Όλγα Κεφαλογιάννη, η Υπουργός που πραγματοποίησε τις υποσχέσεις της

P1480277Η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι από τις γυναίκες που δεν χρειάζονται συστάσεις. Ανεξάρτητα από το ποια παράταξη υποστηρίζει κανείς, νιώθει μία συμπάθεια προς το πρόσωπό  της, καθώς το έργο της αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία. Κανείς δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι ο αριθμός των τουριστών φέτος ήταν μεγαλύτερος από τις προηγούμενες χρονιές,  και ότι έχει ανεβάσει τον πήχη ψηλά.

The K-magazine: Κυρία Κεφαλογιάννη, θα θέλατε να μας κάνετε έναν  απολογισμό των όσων έχετε κάνει το διάστημα της θητείας σας ως Υπουργός Τουρισμού;
Όλγα Κεφαλογιάννη: «Το 2012 θέσαμε σαν στόχο τη μετεξέλιξη του τουρισμού σε ένα σύγχρονο, δυναμικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας. Ιδρύσαμε το Υπουργείο Τουρισμού, προωθήσαμε ριζοσπαστικές θεσμικές παρεμβάσεις, προχωρήσαμε σε γενναίες μεταρρυθμίσεις, αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Το 2013 η τουριστική κίνηση άγγιξε τα 20 εκατομμύρια επισκέπτες.

Το 2014 με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, υπολογίζουμε ότι οι τουριστικές αφίξεις ξεπέρασαν τα 21 εκατομμύρια και τα 13,5 δις ευρώ έσοδα.

Με θεσμικές παρεμβάσεις, που συνοψίζονται σε δύο βασικά νομοθετήματα απλοποιήθηκαν οι διαδικασίες αδειοδότησης, επαναδιατυπώθηκε το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό, και δημιουργήθηκαν νέα προϊόντα.

Σήμερα υπάρχει  ισχυρό ενδιαφέρον από μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια. Εκτιμούμε ότι το  2015, μπορεί να εξελιχθεί σε έτος σημαντικών επενδύσεων στον χώρο του τουρισμού».

The K-magazine: Αν είχατε μια “λευκή επιταγή” για να  φτιάξετε κάτι από την αρχή – πάντα σε σχέση με την Ελλάδα και τον τουρισμό- τι θα ήταν αυτό;
Όλγα Κεφαλογιάννη:«Δεν θα άλλαζα κάτι. Από την αρχή που ανέλαβα το υπουργείο Τουρισμού χαράξαμε μαζί με τους συνεργάτες μου ένα εθνικό σχέδιο δράσης για τον τουρισμό και το ακολουθήσαμε πιστά. Όπως ανέφερα και προηγουμένως το στρατηγικό μας σχέδιο μας έφερε στις πρώτες θέσεις του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη. Θέλω να ξέρετε ότι επιτύχαμε τους στόχους μας γιατί ακούσαμε τις απόψεις όλων των τουριστικών φορέων και  συνεργαστήκαμε μαζί τους»

OK 2015The K-magazine: Λίγες μέρες πριν απο την εκλογική αναμέτρηση. Ποιά ειναι η βασική διαφορά με τις προηγούμενες εκλογές; Γιατί είναι τόσο κρίσιμη αυτή η αναμέτρηση;
Όλγα Κεφαλογιάννη: «Γιατί οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι οι  πιο σημαντικές της μεταπολίτευσης. Κατά πολλούς κρίνεται το μέλλον της χώρας. Σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες θα αποφασίσουν αν αναλάβουν το ρίσκο να ζήσουν μέσα σε μια απομονωμένη Ελλάδα έξω από την Ευρώπη ή αν θα πάρουν το μέλλον στα χέρια τους και θα δημιουργήσουν μια δυνατή και σύγχρονη χώρα  εντός της ευρωζώνης». Η εκτίμηση μου πάντως είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν θα παρασυρθεί από τις σειρήνες του λαϊκισμού και θα εμπιστευτούν εκ νέου τη ΝΔ. Αντλώ αυτή την αισιοδοξία μου από το γεγονός ότι στις μετρήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Ν.Δ διατηρεί υψηλά ποσοστά, που αφήνουν μεγάλα περιθώρια εκλογικής νίκης».

The K-magazine: Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει επικράτηση  των αριστερών παρατάξεων  και σας ζητούν προσωπικά να συνεχίσετε το έργο σας στο υπουργείο Τουρισμού, θα δεχόσασταν , προκειμένου να ολοκληρώσετε το έργο σας;
Όλγα Κεφαλογιάννη: Είμαι σίγουρη ότι η επόμενη κυβέρνηση θα έχει ως βασικό κορμό τη ΝΔ. Δεν υπάρχει πολιτική βάση για συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις του για τον Τουρισμό οι οποίες κινούνται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από τις δικές μας. Στο ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν σε ένα μοντέλο κρατισμού, το οποίο μόνο δεινά έχει φέρει στη χώρα. Ας είμαστε ρεαλιστές συνεπώς.

The K-magazine: Έχετε αισθανθεί ποτέ ότι κάποιος δεν σας υπολογίζει αρκετά λόγω νεαρού ηλικίας ή λόγω φύλου;
Όλγα Κεφαλογιάννη: «Δεν το έχω βιώσει αυτό το συναίσθημα ποτέ. Ούτε όταν ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα ως δικηγόρος. Όταν είσαι σοβαρή και υπεύθυνη στην εργασία σου,  κερδίζεις  το σεβασμό όλων».

The K-magazine: Αλήθεια τι είναι αυτό που οραματίζεται μια νέα γυναίκα πολιτικός για τη χώρα της;
Όλγα Κεφαλογιάννη: «Η εποχή που ζούμε σήμερα είναι δύσκολη. Λόγω της οικονομικής ύφεσης ο κόσμος έχει κάνει πολλές θυσίες. Στις επαφές που έχω με τους πολίτες αντιλαμβάνομαι ότι τα βγάζουν δύσκολα πέρα.  Στο πλαίσιο αυτό αγωνίζομαι για να μπορέσει η  Ελλάδα να ανακτήσει το επίπεδο που είχε πριν την κρίση. Σας λέω λοιπόν ότι η Ν.Δ με σταθερά βήματα πηγαίνει μπροστά. Έχουμε σχέδιο για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Τα τελευταία 2,5 χρόνια βάλαμε τις βάσεις για να αποκτήσει ξανά η χώρα την οικονομική της ανεξαρτησία. Στόχος όλων μας είναι η νεολαία να επανακτήσει  την αισιοδοξία της και να αρχίσει να κάνει και  πάλι όνειρα».

Από την κοπή της πίτας του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό, στο St.George Lycabettus

Από την κοπή της πίτας του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό, στο St.George Lycabettus

The K-magazine: Πριν λίγες μέρες, στην κοπή της πίτας του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό, στο St.George Lycabettus, ανακοινώσατε τη δημιουργία ενός μουσείου τουρισμού. Ποιός  είναι ο στόχος αυτού του έργου;
Όλγα Κεφαλογιάννη: «Στο υπουργείο έχουμε πολλές ιδέες για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού. Μια από αυτές ήταν και η δημιουργία μουσείου Τουρισμού. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας μας είναι η διαφύλαξη της μεγάλης παράδοσης που έχει η Ελλάδα στον τουρισμό. Παράλληλα θέλω να επισημάνω ότι τα σύγχρονα μουσεία αποτελούν χώρο εκπαίδευσης για τους επισκέπτες τους αλλά  και διαχρονικός χώρος  πολιτισμού».

The K-magazine: Αν η κυβερνητική σας θητεία λήξει, ποιά είναι τα σχέδια σας ως ‘Ολγα; Πέρα από τις κοινοβουλευτικές σας υποχρεώσεις;
Όλγα Κεφαλογιάννη: «Πιστεύω ότι οι συμπολίτες μου στην Α Αθηνών θα με τιμήσουν για άλλη μια φορά και θα είμαι παρούσα στην επόμενη Βουλή. Τα τελευταία 2,5 χρόνια πιστεύω ότι με το έργο μου και τις προσπάθειες μου στο Τουρισμό ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες τους».

The K-magazine: Αν έπρεπε να αυτοπαρουσιαστείτε (πέρα από την πολιτική σας ιδιότητα) πώς θα παρουσιάζατε τον εαυτό σας; 
Όλγα Κεφαλογιάννη: Μου αρέσει η ειλικρίνεια η διαφάνεια, η «καθαρότητα» στις σχέσεις και η δημιουργικότητα. Επίσης δίνω μεγάλη σημασία στις φιλίες και ανθρώπινες σχέσεις.

The K-magazine: Έχοντας γνωρίσει πριν πολλά χρόνια την αδελφή σας, Χριστίνα, θυμάμαι πόσο σας θαύμαζε! Τώρα είναι υπεύθυνη του πολιτικού σας γραφείου! Πόσο εύκολο είναι να συνεργάζεστε τόσο στενά δύο δυναμικοί χαρακτήρες;
Όλγα Κεφαλογιάννη: «Δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα. Με την Χριστίνα συνεργαζόμαστε άψογα. Θα έλεγα ότι η μια συμπληρώνει την άλλη».

The K-magazine: Η αξία της οικογένειας είναι για εσάς από τις πιο σημαντικές στη ζωή σας! Ποια είναι η απαράβατη αρχή σας για την οποία δεν θα συμβιβαζόσασταν ποτέ;
Όλγα Κεφαλογιάννη: «Ο σεβασμός των ατομικών ελευθεριών  και δικαιωμάτων  του ανθρώπου. Ειδικά σε αυτή την εποχή που ζούμε, όπου τα δικαιώματα των ανθρώπων είναι υπό συνεχή πίεση. Παράλληλα σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις που λαμβάνονται συλλογικά και δημοκρατικά».

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Κεφαλογιάννη μέσα από την επίσημη σελίδα της στο facebook  Όλγα Κεφαλογιάννη / Olga Kefalogianni

#‎TourismGR12_14‬ ‪#‎Olga2015‬

You may also like