5 Τρόποι για να διορθώσουμε τη στάση του σώματός μας…

… κι αναδεικνύουμε το ανάστημά μας!

Όσο κι αν προσέχουμε το σώμα μας με τη γυμναστική, υπάρχουν στιγμές που το “τσακώνουμε” να καμπουριάζει, με συνέπειες πόνους στον αυχένα, την πλάτη και τη μέση. Αυτά με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε μία σειρά μυοσκελετικών παθήσεων. Δεν ακούγεται ευχάριστο, σωστά; Επιπλέον, αυτή η κακή στάση του σώματος είναι ικανή να μας κάνει να νιώθουμε αδυναμία και χάνεται η διάθεση να κάνουμε ο,τιδήποτε. Ας δούμε, λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε για να διορθώσουμε το πρόβλημα.

01 Σηκωνόμαστε για λίγο όρθιοι. Ειδικά αν η εργασία μας απαιτεί να περνάμε αρκετές ώρες καθισμένοι στο γραφείο και μπροστά στον υπολογιστή, αυτή η μέθοδος σχεδόν επιβάλλεται. Για λίγα λεπτά αφήνουμε την καρέκλα, περπατάμε τριγύρω και κάνουμε μερικές διατάσεις. Στη διάρκεια αυτή προσπαθούμε όσο μπορούμε να διατηρούμε ίσια τη σπονδυλική στήλη.

02 “Αγγελάκια” στο πάτωμα. Αυτό είναι ό,τι πρέπει όταν επιστρέφουμε στο σπίτι. Έχετε δει σε οικογενειακές ταινίες πώς οι χαρακτήρες ξαπλώνουν ανάσκελα κι ανοιγοκλείνοντας τα χέρια και τα πόδια σχηματίζουν αγγέλους στο χιόνι; Αντιγράψτε το στο σπίτι και θα νιώσετε την πλάτη να σας ευγνωμονεί!

03 Φροντίζουμε να καθόμαστε ίσια. Ακόμη κι αν δε μπορούμε να εφαρμόσουμε την πρώτη μέθοδο (αν και προσωπικά δίνω ελάχιστες πιθανότητες σε αυτήν την αδυναμία, όλοι μπορούμε να αφήσουμε το γραφείο για λίγα λεπτά!) είναι σημαντικό να μην επιβαρύνουμε το σώμα μας ενόσω καθόμαστε. Διατηρούμε την πλάτη ίσια, με τους ώμους πίσω και προς τα κάτω. Επίσης βοηθάει όταν πατάμε τα πέλματά μας σταθερά στο πάτωμα και τα γόνατά μας σχηματίζουν ορθή γωνία.

  04 Yoga ή/και pilates. Και οι δύο μέθοδοι είναι αποδεδειγμένα ιδανικές για ενδυνάμωση του κορμού, πράγμα που διορθώνει τη στάση του σώματός μας. Η yoga, μάλιστα, μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα και στο σπίτι με τη βοήθεια video tutorials και εφαρμογών για tablets ή/και Κινητά τηλέφωνα.

  05 Κρατάμε ίσιο και σταθερό το κεφάλι σα να προσπαθούμε να ισορροπήσουμε σε αυτό ένα βιβλίο. Ναι, μπορεί να θυμίζει σκηνές από ταινίες τύπου “Pretty Woman” αλλά σταδιακά το κεφάλι θα ξεκινήσει να παίρνει τη σωστή στάση κι έτσι αποχαιρετούμε τους πόνους στον αυχένα!

Πρόκειται για εύκολες τακτικές που, αν τις εφαρμόσουμε σωστά, θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τη στάση του σώματός μας. Άλλωστε, ένα ορθωμένο ανάστημα εκπέμπει περισσότερη αυτοπεποίθηση και γοητεία!

You may also like