4 Τροφές που σαμποτάρουν τον οργανισμό μας

Η λογική μου σχετικά με τα κιλά μου, σχετιζόταν για χρόνια με τα ρούχα μου. Και η απάντησή μου στην ερώτηση πόσα κιλά είσαι, ήταν κάτι του στυλ «Φοράω το 40 στα ZARA». Αντί να ανεβοκατεβαίνω πάνω σε ζυγαριές λοιπόν, τη στιγμή που τα παντελόνια μου άρχιζαν να με πιέζουν, έκανα κάτι που είναι περισσότερο, σταματάω να τρώω «σκουπίδια», παρά διατροφή. Σε αυτήν μου τη προσπάθεια, διαπίστωσα πως τροφές που θεωρούνται υποκατάστατα, όχι μόνο με βοηθούσαν αλλά βελτίωναν αισθητά και το πεπτικό μου σύστημα. Κάπως έτσι, μπήκε στη ζωή μου το ταχίνι, το αμυγδαλόγαλα και τα βιολογικά προϊόντα, που απομάκρυναν αυτό το αίσθημα βάρους, που είχα πολλές φορές μετά από τα  κυρίως γεύματα. Και εκεί συνειδητοποίησα, πως εάν τα προϊόντα ομορφιάς, μπορούν να έχουν τόσο καλά αποτελέσματα στην εμφάνιση της επιδερμίδας μου, τότε η σωστή διατροφή θα μπορούσε να είναι δεκαπλάσια ευεργετική.

1. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα θεωρούνται ως μια πολύ βασική αιτία απέναντι στην πρόκληση των δερματικών προβλημάτων. Όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, έστω και αν προέρχονται από αγελάδες που τρέφονται με χόρτο, προέρχονται από θηλάζουσες αγελάδες. Είναι επομένως γεμάτα από ορμόνες από την αγελάδα, οι οποίες μπορούν να μεταφραστούν σε ορμονική ακμή στους ανθρώπους – ιδιαίτερα επειδή αυξάνει τις αρσενικές ορμόνες, οι οποίες συνδέονται με την ακμή.

2. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες είναι όλα τα τρόφιμα που αυξάνουν την ινσουλίνη. Αυτός είναι ο γενικός κανόνας. Σε αυτούς περιλαμβάνεται το λευκό ψωμί, τα δημητριακά, τα ζυμαρικά, το άσπρο ρύζι και τα ζαχαρώδη τρόφιμα και ποτά. Αυτά τα επεξεργασμένα τρόφιμα διαλύονται γρήγορα και μετατρέπονται σε ζάχαρη, προκαλώντας αύξηση της ινσουλίνης. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι περισσότερη ινσουλίνη σημαίνει περισσότερη ακμή.

3. Η προσθήκη χυμών στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, είναι ένας πολύ καλός τρόπος, να καλύπτουμε το αίσθημα της πείνας υγιεινά. Όμως πόσο σίγουροι είσαστε ότι ο χυμός που επιλέξατε είναι πραγματικά υγιεινός; Αν έχει γλυκιά γεύση, πιθανότατα έχει πάρα πολλά σάκχαρα. Πολλοί χυμοί έχουν μέχρι και 50 γραμμάρια ζάχαρης! Και συχνά δεν διαθέτουν τις φυσικές ίνες που βρίσκονται στους ολόκληρους καρπούς, οι οποίες είναι τόσο χρήσιμες για την εξισορρόπηση της ινσουλίνης. Έτσι, αν μπορείτε να μειώσετε την πρόσληψη ζάχαρης, το δέρμα σας, σίγουρα θα σας ευχαριστεί γι’αυτό.

4.Αντικαταστήστε τα αναψυκτικά με σόδα και λίγο φυσικό χυμό λεμονιού, και τον καφέ με το τσάι. Στην πρώτη περίπτωση θα χωνέψετε ενώ δεν θα προσθέσει αχρείαστη ζάχαρη στον οργανισμό σας, ενώ στην δεύτερη είναι εξίσου διεγερτικό. Απλώς δώστε του λίγο χρόνο!

You may also like