5 Μυστικά του μακιγιάζ που πρέπει να γνωρίζουμε

Όπως είδαμε και με την τρέλα γύρω από το contouring, η εφαρμογή των σωστών προϊόντων, στα σωστά σημεία (και με τον σωστό τρόπο) έχει τη δύναμη να διαμορφώσει πλήρως τα χαρακτηριστικά μας και να αλλάξει την εμφάνιση του προσώπου μας. Κοιτάξτε για παράδειγμα τις γυαλάδες που μπαίνουν ψηλά στα ζυγωματικά και τις σκούρες γραμμές που κάνουμε για να δημιουργήσουμε έντονα κοψίματα και να λεπτύνουμε το πρόσωπό μας, φέρνοντάς το, πιο κοντά στο οβάλ, που θεωρείται και το ιδανικό.

Το μακιγιάζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση μεγαλύτερων ματιών, πληρέστερων χειλιών, λεπτότερης μύτης αλλά και πολλών άλλων. Και ενώ επιμένουμε πως πρέπει να παραμένουμε πάντα ο εαυτός μας, ένα σωστό μακιγιάζ από κάποιον επαγγελματία, μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα και με αυτοπεποίθηση.

#1 Εφαρμόστε γυαλάδα κάτω από τη γραμμή των φρυδιών σας, και κυρίως στην εξωτερική γωνία. Με αυτό τον τρόπο το βλέμμα σας θα δείξει ανοδικό, ξεκούραστο και φωτεινό, ακόμα και στην περίπτωση που δεν εφαρμόσετε καθόλου σκιά στο κινητό βλέφαρο.

#2 Την πούδρα την αγαπάμε γιατί αφαιρεί τη λιπαρότητα από το δέρμα, φιξάρει το makeup  και έχει αποδειχθεί το απόλυτο πολυεργαλείο όταν θέλουμε να φρεσκαριστούμε. Ωστόσο, στην περίπτωση που το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο και ξηρό, προτιμήστε να εφαρμόσετε πούδρα μόνο στην γραμμή του Τ, αφήνοντας το υπόλοιπο δέρμα πιο ελαφρύ.

#3 Χρησιμοποιήστε μαντηλάκια ντεμακιγιάζ, για να αφαιρέσετε την περισσή ποσότητα του makeup από την περιοχή των ζυγωματικών, αναδεικνύοντας έτσι  το φυσικό σας κοκκίνισμα, για ένα φρέσκο και δροσερό girly αποτέλεσμα.

#4 Η εφαρμογή του makeup με τα ακροδάχτυλά μας, δεν είναι λάθος. Σαφώς, όταν ο επαγγελματίας καλείται να μακιγιάρει κάποιον, δεν μπορεί να το κάνει γιατί θα θεωρείτο τουλάχιστον αντιεπαγγελματικό. Αλλά και αυτοί όταν βάφουν τους εαυτούς τους, τα δάχτυλά τους χρησιμοποιούν. Σας το εγγυόμαστε!

#5 Το ψαλιδάκι των βλεφαρίδων, είναι απαραίτητο, ανεξάρτητα από την κατάσταση των βλεφαρίδων σας. Ακόμα και αν ανήκετε στις τυχερές που έχουν φυσικές  μακριές και γυριστές βλεφαρίδες, δοκιμάστε τον πριν την εφαρμογή της μάσκαρα και θα μας θυμηθείτε.

You may also like