Το Barre Body DigiLab μάς συστήνει την πρακτική της Yoga για ευλυγισία και τόνωση

Σε μία εποχή έντονου στρες, η νέα τάση του fitness είναι, αδιαμφισβήτητα, η στατική γυμναστική. Οι ασκήσεις της yoga αποτελούν συνδυασμό ενδυνάμωσης και ισορροπίας και περιλαμβάνουν asanas, stretching, αναπνοές και διαλογισμό. Επιπλέον, η συγκεκριμένη γυμναστική, εστιάζοντας, μέσα από ισομετρικές ασκήσεις, σε μικρές μυϊκές ομάδες, στοχεύει στην αύξηση της ελαστικότητας αλλά και στη βελτίωση της ευθυγράμμισης.

Η yoga instructor του Barre Body DigiLab, Ρεββέκα Πατέλη, προτείνει asanas (θέσεις) για την αύξηση της ευλυγισίας, τη βελτίωση της ισορροπίας και την ευθυγράμμιση, που θα μας βοηθήσουν να μη νιώθουμε κόπωση την ώρα της γυμναστικής, αλλά να νιώθουμε ευεξία όλη την ημέρα. Όπως αναφέρει και η ίδια, «η yoga είναι ένα πολυεργαλείο, αρκεί να το χρησιμοποιήσουμε σωστά και μεθοδικά, με ορθή καθοδήγηση».

The Asanas

Ακολούθηστε τις asanas (θέσεις) της yoga, με συχνή επανάληψη, και δώστε ενέργεια στο σώμα σας και την υγεία σας. 

Η παραμονή στις θέσεις, αναπνέοντας βαθειά από τη μύτη, βοηθάει στο να απορροφήσουμε τα οφέλη των asanas και, σταδιακά, να μπούμε βαθύτερα στις θέσεις, αλλά και να ηρεμήσουμε τον νου. Επιπλέον, στην παραμονή σας:

  • Δουλέψτε την αναπνοή σας: 10 εισπνοές – εκπνοές
  • Κρατήστε το βλέμμα σας χαλαρό και σταθερό σε ένα σημείο
  • Εστιάστε την προσοχή σας στο σώμα σας και όχι στους άλλους

Το πως «ισορροπούμε» σε μια θέση yoga αποτυπώνεται και στην καθημερινότητα μας! Η αγωνία να τα προλάβουμε όλα συσσωρεύει στρες και προκαλεί εξάντληση. Μία ισορροπία στον αντίποδα της αρνητικής ενέργειας που εισπράττουμε όλη μέρα είναι η πρακτική της yoga. 

Tα οφέλη της Yoga

Η πρακτική διώχνει το στρες, μας υπενθυμίζει πώς να αναπνέουμε σωστά και μας δίνει μία ανάσα χαλάρωσης από το συνεχές τρέξιμο της ημέρας. Επιπλέον, βοηθά το μυαλό μας να αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα ερεθίσματα που δέχεται. Tο σώμα μας να φιλτράρει και να διαχειρίζεται τα επίπεδα έντασης με σωστές αναπνοές.

Καθόλου ασήμαντα, λοιπόν, τα οφέλη της yoga στη ζωή μας. Δεν περιορίζεται μόνο στο σώμα, αλλά επεκτείνεται και στο νου και την ψυχή μας, στοχεύοντας στην εναρμόνισή τους. Η yoga δεν είναι μόδα, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο, μία εσωτερική εξερεύνηση και προσωπική βελτίωση. Θέτει τον άνθρωπο στο κέντρο του σύμπαντος και τον αποκόπτει από εγωκεντρικές σκέψεις.

Η Yoga μπορεί να συνδυαστεί και με αλλά συστήματα όπως Barre à Terre, pilates κ.ά και μπορεί να βοηθήσει και να εξελίξει την ανάγκη μας για καλύτερη σωματική και νοητική υγεία, προσφέροντας μία πιο εναλλακτική και ευέλικτη προσέγγιση για τον ασκούμενο.

Τα online live μαθήματα Yoga του Barre Body DigiLab είναι προσβάσιμα σε όλα τα επίπεδα μαθητών, ανεξαρτήτως ηλικίας: Hatha Yoga for Beginners, Yoga Flow/ Vinyasa, Hatha Yoga / Flowall Levels. Επιπλέον,θα βρείτε Prenatal Yoga για εγκύους καθώς και personal μαθήματα, πουθα σας βοηθήσουν να γνωρίσετε τον κόσμο της Yoga.

Facebook: Barre-Body-DigiLab

Instagram:@barre_body_digilab/

You may also like