10 ατάκες του Keanu Reeves που μας έκαναν να τον αγαπήσουμε «λίγο» περισσότερο

Όταν κυκλοφόρησε το Matrix το 1999, έγινε ένα από τα κινηματογραφικά φαινόμενα της εποχής και οι πρωταγωνιστές του ήταν το αντικείμενο της συζήτησης για σχεδόν μέχρι 10 χρόνια μετά. Ο Keanu Reeves (aka Neo) μετατράπηκε σε ίνδαλμα κι ανυψώθηκε κατευθείαν στα μάτια -ειδικά- του γυναικείου πληθυσμού. Στην πορεία της καριέρας του άρχισαν να μαθεύονται διάφορα γεγονότα που μας έκαναν να καταλάβουμε ότι η ζωή του διάσημου ηθοποιού δεν ήταν σε καμία περίπτωση εύκολη: Ο πατέρας του εγκατέλειψε την οικογένειά του όταν ο Keanu ήταν μόλις 3 ετών, ο κολλητός του, River Phoenix, πέθανε από κατάχρηση ουσιών στα 23 του χρόνια ενώ η κόρη του γεννήθηκε νεκρή κι η κοπέλα του πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Όλα αυτά που του συνέβησαν, όμως, δεν ήταν αυτό που μας έκανε να τον αγαπήσουμε περισσότερο, αλλά ο τρόπος με τον οποίο τα χειρίστηκε. Ενώ πολλοί στη θέση του θα είχαν κάθε δικαιολογία να παραιτηθούν ή να τα βάλουν με τον κόσμο όλο, ο ηθοποιός κάθε φορά που μιλάει παραδίδει μαθήματα ζωής, κι εμείς συγκεντρώσαμε 10 από τις καλύτερες ατάκες του.

  1. «Τα χρήματα δε σημαίνουν τίποτα για μένα. Έχω βγάλει πολλά χρήματα, αλλά θέλω να απολαμβάνω τη ζωή και να μην αγχώνομαι χτίζοντας τον τραπεζικό μου λογαριασμό. Δίνω πολλά αλλού και ζω απλά, κυρίως μέσα από βαλίτσες σε ξενοδοχεία. Όλοι ξέρουμε ότι η καλή υγεία είναι πολύ πιο σημαντική»
  2. «Είναι πάντα υπέροχο να γνωρίζεις γυναίκες, με το μυστήριο και τη χαρά και το βάθος. Αν μπορείς να κάνεις μία γυναίκα να γελάσει, βλέπεις το πιο όμορφο πράγμα στη γη του Θεού»
  3. «To πένθος αλλάζει μορφή, αλλά ποτέ δεν τελειώνει»
  4. «Η ενέργεια δεν μπορεί να δημιουργηθεί ή να καταστραφεί, η ενέργεια ρέει. Πρέπει να είναι σε κάποια κατεύθυνση, με κάποια μορφή εσωτερικής, προκλητικής, πνευματικής κατεύθυνσης. Πρέπει να έχει κάποιον αντίκτυπο κάπου»
  5. «Το να ερωτεύεσαι και το να έχεις μία σχέση είναι δύο διαφορετικά πράγματα»
  6. «Όταν δε νιώθω ελεύθερος και δεν μπορώ να κάνω αυτό που θέλω να κάνω, απλά αντιδρώ. Πάω ενάντια σε αυτό»
  7. «Το να φιλάς κάποιος είναι κάτι προσωπικό, στην πραγματικότητα πολύ προσωπικό, και η καρδιά σου πάντα είναι σα να παραλείπει έναν παλμό πριν το κάνεις»
  8. «Είμαι ο Mickey Mouse. Δεν ξέρουν ποιος είναι μέσα στο κοστούμι»
  9. «Η απλή πράξη του να δίνεις προσοχή μπορεί να σε πάει πολύ μακριά»
  10. «Συγγνώμη αν η ζωή μου δεν είναι πολύ ευγενής ή μεγαλειώδης»

You may also like