15′ πρωινής γυμναστικής αρκούν για να ξυπνήσετε, από τον Μάνο Βροντζάκη

Καλημέρα σε όλους και καλή μας εβδομάδα!
Σήμερα είπα να σας δείξω ποιες ασκήσεις και ποια είδους γυμναστική μπορείτε να κάνετε όταν ξυπνάτε ,ώστε να πηγαίνετε στην δουλειά σας πιο ευδιάθετοι και γεμάτοι ευεξία αλλά και να μην δείχνετε αγουροξυπνημένοι. Παίζει μεγάλο ρόλο ξέρετε η γυμναστική το πρωί καθώς ενεργοποιεί όλους μα τους μύες και τους προετοιμάζει για την ημέρα που θα ακολουθήσει με αποτέλεσμα να μπορεί το σώμα σας να αντεπεξέλθει στις καθημερινές σας δραστηριότητες.
Ρίξτε νερό στο πρόσωπό σας και…ξεκινάμε;;;

ΑΣΚΗΣΗ 1η: ΚΑΜΨΕΙΣ
1
Έχοντας λίγο λυγισμένα τα πόδια σας εκτελείτε 10-15 κάμψεις, εκπνέοντας προς τα κάτω. Οι κάμψεις γυμνάζουν κυρίως το στήθος αλλά και χέρια και κορμό.

ΑΣΚΗΣΗ2η: ΒΥΘΙΣΕΙΣ
2 3

Βάζετε τα χέρια πίσω από την πλάτη σας λυγισμένα, και έχετε και τα πόδια σας επίσης λυγισμένα. Έπειτα προσπαθείτε να σηκωθείτε και να τεντώσετε τους αγκώνες σας ενεργοποιώντας τους τρικέφαλους σας. Κατ’αυτόν τον τρόπο γυμνάζετε αλλά και πετυχαίνετε σύσφιξη στους τρικέφαλους σας που όπως σας έχω πει σε άλλα άρθρα θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια και πολλή επιμονή. 10-15 επαναλήψεις αρκούν.

ΑΣΚΗΣΗ3η: ΑΡΣΕΙΣ ΛΕΚΑΝΗΣ
4

Ξαπλώνετε ανάσκελα με τα χέρια στο πλάι και τα πόδια λυγισμένα. Βάζετε δύναμη στους γλουτούς και την λεκάνη σας και εκτελείτε 15 άρσεις λεκάνης. Σύσφιξη γλουτών είναι αυτό που θα πετύχετε.
Επίσης για μεγαλύτερη δυσκολία να το κάνετε εναλλάξ βάζοντας τα πόδια σας σταυροπόδι. Δοκιμάστε το!

ΑΣΚΗΣΗ4η: ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ
5 6

Παραμένετε ανάσκελα με το ένα πόδι λυγισμένο στο έδαφος και το άλλο τεντωμένο. Το χέρι που αντιστοιχεί στο λυγισμένο πόδι είναι απλωμένο πίσω απο το κεφάλι ενώ το χέρι που αντιστοιχεί στο τεντωμένο πόδι κρατάει το κεφάλι και έτσι γίνεται η επανάληψη με άρση του κορμού ταυτόχρονα.
15 επαναλήψεις απο τη μία πλευρά και άλλες 15 απο την άλλη.
Έτσι γραμμώνετε και σφίγγετε πολύ καλα την κοιλιακή χώρα.
Αυτές τις ασκήσεις μπορείτε να τις κάνετε απο 2-3 κύκλους μέχρι να ολοκληρώστε 15′ άσκησης. XPRESS ασκησιολόγιο για να ξυπνήσετε για τα καλά και να είστε γεμάτοι ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας. Μην ξεχάσετε να φάτε επίσης ένα καλό πρωινό αμέσως μετά, όπως για παράδειγμα δημητριακά με γάλα και βρώμη, ένα γιαούρτι με φρούτα ή δημητριακά, έναν φυσικό χυμό κλπ.

Καλή επιτυχία!!!
Για οτιδήποτε χρειαστείτε στείλτε μου mail στο [email protected]
Follow manosvrontzakis (facebook, twitter, instagram) για περισσότερες ιδέες και πληροφορίες.

You may also like