4 Τρόποι για να κοιμηθείτε άνετα όταν έχει καύσωνα

Εάν υπάρχει ένα πράγμα που έχουμε καταλάβει, μετά από τους συνεχόμενους καύσωνες, είναι πως ακόμα και ο ύπνος σε συνθήκες κόκκινου υδραργύρου, έχει τα μυστικά του, προκειμένου όχι μόνο να επιζήσουμε αλλά να καταφέρουμε να κοιμηθούμε και να ξεκουραστούμε. Για να μην στριφογυρνάτε στο κρεβάτι σας, και για να μην καταλήγετε να ξυπνάτε σαν να έχετε παρακολουθήσει μόλις δίωρο cycling μάθημα, ιδού κάποια κόλπα που θα σας βοηθήσουν απέναντι στην αϋπνία του καύσωνα.

  1. Τα σεντόνια είναι μια πολύ καλή αρχή. Προτιμήστε υφάσματα όπως το μετάξι και το βαμβάκι. Είναι σίγουρα πολύ πιο δροσερά και δεν θα νιώθετε σαν να περιβάλλεστε από κουβέρτες. Το ίδιο ισχύει και για τις πιτζάμες. Επιλέξτε και εδώ τα ίδια υφάσματα, και κυρίως αφήστε τα χαλαρά ώστε να μην σας πιέζουν σε κανένα σημείο.
  1. Στη περίπτωση που υπάρχει κλιματιστικό στο υπνοδωμάτιο, ανάψτε το λίγο πριν πάτε για ύπνο και κλείστε την πόρτα, ώστε να δροσίσει πριν ακόμα πάτε μέσα. Διατηρήστε την κλειστή και μετά, ώστε να μπορεί να διατηρείται η θερμοκρασία. Εάν δεν έχετε κλιματιστικό, αφήστε την ανοιχτή για καλύτερο αερισμό του δωματίου. Κλείστε τα παντζούρια, ώστε να μην μπαίνει μέσα η ζέστη του ήλιου και προσπαθήστε να μην ανάβετε πολύ τα φώτα.
  1. Κάντε ένα δροσερό μπάνιο πριν πέσετε για ύπνο. Τίποτα δεν μπορεί να σας δροσίσει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Επιπλέον, δοκιμάστε να πιείτε και ένα ποτήρι κρύο νερό. Αυτό θα μειώσει με φυσικό τρόπο την θερμοκρασία του σώματός σας.
  1. Προσπαθήστε να μην κινείστε πολύ. Όταν είστε στο τρέξιμο όλη την ημέρα, είναι πιθανό να μην μπορείτε να αντέξετε την ζέστη των σεντονιών. Δώστε λίγο χρόνο στο σώμα σας να ρίξει την θερμοκρασία του. Σε λίγο, το δωμάτιο θα φαίνεται υποφερτό.

You may also like