3 γρήγορες ασκήσεις cardio για… όταν δεν έχουμε χρόνο!

Αν υπάρχει μία μορφή γυμναστικής που ανταποκρίνεται σε όλους, αυτή είναι η αερόβια (cardio) άσκηση. Κι αυτό γιατί εξασκείται σ’ ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων… Από το περπάτημα και το jogging μέχρι την κολύμβηση και το κωπηλατικό μηχάνημα … Κι επειδή κινητοποιεί όλους τους μύες του σώματος. Ένας από τους λόγους που πιθανώς δε θα αφοσιωθούμε σε αυτήν είναι η έλλειψη χρόνου, είτε για την επίσκεψη στο γυμναστήριο είτε στο κοντινότερο πάρκο. Το παρακάτω σετ ασκήσεων, όμως, καταργεί πλέον κάθε δικαιολογία. Μπορούμε να το εφαρμόσουμε σε μόλις δέκα λεπτά (όντως, το χρονομέτρησα κιόλας!) στην άνεση του σπιτιού μας και χωρίς εξοπλισμό!

01 Ξεκινάμε από θέση squat, με τους γοφούς προς τα έξω και τα γόνατα ευθυγραμμισμένα με τους αστραγάλους μας. Πηδάμε μπροστά και “προσγειωνόμαστε” στην ίδια θέση squat. Επιστρέφουμε στο αρχικό σημείο πισωπατώντας και κάνουμε 20 επαναλήψεις πριν την επόμενη άσκηση.

02 Στεκόμαστε όρθιοι με τα πόδια σταθερά στο έδαφος. Σηκώνοντας το αριστερό πόδι και δίνοντας ώθηση με το δεξί πηδάμε στο πλάι. “Προσγειωνόμαστε” με το αριστερό πόδι κρατώντας λυγισμένο το δεξί και δίνουμε ώθηση στο αριστερό πόδι για να επανέλθουμε στην αρχική θέση. Επαναλαμβάνουμε για είκοσι επαναλήψεις και προχωράμε στην επόμενη άσκηση.

03 Ερχόμαστε πάλι σε όρθια θέση και σε στάση jumping jacks. Αναπηδάμε ανοίγοντας τα πόδια σ’ έκταση μεγαλύτερη εκείνης των γοφών και ταυτόχρονα τεντώνουμε τα χέρια μας στο πλάι. Στην επόμενη αναπήδηση σταυρώνουμε τα πόδια φέρνοντας το ένα μπροστά από το άλλο, αλλά σταυρώνουμε και τα χέρια μπροστά από το πρόσωπό μας. Συνεχίζουμε για 20 επαναλήψεις.

Φυσικά δεν ξεχνάμε πως πριν από κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα προετοιμάζουμε το σώμα μας με ζέσταμα” ώστε να αποφύγουμε πιθανούς μικροτραυματισμούς.

Featured image: pexels.com/@ketut-subiyanto

              

You may also like