«Φωτοβολίδες και φιλιά» τα όπλα μας , από την Αντιγόνη Αδαμοπούλου

Christmas 5

Ήρθαν τα Χριστούγεννα κι ετοιμαζόμαστε να αποχωριστούμε και το 2013. Όπως σας είχα πει και πέρυσι τέτοια εποχή, το τραγούδι που νιώθω να με αντιπροσωπεύει περισσότερο αυτές τις μέρες είναι το «Better Days» των Goo Goo Dolls. Φανταστείτε, λοιπόν, την έκπληξή μου, όταν πέτυχα στο ραδιόφωνο αυτό το καινούριο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι, το οποίο είναι κι ελληνικό.

Φυσικά έτσι κι αλλιώς θα μοιραζόμουν μαζί σας τις σκέψεις μου για τη χρονιά που φεύγει, είτε έβρισκα το τραγούδι είτε όχι. Αλλά αναγνωρίζω πως ο ήχος του λειτούργησε σαν εφαλτήριο γι’ αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω.

Το 2013 ήταν άλλη μία δύσκολη χρονιά για όλους. Και θα ήταν ψέμα αν έλεγα πως εγώ δεν το βίωσα. Μέσα σε αυτήν τη χρονιά βρέθηκα μπροστά σε καταστάσεις τις οποίες ένιωθα να με ξεπερνάνε και να με κάνουν να νιώθω εντελώς ανίσχυρη. Ένιωσα να βυθίζομαι.

Christmas 7Κι ίσως και να βυθιζόμουν τελικά, αν δεν είχα τα χέρια της οικογένειας και των φίλων μου να με γραπώσουν την κατάλληλη στιγμή. Τα χέρια αυτά με τράβηξαν όσες φορές χρειάστηκε ξανά στην επιφάνεια και μετά τυλίχτηκαν γύρω μου για να μου δώσουν δύναμη. Σας έχουμε πει πολλάκις εδώ στο The K-Magazine πως η αγκαλιά ενός δικούς μας ανθρώπου είναι πολύ πιο ισχυρή απ’όσο ίσως φαντάζεστε,
Φέτος, όμως, έζησα και στιγμές οι οποίες τελικά συνειδητοποίησα πως ήταν πολύ πιο σημαντικές από αυτές που προανέφερα. Ένας φίλος από τα παλιά, με τον οποί δυστυχώς είχαμε χάσει επαφή για καιρό, μπήκε ξανά στη ζωή μου το ίδιο αναπάντεχα – ευχάριστα αναπάντεχα – όπως και την πρώτη φορά. Η νέα μας σιωπηλή συμφωνία ήταν να μην ξαναβάλουμε ανάμεσά μας αποστάσεις. Κατάφερα κι έβγαλα για πρώτη φορά σκέψεις είκοσι χρόνων, πράγμα που μ’έκανε να νιώσω όχι μόνο πιο ανάλαφρη, αλλά και πιο αποφασιστική. Κι είδα με δάκρυα χαράς στα μάτια την καλύτερή μου φίλη να παντρεύεται και να ξεκινά ένα νέο και πανέμορφο κεφάλαιο στη ζωή της. Αν δεν είναι στιγμές όπως αυτές αρκετές για να πάρω δύναμη, τότε ειλικρινά δεν ξέρω τι μπορεί να είναι.
Ξέρω πως κι αυτές οι γιορτές θα με βρουν κοντά στα πρόσωπα που αγαπώ και νοιάζομαι πιο πολύ απ’ οποιονδήποτε κι ό,οτιδήποτε άλλο. Δε χρειάζεται να τα κατονομάσω, ξέρω πως αν διαβάζουν αυτές τις γραμμές θα βρουν τους εαυτούς τους ανάμεσά τους. Άντε, ίσως ο ανιψιός μου να πάρει λίγη βοήθεια από τη μαμά του και το μπαμπά του αφότου τελειώσουν την ανάγνωση!

Christmas 3Αυτές τις γιορτές ακολουθήστε το παράδειγμά μου. Φορέστε το πιο όμορφο σας χαμόγελο και κάντε μια μεγάλη αγκαλιά σε όσους αγαπάτε. Είναι μακράν το καλύτερο δώρο που μπορείτε να τους κάνετε, κι ας μην κρατάτε στα χέρια σας ένα μεγάλο κουτί με εντυπωσιακή συσκευασία.
Άλλωστε, όπως λέει και το τραγούδι…
«Κι αν δε βγάλαμε ευρώ, και τι μ’ αυτό;…
Η Αγάπη δε μετριέται σε δεσμίδες,
Μα σε φωτοβολίδες και φιλιά!»

Σας ευχαριστώ που κι αυτή τη χρονιά δεχτήκατε εμένα και τα γραπτά μου με τόση αγάπη!
Καλά Χριστούγεννα με υγεία, χαρά και πολλή… ΠΟΛΛΗ Αγάπη!

Σας φιλώ,
Αντιγόνη

You may also like