3 διατάσεις που προετοιμάζουν το σώμα για τον ύπνο

Πριν μόλις λίγες μέρες σας παρουσιάσαμε ένα σετ διατάσεων που ξυπνούν το σώμα και το προετοιμάζουν για τη μέρα μας. Αυτή τη φορά σας έχουμε ένα νέο σετ που αποσυμφορίζει το σώμα ανεξάρτητα από το αν γυμναζόμαστε τακτικά ή όχι και που θα μας βοηθήσει να αποκοιμηθούμε ευκολότερα και φυσικά κάνουν τον ύπνο πιο ποιοτικό. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι λίγα λεπτά κι ένα λάστιχο αντίστασης.

  • Ξαπλώνουμε ανάσκελα με το ένα γόνατο λυγισμένο και το πέλμα του ποδιού σταθερό στο έδαφος. Τεντώνουμε το άλλο πόδι προς τα πάνω και τυλίγουμε ένα λάστιχο αντίστασης γύρω από το πέλμα και χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια τραβάμε απαλά προς το πρόσωπο το λάστιχο νιώθωντας το “τέντωμα” του ποδιού στο πίσω μέρος. Μετά από μερικές επαναλήψεις (το 5 είναι ένας ιδανικός αριθμός), αλλάζουμε πόδι.
  • Παραμέμοντας σε ύπτια θέση κρατάμε το ένα πόδι τεντωμένο και σηκώνουμε το άλλο φέρνοντας το γόνατο προς το στήθος. Όταν πλησιάσει, κρατάμε τη γάμπα και τον αστράγαλο με τα χέρια και τραβάμε πλησιάζοντας το γόνατο στο στήθος μέχρι να αισθανθούμε το τέντωμα στο γλουτό. Κάνουμε συνολικά πέντε επαναλήψεις προτού αλλάξουμε πόδι.
  • Καθόμαστε με την πλάτη ίσια και τα πόδια σταυρωμένα, πιάνουμε το ένα χέρι λίγο πάνω από τον αγκώνα και το τραβάμε προς την πλευρά του άλλου χεριού μέχρι να νιώσουμε τον ώμο να “τραβάει” – φανταζόμαστε την κίνηση σα να προσπαθούμε να αγκαλιάσουμε με το χέρι τον εαυτό μας. Κάνουμε πέντε επαναλήψεις κι αλλάζουμε χέρι. Σε αυτήν την άσκηση φροντίζουμε ο αγκώνας να είναι στο ύψος του ώμου.

Οι παραπάνω ασκήσεις ανακουφίζουν τα πόδια, τους γλουτούς και τους ώμους από τη σωρευμένη ένταση της ημέρας – ειδικά αν αυτήν την περνάμε καθισμένοι σ’ ένα γραφείο – και γίνονται ακόμη και με τις πυτζάμες μας! Μία εξαιρετική συνήθεια λίγο πριν το βραδινό βούρτσισμα  των δοντιών, τι λέτε κι εσείς;

You may also like