3 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ 

Συχνά, είμαστε οι χειρότεροι κριτές του εαυτού μας και σπεύδουμε να ξεχωρίσουμε τα δικά μας ελαττώματα. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε να κοιτάμε και τα θετικά μας, να επιβραβεύσουμε τον εαυτό μας και να γίνουμε η καλύτερη μας εκδοχή. Αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε με μερικές απλές κινήσεις. Θα μας βοηθήσουν όχι απλά για να αξιολογήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, αλλά και για να βελτιωθούμε στα σημεία που πρέπει και να πετύχουμε τον στόχο μας: “Να γίνουμε όσο καλύτεροι άνθρωποι μπορούμε”

1. Βάλε όρια 

Αφιέρωσε χρόνο για να σκεφτείς τις ανάγκες σου στις φιλίες, τη  σχέση, τη δουλειά κ.λπ. Το να θέσεις μερικά όρια και να τα ακολουθήσεις μπορεί να είναι λίγο άβολο ή και δύσκολο στην αρχή, αλλά όταν τα καταφέρεις  θα γίνεις καλύτερη φίλη,  συνεργάτης και σύντροφος. Θα νιώθεις εκτίμηση,  ασφάλεια και σεβασμό, ανεξάρτητα από το πλαίσιο στο οποίο τίθεται ένα όριο. 

2. Κράτα τις υποσχέσεις που δίνεις στον εαυτό σου 

Ίσως υποσχέθηκες στον εαυτό σου ότι θα κλείσεις  το Netflix αντί να δεις το επόμενο επεισόδιο, γιατί χρειάζεσαι ποιοτικό ύπνο. Ίσως είχες πει ότι θα διαλογίζεσαι  για τουλάχιστον 15 λεπτά το πρωί, αντί να σταματάς στα Starbucks για καφέ. Ό,τι κι αν λες στον εαυτό σου, είναι σημαντικό να κρατάς τον λόγο σου και να τηρείς  κάθε υπόσχεση. Το καλύτερο με αυτό είναι θα σε βοηθήσει να έχεις περισσότερη  αυτοπεποίθηση.

Το μυστικό για να εξασφαλίσεις ότι θα πραγματοποιήσεις τις υποσχέσεις σου; Πρώτον θα είσαι ρεαλίστρια και συγκεκριμένη με τις δεσμεύσεις που έχεις θέσει. Με άλλα λόγια, προετοιμάζεις τον εαυτό σου για επιτυχία αντί να δεσμεύεσαι υπερβολικά. Στη συνέχεια, πάρε στυλό και χαρτί, γράψε ό,τι θέλεις να πετύχεις και παρακολούθησε την πρόοδό σου. Μην ξεχνάς να γιορτάζεις τις νίκες σου!

3. Δείξε συμπόνια στον εαυτό σου

Το να δείχνεις συμπόνια στον εαυτό σου δεν θα συμβεί με ένα πάτημα ενός κουμπιού… Αλλά θα κατακτήσεις τη δεξιότητα εξασκώντας την ευγένεια και υιοθετώντας μια προσέγγιση που βασίζεται στη συνείδηση και τιμώντας την αυθεντικότητά σου. Το αποτέλεσμα θα είναι να  δημιουργήσεις ανθεκτικότητα, να σημειώσεις πρόοδο στους στόχους σου και να μειώσεις το άγχος.  Δεν είναι αυτά βήματα για την εξέλιξή μας;

Μ.Ε.

Featured image: freepik.com/@lookstudio

You may also like