5 Λόγοι που το κολύμπι είναι η καλύτερη γυμναστική για το καλοκαίρι

Ζούμε σίγουρα σε μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου. Και αυτό το αντιλαμβανόμαστε περισσότερο το καλοκαίρι, αφού δύσκολα αποχωριζόμαστε τα νησιά και τις υπέροχες θάλασσες τους. Ελληνική θάλασσα σημαίνει ατελείωτο γαλάζιο και αμέτρητες ώρες κολύμπι. Το κολύμπι πρόκειται για την καλύτερη γυμναστική του καλοκαιριού και αν έχεις την παραμικρή αμφιβολία, δεν έχεις παρά να διαβάσεις όλους τους λόγους που το αποδεικνύουν περίτρανα!

1. Γυμνάζει όλο το σώμα

Κοινότυπο αλλά τόσο αληθινό! Αλλά όντως ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της κολύμβησης είναι ότι γυμνάζει πραγματικά ολόκληρο το σώμα, από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Συγκεκριμένα τονώνει τους μυς, χτίζει δύναμη και αντοχή ενώ ανάλογα με το στιλ κολύμβησης που θα επιλέξεις, θα γυμνάσεις και διαφορετικά σημεία ή μυϊικές ομάδες του σώματός σου.

2. Είναι ιδανικό για άτομα που έχουν τραυματιστεί ή έχουν άλλες παθήσεις

Το κολύμπι μπορεί να μειώσει τον πόνο ή να βελτιώσει την ανάρρωσή από ένα τραυματισμό ή από άλλες παθήσεις όπως για παράδειγμα την αρθρίτιδα. Μελέτες έχουν δείξει ότι άτομα με οστεοαρθρίτιδα ανέφεραν σημαντικές μειώσεις στον πόνο στις αρθρώσεις και στη δυσκαμψία, ενώ η κολύμβηση φαίνεται να έχει τα ίδια οφέλη με τις κοινές ασκήσεις εδάφους.

3. Καίει πολλές θερμίδες

Κι όμως, το κολύμπι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κάψεις θερμίδες. Για παράδειγμα ένας άνθρωπος 70 κιλών μπορεί να κάψει περίπου 423 θερμίδες αν κολυμπάει με μέτριο ρυθμό και 715 θερμίδες αν κολυμπάει με πιο έντονο ρυθμό. Πολύ καλό ποσοστό αν σκεφτείς ότι με την γιόγκα μπορείς να κάψεις μόνο 183 θερμίδες ανά ώρα και με το έντονο περπάτημα 1 ώρας, 314 θερμίδες. Άρα γυαλάκια θαλάσσης και μέσα στο νερό!

armin rimoldi (pexels)
4. Βελτιώνει τον ύπνο

Εκτός ότι θα γυμναστείς με το κολύμπι, θα βελτιώσει και την ποιότητα του ύπνου σου. Και πίστεψε μας το καλοκαίρι και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών οφείλεις στον εαυτό σου να κοιμάσαι καλά και να ξεκουράζεσαι. Έρευνες τόσο για το κολύμπι όσο και για άλλες αερόβιες ασκήσεις έχουν δείξει ότι βοηθάει στην βελτίωση του ύπνου, άρα δεν έχεις άλλες δικαιολογίες, ξεκίνα σήμερα!

5. Φτιάχνει τη διάθεση και τη ψυχολογία

Και μόνο που σκέφτεσαι το κολύμπι και τη θάλασσα, δεν σου φτιάχνει η διάθεση και η ψυχολογία; Φαντάσου να κάνεις τη σκέψη σου πραγματικότητα και να κολυμπάς ή να βουτάς στο απέραντο γαλάζιο. Η ευτυχία υπάρχει παντού και σίγουρα το 1% της,  βρίσκεται στο κολύμπι!

Χαμογέλα λοιπόν και βάλε στην καθημερινότητα των διακοπών σου το κολύμπι! Ύπτιο, πεταλούδα ή ελεύθερο, δική σου επιλογή!

Featured image:  ericchen (pexels)

You may also like