5 Πράγματα που λένε τα νύχια μας για την υγεία μας

Ξοδεύουμε ώρες για τα νύχια μας. Να τα καθαρίσουμε, να τα περιποιηθούμε, να τα βάψουμε και να μελετήσουμε τις τάσεις της μόδας, για να δούμε ποιο χρώμα θα λατρέψουμε αυτή τη σαιζόν. Αυτό που δεν κάνουμε όμως, είναι να τα δούμε προσεχτικά όταν είναι γυμνά. Να παρατηρήσουμε το χρώμα τους, αν έχουνε κηλίδες ή περίεργες ραβδώσεις. Γιατί αυτά τα χαρακτηριστικά, θα μπορούσαν να μας πουν πολλά για την υγεία του οργανισμού μας. Και ενώ τίποτα δεν αντικαθιστά μια επίσκεψη στο δερματολόγο μας, ο έλεγχος των νυχιών μας για τις παρακάτω ανωμαλίες μπορεί να μας βοηθήσει να εντοπίσετε σημάδια έγκαιρης προειδοποίησης, γι ‘αυτό σκουπίστε το γυαλιστερό και ρίξτε μια ματιά.

1. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο απόλυτο όταν μιλάμε για χλωμά νύχια

Η αναιμία που χαρακτηρίζεται από χαμηλό αριθμό ερυθρών αιμοσφαιρίων, είναι ο κύριος υπαίτιος. Βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε καλές πηγές σιδήρου, συμπεριλαμβανομένων των φασολιών και του κόκκινου κρέατος, για να αυξήσετε τα επίπεδα σας. Ωστόσο, τα πιο σοβαρά σενάρια, μιλάνε για σημάδια πρώιμου διαβήτη ή ηπατικής νόσου. Ασθένειες, που μπορούν να οδηγήσουν εξίσου στην εξασθενημένη ροή του αίματος.

2. Τα κίτρινα νύχια σίγουρα δεν φαίνονται όμορφα

Ούτε και υγιή. Και αυτό που προκαλεί την απόχρωση αυτή είναι πιθανόν κάτι ακόμα πιο σοβαρό. Τα νύχια που έχουν παχύνει, με ή χωρίς κίτρινο τόνο, είναι χαρακτηριστικά των μυκήτων, που γενικά καλύπτουν ολόκληρο το νύχι. Τα φάρμακα του εμπορίου, συνήθως δεν δείχνουν να βοηθάνε την κατάσταση, καθώς η μόλυνση βρίσκεται κάτω από το νύχια και όχι στην επιφάνειά του. Ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει μια διά στόματος θεραπεία, η οποία θα φτάσει στον πυρήνα του προβλήματος.

3. Ακόμα κι αν ελέγχετε επιμελώς το δέρμα σας για αμφίβολες κρεατοελιές, πιθανόν να παραβλέπετε τα νύχια σας. Ένα σημείο όπου το επικίνδυνο μελάνωμα, πολύ συχνά, περνάει εντελώς απαρατήρητο. Οι καστανές ή μαύρες κάθετες γραμμές στο πλάτος των νυχιών δεν πρέπει ποτέ να αγνοούνται, μιας και μπορεί να είναι σημάδια μελανώματος, που απαιτεί έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.

4. Το σπάσιμο ενός νυχιού μπορεί να είναι εφιάλτης, αλλά αν τα νύχια σας, φαίνεται να σπάνε με το παραμικρό, θα μπορούσε να είναι σημάδι προβλήματος με τον θυρεοειδή σας. Αυτός ο αδένας στο λαιμό, ρυθμίζει το μεταβολισμό, την ενέργεια και την ανάπτυξη και η η οποιαδήποτε διαταραχή στη λειτουργία του οδηγεί συχνά σε τριχόπτωση, εύθραυστα και λεπτά νύχια και νύχια που αναπτύσσονται αργά. Μια επίσκεψη στον γιατρό σας, σε συνδυασμό με κάποιες αιματολογικές εξετάσεις, μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα μια για πάντα.

5. Οι γραμμές στα νύχια σας είναι καλές μόνο αν μιλάμε για nail art

Διαφορετικά, οι οριζόντιες λευκές γραμμές που καλύπτουν ολόκληρο το νύχι μπορεί να είναι ένδειξη νεφροπάθειας, ηπατικών ανωμαλιών ή έλλειψης πρωτεϊνών και άλλων θρεπτικών συστατικών. Ωστόσο, τα οριζόντια λευκά σημάδια είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα τραύματος στη βάση του νυχιού σας, και μπορεί να διαρκέσουν από εβδομάδες έως μήνες ενώ θα εξαφανιστούν μόνα τους.

Αφήστε τα νύχια σας γυμνά που και που για μικρά διαστήματα και εφαρμόστε κάποια θεραπεία για να τα βοηθήσετε να δυναμώσουν. Δείτε τα και παρατηρείστε τα προσεχτικά. Γιατί όπως λέει και ο λαός. Προσέχουμε για να έχουμε.

You may also like