5 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν παρατήσετε τη δουλειά σας

Μια ακόμη άσχημη μέρα στη δουλειά; Ή μήπως ένας ιστός που νιώθεις πως ολοένα και σε καταπίνει μέσα του; Ευτυχισμένοι οι άνθρωποι που έκαναν το χόμπι τους επάγγελμα και κατάφεραν να ζουν από αυτό. Αλλά εσύ δεν είσαι ένας από αυτούς. Βαλτωμένος σε μια θέση που νιώθεις πως όχι μόνο δεν σε γεμίζει αλλά δεν σου αρμόζει καν. Πριν αποφασίσετε να παραιτηθείτε λοιπόν, ας δούμε αναλυτικά κάποια πράγματα.

Η εξάντληση είναι κακός σύμβουλος. Λίγη περισσότερη κούραση και αϋπνία, μπορούν πολύ εύκολα να μπερδέψουν τη σκέψη μας και την κρίση μας, αλλά και να θολώσει τις αποφάσεις μας καθώς και τις ευρύτερες κοινωνικές μας σχέσεις. Κάντε ένα χαλαρό ζεστό μπάνιο και προσπαθήστε να κοιμηθείτε λίγο παραπάνω. Ο ύπνος βοηθάει το σώμα μας να ανασυνταχθεί και τον εγκέφαλό μας να επεξεργαστεί καλύτερα τις πληροφορίες που έχει δεχθεί. Η στέρηση του ύπνου αυξάνει επίσης την ποσότητα κορτιζόλης στο σώμα μας. Αυτό συχνά ονομάζεται «ορμονικό στρες» και η διατήρηση υγιών επιπέδων είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική λειτουργία και την κυτταρική αναγέννηση.

Προσπαθήστε να αποστασιοποιηθείτε από την ρουτίνα σας, και δείτε την καθημερινότητά σας, ως τρίτος. Συχνά, βλέποντας από απόσταση το πρόβλημα, μπορεί να μας επιτρέψει να δούμε ξεκάθαρα τη λύση του. Επιπλέον, η ειδικευμένη βοήθεια μπορεί να είναι εξαιρετικά ευεργετική, καθώς εκπαιδεύεται ώστε να φτάσει γρήγορα στη ρίζα των θεμάτων που κυμαίνονται από τη σωματική έως τη διανοητική. Μερικές φορές απλές αλλαγές, όπως η προσθήκη στη διατροφή σας, περισσότερο υγιεινών τροφών, μπορούν να συμβάλουν στην ισορροπία ως προς τον τρόπο που αισθάνεστε και αντιμετωπίζετε σε καθημερινό επίπεδο.

Ίσως χρειαστεί να ανακατασκευάσετε ή να ανανεώσετε τις δεξιότητές σας προτού κάνετε στροφή στην καριέρα σας. Αξίζει επίσης να εξετάσετε αν τα πράγματα που αγαπάτε είναι στην πραγματικότητα τα πράγματα που θέλετε να ακολουθήσετε ως καριέρα, σε βάθος χρόνου. Ζητήστε συμβουλές από άτομα που κάνουν ό, τι θα θέλατε και εσείς να κάνετε και ανακαλύψτε τα υπέρ και τα κατά. Οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν να μοιράζονται τις εμπειρίες τους, γι ‘αυτό ζητήστε τους να σας δώσουν τις inner info.

Εάν έχετε πάρει το χρόνο σας, έχετε κάνει την απαραίτητη έρευνα και είστε σίγουροι ότι η αποχώρηση είναι σωστή για εσάς, βεβαιωθείτε ότι είστε πλήρως προετοιμασμένοι. Ο μισθός των έξι μηνών θεωρείται γενικά καλός όγκος για να σας δώσει κάποιο χρονικό περιθώριο, μέχρι να μπείτε ενεργά στον καινούργιο σας ρόλο. Αυτό είναι επίσης σημαντικό καθώς σας βοηθάει να μην πανικοβληθείτε και να δεχτείτε την πρώτη θέση που θα βρείτε στο δρόμο σας. Αν δυσκολευτείτε να κάνετε οικονομίες, εξετάστε πως μπορείτε να κάνετε μικρές αλλαγές κάθε μέρα, όπως το να μην αγοράζετε τον πρωινό σας καφέ ή να παίρνετε έτοιμο φαγητό από το σπίτι.

Είναι πραγματικά σημαντικό να μην δημιουργήσετε το παραμικρό κακό κλίμα με την τρέχουσα δουλειά σας, καθώς οι καλές και γερές γέφυρες επικοινωνίας, μόνο καλό μπορούν να κάνουν στο μέλλον. Παραμείνετε επαγγελματίες και ευγενικοί και θα μπορούν μόνο καλά λόγια να σας προσάψουν, την επόμενη φορά που το όνομά σας, θα πέσει στο τραπέζι.

You may also like