είναι η λιγότερη έκθεση στο φυσικό φως του ήλιου! Το φθινόπωρο,η ημέρα μικραίνει και επηρεάζεικαθοριστικά την παραγωγή της σεροτονίνης από τον εγκέφαλο, την ορμόνη της χαράς.

Η άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος να ενισχυθεί η θετική μας ενέργεια, γιατί, εκτός ότι βοηθάει στη φυσική μας κατάσταση, μειώνει δραστικά την κακή διάθεση και το άγχος. Ακόμα κι αν νιώθεις εξάντληση και σου φαίνεται αγγαρεία να ξεκινήσεις ένα νέο πρόγραμμα, η άσκηση θα σε βοηθήσει πολύ να «ανεβάσεις» την ψυχολογία σου.

Η αλλαγή εποχής έχει επηρεάσει τη διάθεσή σου; Πώς μπορείς να διεγείρεις τα θετικά σου συναισθήματα;



1.       Φτιάξε τη στάση του σώματός σου

Παρατήρησε τον τρόπο που στέκεσαι και συγκεκριμένα τον κορμό σου. Η σπονδυλική στήλη πρέπει να είναι ευθυτενής. Η στάση του σώματός σου μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου και κατ΄ επέκταση τη διάθεσή σου. Εφόσον ο χρόνος σου το επιτρέπει, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα άσκησης, όπως το barre à terre, που θα σου προσφέρει ορθοσωμία μέσα από ασκήσεις που θα κάνουν τους μύες της σπονδυλικής στήλης πιο ελαστικούςγια να αποκτήσει μία πιο σωστή στάση. Με τη τεχνική του barre à terre ανακτάται η φυσιολογική απόσταση μεταξύ των σπονδύλων, που λόγω της καθιστικής ζωής έχουν χάσει.



2.       Ανάπνευσε όσο περισσότερο μπορείς και σωστά

Η σωστή και ελεγχόμενη αναπνοή μπορεί να σε βοηθήσει να αισθάνεσαι καλύτερα, να σκέφτεσαι πιο καθαρά και να διαχειριστείς το άγχος. Μέσα σε ένα μάθημα yoga θα ανακαλύψεις τον τρόπο να αναπνέεις σωστά. Ακόμα και αν νομίζεις ότι αναπνέεις σωστά, είναι πολύ πιθανό να μην συμβαίνει. Μπορεί να εισπνέεις αρκετό αέρα, να παίρνεις μικρές αναπνοές ή ασυναίσθητα να κρατάς την αναπνοή σου για πολλή ώρα. Με σωστή καθοδήγηση της τεχνικής αναπνοών (pranayama) της γιόγκα θα μάθεις να διαχειρίζεσαι την αναπνοή σου σε καταστάσεις, όπως είναι το στρες, οι κρίσεις πανικού…  Θαμάθεις να ενεργοποιείς το κέντρο σου, τη δύναμη σου αλλά και να έχεις διαύγεια και ήρεμο ύπνο. Θα αρχίσεις να θυμάσαι κάτι που η καθημερινότητα σε κάνει να ξεχνάς, να αναπνέεις, τη σημαντικότερη λειτουργία της ανθρώπινης φύσης.


3.       Βγες για ένα τρέξιμο ή περπάτημα, είτε κάνε μία βόλτα με το ποδήλατό σου

Μία βόλτα με τα πόδια ή με το ποδήλατό σου θα σε ανανεώσει! Ο φρέσκος αέρας θα σε αναζωογονήσει, θα σε χαλαρώσει και θα σε κάνει να νιώσεις ευφορία! Επίσης, αν χρειάζεσαι έμπνευση ή μία λύση σε ένα θέμα που σε απασχολεί, τότε βγες μία βόλτα για περπάτημα ή για ποδήλατο! Το μυαλό θα «καθαρίσει», θα γεμίσει από καινούριες σκέψεις και η έμπνευση θα βρίσκεται, ήδη, προ των πυλών. Επιπλέον, μπορείς να προσθέσεις 20-30 λεπτά περπάτημα ή τρέξιμο, είτε ποδηλασία, πριν ή μετά την πρακτική σου.

4.   Άκουσε την αγαπημένη σου μουσική και χόρεψε

 Οι έντονες κινήσεις θα ανεβάσουν την ενέργεια και την όρεξη σου αμέσως. Χόρεψε στο σαλόνι σου, αν το προτιμάς! Αν δεν τα πας πολύ καλά με τον αυτοσχεδιασμό, εμπιστεύσου ένα πρόγραμμα Dance και θα ανακαλύψεις τον κόσμο της ελεύθερης έκφρασης! Ο χορός προσφέρει στον άνθρωπο κάτι πολύ περισσότερο από διασκέδαση. Προσφέρει ψυχική και σωματική υγεία, διαπλάθοντας και εξασκώντας, παράλληλα, το μυαλό και το σώμα. 

5.    Μαζί με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, φίλο/η, οικογένεια, δοκίμασε κάτι από τα παραπάνω 

Οι φίλοι και η οικογένεια είναι οι δύο μεγαλύτερες πηγές της ανθρώπινης ευτυχίας. Βρες, λοιπόν, μία δραστηριότητα, ένα χόμπι ή απλά μία συνήθεια που θα έχετε με κάποιο άλλο αγαπημένο σου άτομο και δείτε τη ζωή σας να αλλάζει! 

Γενικά, κινήσου, κάνε ποδηλασία, τρέξε, κάνε την πρακτική σου, χόρεψε μαζί με έναν φίλο… Η άσκηση βοηθάει πολύ στην καλλιέργεια του συναισθήματος της ευτυχίας. Αυξάνει τις ενδορφίνες, που σε κάνουν χαρούμενη. Αρκούν λίγα λεπτά την ημέρα, για να αρχίσεις να νιώθεις σιγά-σιγά τη διαφορά στην ψυχολογία σου.

Και μην ξεχνάς ότι όσο περισσότερο ασκείται κάποιος τόσο πιο «καθαρό» μυαλό έχει. Πέρα από αυτό θα ξεδώσεις, θα εκτονωθείς και θα αποβάλεις άγχη, νεύρα και φυσικά την κακή διάθεση! 

Τώρα που βρήκες ένα «αντίδοτο», για να ξεγελάσεις τη φθινοπωρινή διάθεση, είσαι έτοιμη; 

Ανακάλυψε στις σελίδες μας όλα τα προγράμματα μας: 

@facebook.com/Barre-Body-DigiLab-107176507742585

@instagram.com/barre_body_digilab/?hl=en

You may also like